Koti Uutisia Arabeja komennellut juutalainen hakattiin Berliinissä

Arabeja komennellut juutalainen hakattiin Berliinissä

5

Saksassa on noussut pienimuotoinen kohu, kun juutalainen joutui arabien pahoinpitelemäksi uutenavuotena. Myös kansainvälinen juutalainen painostusjärjestö The World Jewish Congress otti kantaa tapaukseen.

Berliinin poliisi tutkii israelilaiseen kohdistunutta pahoinpitelyä. Tapahtuma sai alkunsa, kun israelilainen kielsi miesporukkaa laulamasta metrossa lauluja, jotka hänen mukaansa olivat “juutalaisvastaisia”. Hän myös videokuvasi miehiä näiden kielloista huolimatta.

Berliinissä asuva 26-vuotias Israelin kansalainen Shahak Shapira kertoi The Associated Pressille (AP) ryhtyneensä kuvaamaan seitsemää miestä metrossa sen jälkeen, kun hän oli kieltänyt näitä laulamasta juutalais- ja Israel-vastaisia lauluja ja iskulauseita.

Kun Shapira jäi pois seuraavalla asemalla, lähtivät miehet seuraamaan häntä vaatien poistamaan kuvatun videon. Kun Shapira kieltäytyi poistamasta kuvamateriaalia, osa arabeista sylki hänen päälleen sekä pahoinpiteli häntä lyömällä ja potkimalla. Poliisin edustaja Martin Dahms kertoi maanantaina, ettei pahoinpitelijöitä ole tunnistettu, mutta poliisi käy läpi valvontakamerakuvia.

Luonnollisesti vaikutusvaltaiset juutalaisjärjestöt aistivat tapauksessa mahdollisuuden laajempaan uhriutumiseen ja eurooppalaisten syyttelyyn huolimatta siitä, että Shapira oli itse provosoinut hyökkääjiä, jotka eivät edes olleet eurooppalaisia. The World Jewish Congress tuomitsi hyökkäyksen jyrkästi ja sanoi sen kuvastavan juutalaisten lisääntyvää altistumista väkivaltaiselle antisemitismille Euroopassa.

“Kuten kaikilla muillakin, Israelin kansalaisilla on oikeus asua turvallisesti Euroopassa ilman, että heitä erotellaan joukosta kansalaisuutensa tai uskonsa perusteella”, WJC:n varatoimitusjohtaja Maram Stern sanoi AP:lle. Hän myös vaati viranomaisia “tekemään kaikkensa estääkseen vastaavat hyökkäykset”.

 

Lähde: ABC News

Aiheeseen liittyen: Monikulttuurinen suurnujakka Hampurissa – kymmeniä haavoittui

5 KOMMENTIT

 1. Kääk! Kumpi osapuoli syyllistyi rasismiin???
  Päkä ei tietäisi kumman puolesta laittaa marssikengät jalkaan.

 2. Tuo juutalaisten touhu on kyllä uskomatonta. Pahoinpitelyt ovat Berliinissä melko varmasti arkipäivää. Kun koukkunokka pahoinpidellään on viisi juutalaisten etujärjestöä puskemassa antisemitismi paskaa Euroopan valkoisten niskaan, vaikka tekijät olivat Israelin sortamia Arabeja. Sitä saa mitä tilaa, vaikka taitaa taas jutkut vetää taas sen voittajakortin, eli natsikortin hihastaan.

 3. Eihän tässä loppujen lopuksi ollut etnisestä taustasta tai uskonnosta kyse, vaan sillä filminpätkällä, jota poistettavaksi vaadittiin. Tosin, saadaan tästäkin juttu aikaiseksi…

 4. Arogantti käytös lisääntyy euroopassakin. Koskahan ne alkavat rakentaa laittomia siirtokuntia eurooppaan Palestiinan tapaan?

 5. Tunnen henkilökohtaisesti 2 juutalaista. Toisen kanssa minulla oli jopa yhteisiä liiketoimia. Liiketoiminnassa juutalaisenvaistot ovat erehtymättömät. Jos juutalaiselle esittää pienenkin kritiikin liittyen juutalaisuteen, otetaan “natsikortti” välittömästi käyttöön.

  Toinen heistä omaa vaikutusvaltaa venäläisellä pankkikortilla sukulaistensa kera. Mistä tämä kertoo?
  En viitsi avautua aiheesta enempää, koska verenpaine voi nousta kattoon ja mossadin agentit voi tulla oven taakse vesiämpäri kidutusvälineet mukanaan.

Comments are closed.