Koti Uutisia Rotu Arkistoista: Aamulehti otti kantaa juutalaiskysymykseen

Arkistoista: Aamulehti otti kantaa juutalaiskysymykseen

10

Nykyään Aamulehti on globalistisen ja kulttuurimarxistisen propagandan äänitorvi siinä missä esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Yleisradio. Kansallisen Vastarinnan lukija lähetti toimitukselle kuitenkin arkistolinkin, joka osoittaa, että 1900-luvun alussa lehden linja oli hyvin erilainen.

Kansalliskirjaston verkkosivuilta löytyvässä, alun perin 15.2.1924 julkaistussa artikkelissa “Autokuningas juutalaisista” Aamulehti kirjoitti Henry Fordin kirjasta Kansainvälinen juutalainen seuraavasti:
https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanoma…657?page=3

“Aivan viime vuosina hän [Henry Ford] näkyy kiinnittäneen huomionsa juutalaiskysymykseen, jota hän pitää maailman tärkeimpänä, jopa vaarallisimpanakin asiana.

– – Fordin kirjoitukset ovat mitä ankarin syytös juutalais- tai kansainvälistä raha- ja valtapolitiikkaa vastaan, joka muka tähtää varmasti ja johdonmukaisesti ei enempään eikä vähempään kuin – maailmanherruuteen! Eikä Ford suinkaan umpimähkään latele syytöksiään, vaan todistelee ne pitkin matkaa ainakin näennäisesti sitovalla tavalla, käyttäen ainehistonaan asiakirjoja ja tunnettuja tapahtumia ja tosiasioita.

– – New Yorkin 1,5 miljoonaa juutalaista ovat uhkana ei vain Yhdysvalloille, vaan koko Amerikalle, vieläpä koko maailmalle. Yhdysvaltain rahapääomat, sanomalehdistö, teatterit, elävätkuvat, huvittelupaikat, kustannusliikkeet, kirjapainot, sanalla sanoen melkein kaikki taloudelliset ja sivistykselliset välikappaleet ovat Fordin väitteiden ja todistusten mukaan juutalaisten käsissä, ja vaikuttavat yksinomaan juutalaisten päämäärien toteuttamiseksi.

– – Mutta samantapainen alkaa muka asiaintila olla Euroopassakin. Juutalaisten ohjeena on vanha roomalainen ‘hajota ja hallitse’ -menettely, jota he erinomaisen sitkeästi, johdonmukaisesti ja menestyksellisesti käyttävät kaikkialla valtiollisen, yhteiskunnallisen, kansallisen, taloudellisen ja henkisen elämän aloilla. Heillä on näet edelleen vuorenvankka usko siihen, että juuri he ovat Jumalan valittu kansa, jolle Jumalan säädöksen mukaan kuuluu maailmanherruus ja jonka rinnalla kaikki muut kansat ja uskonnot ovat alempiarvoisia.

Tällaiselle Jumalan valitsemalle rodulle ei siis sovellu ruumiillinen työ, ja senpä vuoksi juutalaiset kaikkialla koettavatkin elättää itsensä ja rikastua muilla helpommilla elinkeinoilla kuin raskaalla työllä. Ford antaa täyden tunnustuksen heidän suurelle raha-, kauppa- ja liikemiesneroudelleen, jolla he ovat, aina uusia ja uusia keinoja ja menetelmiä keksimällä kohonneet raha- ja kauppamaailman valtiaiksi, mikä on tärkeä askel ja edellytys lopulliseen maailmanherruuteen.

– – Mutta kansainvälinen juutalaisuus ei ole tyytynyt vain taloudellisen ylivallan valtaamiseen, vaan on käyttänyt hyväkseen myös kansainvälistä valtiopolitiikkaa. Niinpä todistelee Ford, että juutalaiset jo ennakolta tiesivät maailmansodan, vieläpä sen valmistelivatkin tapahtumaan juuri heidän laskelmiensa mukaan, saattoivat pelkäksi omaksi hyödykseen Yhdysvallat ottamaan siihen osaa (juutalainen liikemies Bernard M. Baruch oli sodan aikana Yhdysvaltain tosiasiallinen hallitsija, sotateollisuusneuvoston johtaja, Wilsonin neuvonantaja itse rauhankonferenssissakin), määräsivät Versaillesin rauhanpäätökset, toimittivat Saksalle vallankumouksen ja Venäjälle bolshevikkiherruuden, työntyivät esiin kaikkialla, missä julkisemmin ja missä salaisemmin, vaikuttamaan kansain ja valtakuntain kohtaloon juutalaisen maailmanherruuden hyväksi.

Kansainvälisellä juutalaisuudella ei ole mitään isänmaata; heidän isänmaansa on koko maailma ja astinlautanaan maailman ei-juutalaiset kansat. Niinpä he korjasivat itselleen kilisevässä kullassa suurimman sadon koko hirveästä maailmansodasta, käyttäen häikäilemättä molempia taistelevia puolia hyödykseen, vieläpä niin että samojen juutalaisten pankkiirisukujen jäseniä toimi hyvässä yhteisymmärryksessä keskenään molemmilla puolilla.

