Koti Uutisia Kotimaa Arabiankielinen Kriisipuhelin kovassa käytössä

Arabiankielinen Kriisipuhelin kovassa käytössä

3

Suomen Mielenterveysseura avasi alkuvuodesta arabiankielisen Kriisipuhelimen. Seitsemässä kuukaudessa Kriisipuhelimeen on tullut jopa 400 yhteydenottoa.

Sosiaalipsykologi Susanna Winter toteaa turvapaikkaprosessin olevan erittäin kuormittava, etenkin, jos tunteitaan ei voi purkaa. Hänen mukaansa turvapaikanhakijat eivät myöskään halua olla yhteydessä kotimaansa läheisiin, jotteivät he stressaannu. Suurin osa puheluista koskeekin turvapaikkapäätöksiin liittyviä kysymyksiä sekä ahdistuneisuutta ja masennusta.

Enimmäkseen Kriisipuhelimeen soittavat nuoret. Heillä on kysymyksiä “uuden kotimaansa” ja vanhempiensa kulttuurien välisistä ristiriidoista.

Suomenkielinen Kriisipuhelin on ollut toiminnassa jo vuodesta 1970. Vuosittain soittoja tulee runsaasti, jopa 170 000. Kriisipuhelintoiminnan päällikkö Winter haluaisi lisätä eri kielten saatavuutta. Tällä hetkellä Mielenterveysseuran www-sivuilta on saatavilla arabiaksi, kurdiksi ja soranîksi ohjeita ja tietoa.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

  1. Eri virastojen sivuilla kun käy, niin siellä on hiekka-apinoiden ja paviaanien kielet kyllä hyvin edustettuina. Aika jännää, ottaen huomioon että olemme Euroopan laidalla, Suomessa. No, eiköhän tämä hulluus lopu, kun pian huomataan se katkera hinta, joka tästä perkeleellisestä pelleilystä on jouduttu monin tavoin maksamaan. Luulisi ainakin silmien aukenevan.

  2. Mitenkähän Kai Mykkänen aikoo työllistää nämä masentuneet ja ahdistuneet ulkomaalaiset jotka eivät edes puhu Suomea?

    • No tietysti kamelinkieliseen kriisipuhelinpalveluun vertaistukihenkilöiksi.

Comments are closed.