Koti Uutisia Arabian kieli todennäköisesti ohittanut suomen kielen Ruotsissa

Arabian kieli todennäköisesti ohittanut suomen kielen Ruotsissa

0

Suomi on ollut kauan toiseksi suurin kieli Ruotsissa, mutta valtaisan maahanmuuton seurauksena toiseksi suurin kieli on jo todennäköisesti arabia. Puhtaasti maahanmuuton lukuja katsellessa tästä ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Ruotsissa on yhä enemmän arabiankielisiä radio- ja televisiomainoksia, ja yhä useammin myös opasteissa tiedot ovat arabiaksi.

Vuosina 2006–2012 myös persia, puola ja somali nousivat jyrkästi. Arabiankielisissä maissa lisäännytään voimakkaasti, ja perinteet jatkuvat Ruotsissa. Esimerkiksi suomalaiset ja ruotsalaiset taas eivät ole kovin hedelmällisiä.

Huomattavaa tässä on tarkasteluajankohta, sillä vuoden 2012 jälkeen Ruotsi on ottanut satoja tuhansia pakolaisia lisää, ja näiden lisäksi maahanmuuttajat ovat myös lisääntyneet Ruotsissa tehden lapsia.

Mielenkiintoista on myös huomata, miten vähän suomen kieltä puhuvia näiden tilastojen mukaan on, sillä Suomen sukujuurta olevia ihmisiä on moninkertainen määrä. Ruotsin kielipolitiikka ei ole antanut suomalaisille sitä asemaa, jonka ruotsin kieli on saanut Suomessa.

Vuoden 2012 tilastot alla:

UK_Ruotsin_suurimmat_kielet

Lähde: Uber Uutiset