Koti Uutisia Ulkomaat Apple ja Google kehittivät ihmisten seurantasovelluksen “koronan taltuttamiseksi”

Apple ja Google kehittivät ihmisten seurantasovelluksen “koronan taltuttamiseksi”

3

Globaalit teknologiamonopolit Google ja Apple ovat kehittäneet koronakriisin varjolla uuden sovelluksen, joka on omiaan tehostamaan kansalaisten massavakoilua. Omissa tiedotteissaan yhtiöt luonnollisesti kiistävät kaikki vakoilu- ja yksityisyydensuojariskit.

Sovellus valvoo, altistuvatko sen käyttäjät tilanteille, joissa on koronaviruksen leviämisriski. Sovellus tarvitsee toisin sanoen tiedot käyttäjän liikkeistä ja siitä, kantaako käyttäjä itse virusta. Sovellus esimerkiksi seuraa ihmisiä, jotka ovat olleet tekemisissä koronapositiivisten kanssa. Ihmiskontakteja rekisteröidään bluetoothin avulla.

Yksityisyydensuoja-aktivistit varoittavat monista sovelluksen riskeistä, joihin lukeutuvat henkilökohtaisten tietojen keskitetty varastointi, poliittinen paine tehdä sovelluksesta kaikille pakollinen sekä saman teknologian käyttäminen pandemian jälkeenkin kansalaisten vakoiluun, kun “Pandoran lipas” on kerran saatu auki. Monet epäilevät, ettei vakoilu pääty koronan laannuttua.

Lähde: Tech Crunch

3 KOMMENTIT

 1. Spraypullo olisi tehokas keino muun muassa rekkareita tallnetavia sakkotolppia vastaan.

 2. Kappas.

  W.H.O julisti pandemian 11.3.2010

  Ja Purim 2020 päättyi 10.3.2020 !!!

  Mikä yhteensattuma?

  Selvittäkää W.H.O:n kytkökset lääketeollisuuteen. Se on lääketeollisuuden etujärjestö, eikä mikään terveysjärjestö.

  WHO:n rahoituksesta noin 80 % tulee yrityksiltä (kuten Nestlé, Pepsico, Coca-Cola, Sanofi-Aventis, Sanofi-Pasteur, GlaxoSmithKline, Exxon, Rio Tinto, Pzifer, Merck, Novartis jne) joista yksikään ei ole hyvämaineinen, mitä tulee ihmisoikeuksiin ja ympäristönsuojeluun, sekä rokotusten puolesta intoilevilta säätiöiltä kuten Bill & Melinda Gates Foundation. Toiminnan rahoittaminen antaa näille tahoille kuitenkin suunnattomasti valtaa WHO:n toimintaan. Kiusaus –- ja mahdollisuus –- käyttää WHO:ta omien bisnesten edistämiseen on suuri.

  Vox raportoi joulukuussa 2019: “Vaikka WHO on julkinen organisaatio, yksityiskohdat koskien [WHO:n palkkaamien konsulttiyritysten toimenkuvaa ja Bill] Gatesin osallisuutta eivät ole julkisesti saatavilla. Tieto, joka on WHO:n sivuilla, on epätäydellistä.”
  Rahoitusrinki

  WHO:n rahoittajiin kuuluu mm. Bill Gatesin Microsoft –- yritys, joka on kuuluisa siitä, että jättää –- ja luo –- ohjelmiinsa tietoturva-aukkoja (takaportit) tiedustelupalvelujen invaasioita varten. Luvattoman tiedonkeruun tarkoitus on luonnollisesti laajamittainen kontrolli.

  WHO:n yksityispuolen kumppanitoimijoihin kuuluvat mm. globaali rokoteliitto GAVI, Global Fund -rahasto, UNITAID ja Partners in Health. GAVIn perusti Bill & Melinda Gates -säätiö vuonna 1999 “muovailemaan rokotemarkkinoita”; sivustolla kerrotaan rokotteiden olevan Gatesin säätiön suurin sijoituskohde.

  GAVI, Global Fund, UNITAID ja Partners in Health ovat kaikki saaneet rahoitusta Gatesin säätiöltä. Partners in Health saa rahoitusta myös WHO:lta, UNITAIDilta ja Global Fund -rahastolta, mutta myös USAIDilta, Facebookilta, Googlelta, IBM:lta, Microsoftilta sekä joukolta lääkeyhtiöitä ja pankkeja.

  Rahoitusringin toimijat ovat profiloituneet julkisuudessa paitsi [ihmiskuntaan kohdistetun] kontrollin lisäämisen suosijoina, myös verojenvälttelijöinä ja/tai rahanpesijöinä. Rahojen kierrättäminen tässä suljetussa piirissä saa ajattelemaan rahanpesua ja omaan liiviin sujauttamista. Korruptiosta epäillyn WHO:n tilintarkastajat ovat useana vuonna listanneet sivukaupalla puutteita raportoinnissa.

 3. korjaan, W.H.O julisti pandemian siis 11.3.2020 (eikös ne julistanut sikainfluenssapandemian silloin 2010?)

  kumma juttu että nää ‘eventit’ tapahtuu aina lähellä Purimia ?

  Kuka yksityinen taho rahoittaa THL:ää ?
  Entä YK:ta ?

Comments are closed.