– – Tähän suuntaan käy autokuninkaan syyttely ja todistelu. Se tietysti menee hänen laskuunsa, mutta tuntuu kylläkin vakuuttavalta, varsinkin kun monet tapahtuneet tosiasiat puhuvat sen puolesta.

– – [E]hkäpä [Ford] on, kuten kirjoituksista sopisi päättää, huolestunut yleensä koko ei-juutalaisen maailman tulevaisuuden puolesta ja tahtonut paljastuksillaan ja todistelullaan saada sen huomaamaan sitä uhkaavan juutalaisvaaran. Miten lieneekin, joka tapauksessa hänen kirjoituksensa ovat perin mielenkiintoisia lukea ja tuovat paljon ‘saloja julki’.”

Kansallinen Vastarinta jättää lukijoiden arvioitavaksi, kuinka hyvin Aamulehden teksti kuvastaa todellisuutta. Varmaa on ainakin se, että viime vuosikymmeninä yleistyneen poliittisen sensuurin ansiosta moniäänisyys Suomen valtavirtaisessa lehdistössä on kuollut täysin.

Lue myös: Arkistoista: Kauppalehti otti kantaa juutalaiskysymykseen

10 KOMMENTIT

 1. Ford oli älykäs ja tarkkaavainen mies, piti myös omasta työväestään oikeasti huolta joten ei tarvinnut sionistismarxilaisia liittoja sössimään asioitaan tai työväkeään.
  Toki tänä päivänä kun tehdään “dokumentti” kyseisestä henkilöstä, kaivamalla kaivetaan ja suurennellaan kaikenlaista lokaa, ei vain koskaan kerrota miten asiat todella saivat päätöksensä, eli jätetään katsojalle “mielikuva” vainoharhaisesta despootista.
  Kun katsoo mistä oloista Ford itse lähti ja mitä hän sai aikaiseksi ihan omin voimin, on syytäkin olla monen marxistin ja sionistin kateellinen, hän ei myöskään koskaan unohtanut sitä mitä itse oli ollut ja minkälaista kohtelua saanut.
  Näin muodostuu todelliset johtajat.

 2. Sanoisin että Ford oli taloudellisen kähmimisen mestari. Hän loi liukuhihnat joissa työntekijät tekivät työtä, ei niin kummoisella palkalla. Autotehtaiuden investoinnit tulivat valtiolta ja kun se takamoottorinen auto uhkasi Fordin tuotantoa huomattavasti paremmalla konseptilla, haastettiin ko. kaveri oikeuteen “petoksesta”. Että hän muka meräsi rahaa eikä ikinä olisi ollut aikomustakaan rakentaa autoja. Jopa Huges vinkkasi kaverille mistä se sai kevyitä moottoreita takatuuppariin: helikopteritehtaan moottoriosasstolta. Eikä rakennetuissa autoissa ollut niitä “raportoituja vikoja” joilla oikeus asetti ko. henkilön konkurssiin. Mutta hämpä astui Fordin varpaille.

  Kyllä Fordin suku on ollut despootteja täynnä. Tuhotaan toisten elämä ja elämäntyö jotta oma luokaton laatu saadaan kaupaksi. Harmi että en nyt muista mikä se automerkki oli… Olisko ollut Tucker 48.

  • Tucker se oli. Kyllä tämän kaatoivat pääasiallisesti Detroitin kopla hallituksen sekä yksittäisten senaattorien avustuksella.
   Ei varmaan ollut kummoinen palkka, mutta asunnot olivat tehtaan puolesta sekä moni muu asia oli turvattu, joten suhteessa palkka riitti hyvin.

  • Hänpä se ei kyllä tainnut astua Fordin varpaille. Jos Henry Ford oli niin pahasti Tuckeria vastaan, miksi olisi hän lahjoittanut Tuckerille osia auton tekemiseen? Ohjauspylväät (steering column), ts. ohjauspyörän ja -vaihteen väliset osat, jotka olivat alunperin Lincolnin osia.

   Monet tahot ovat yrittäneet demonisoida Fordin siitä yksinkertaisesta syystä, että hän näki kansallissosialismin hyvänä aatteena eikä digannut juutalaisia.

   • Ylellä juuri esitettiin 2 -osainen dokumentti Fordista ja siinäkin tietty negatiiviseksi käännettiin kaikki hyvä kun esille nostettiin juutalaisvastaisuus ja työläisten puolella oleminen.

  • Hyvä yritys, Shlomo!

   Vitsi, vitsi. Yrityksesti on surkea. Teillä perkeleen lapsilla ei ole muuta argumentteja kuin “ad hominem”. Itse asiasta, Fordin esiin tuomasta juutalaisisten uhkasta ihmiskunnalle, te perkeleen lapset ette voi sanoa mitään.

 3. Aamulehdessäkin oli ennen täysipäisiä toimittajia, no toisin on nykyään. 😄

Comments are closed.