Koti Uutisia Apulaisvaltakunnansyyttäjä: Magneettimedian holokausti- ja maahanmuuttoartikkelit eivät täytä rikoksen tunnusmerkistöä

Apulaisvaltakunnansyyttäjä: Magneettimedian holokausti- ja maahanmuuttoartikkelit eivät täytä rikoksen tunnusmerkistöä

2

UK_magneettimedia_bannerikuva

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske linjasi vastikään, etteivät Magneettimediassa huhtikuussa julkaistut holokausti- ja maahanmuuttoaiheiset artikkelit täytä rikoksen tunnusmerkistöä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän lisäsi, ettei esimerkiksi poliittisia tavoitteita ajavia ryhmiä voida pitää kiihottamissäännöksen suojaamina tahoina, vaikka niiden jäsenet tunnustaisivatkin tiettyä uskontoa. Poliisi katsoi esitutkinnassa, että holokaustiaiheinen artikkeli kuuluisi sananvapauden piiriin, koska se “kohdistui tiettyihin tahoihin eikä juutalaisiin yleensä”.

Magneettimedian Suomen Punaisen Ristin, poliisin ja valtamedian toimintaa kritisoivan kirjoituksen poliisi on arvioinut “mauttomaksi ja voimakkaasti maahanmuuttovastaiseksi”, mutta Kalskeen mukaan “solvaavia ja panettelevia yleistyksiä” ei kohdistettu selkeästi kaikkiin maahanmuuttajiin. Esitutkinnan rajoittamispäätöksessä Kalske totesi seuraavaa:

“Huomioon ottaen, että maahanmuutto- ja pakolaiskysymys on sekä kansainvälisesti että kansallisesti merkittävä yhteiskuntapoliittinen kysymys, ei kirjoitus kärkevyydestään ja provokatiivisuudestaan huolimatta täytä kiihottamisrikoksen tunnusmerkistöä.”

Lähde: Ilta-Sanomat

2 KOMMENTIT

  1. Pahaa pelkään, että tällaisissa ratkaisee se, kuka esittää tutkintapyynnön. Itse asia on sitten mitä sattuu tai siis sitä, mitä todellinen vallankäyttäjä kehtaa tehdä.

  2. Juutalaisista ei siis saa vieläkään puhua… Uskomatonta paskaa, että pitää olla varpaillaan ja kieli keskellä suuta asian suhteen omassa maassaan.

Comments are closed.