Koti Uutisia Antirasistijärjestöt tekivät rikosilmoituksen PVL:n lipuista Kristiansandin mielenosoituksessa

Antirasistijärjestöt tekivät rikosilmoituksen PVL:n lipuista Kristiansandin mielenosoituksessa

7
Vasemmalla afrikkalaistaustainen Landsforeningen mot rasismen johtaja Mori Diakite ja oikealla Inge Berglund Steen Antirasistisk Senter -järjestöstä.

Kaksi verovaroin rahoitettua norjalaista antirasistijärjestöä, Landsforeningen mot rasisme sekä Antirasistisk Senter, on tehnyt rikosilmoituksen Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä nojaten rikoslain pykälään 185 eli niin kutsuttuun rasismipykälään. He ovat tehneet ilmoituksen, koska viime viikonloppuna järjestetyssä Vastarintaliikkeen mielenosoituksessa Kristiansandissa käytettiin liikkeen Tyr-lippuja.

Landsforeningen mot rasismen johtaja Mori Diakite kommentoi norjalaislehti Fedrelandsvennenille, että vanha pohjoismainen symboli Tyr-riimu on rinnastettavissa hakaristiin, ja siten riimua ei olisi Diakiten mukaan laillista käyttää mielenosoituksessa. “Kyllä, se on aivan yhtä voimakas symboli kuin hakaristi. Näin minä rohkenen väittää”, lausui Diakite lehdelle.

Vastarintaliikkeen lippua koristava symboli koostuu Tyr- ja Ing-riimuista. Riimut ovat osa pohjoista kulttuuriperintöämme ja kuvastavat ikivanhaa kirjoitusjärjestelmää, jota käytettiin germaanisilla alueilla heti ajanlaskumme alusta reformaatioon asti 1500-luvulla. Jotkut eristäytyneemmät kaupungit käyttivät riimujärjestelmää jopa 1800-luvulle asti.

Kirjakielisen merkityksensä ohella riimuilla oli sekä maagisia että uskonnollisia merkityksiä. Eräs esimerkki riimujen käytöstä on riimukivet, joita on edelleen monissa paikoissa ympäri Pohjolaa.

Riimukivi, joka kertoo kaupankäynnin aikana Öölannissa kuolleesta tanskalaisjohtajasta. Kuva: Erlend Bjørtvedt.

Fedrelandsvennenin artikkelista ei selviä, haluavatko kaksi pohjoismaisille kansoille vihamielistä järjestöä kieltää myös muita pohjoismaisia symboleja, kuten Torin vasaran, tai tehdä riimukirjoituksesta laitonta.

 

Lähteet: Frihetskamp.net, Nordfront.se, Fedrelandsvennen

7 KOMMENTIT

  1. Onneksi nämä pässit on ei-valkoisia. Nyt tulisi olla jo kaikille selvää mitä antirasistit ajaa takaa, kulttuurimme ja historiamme alasajoa. Näiden kahden kadottua meiltä häviää myös geeniperimä.

  2. Tuskin edes tietävät nämä “anti-rasistit”, mitä on riimukirjoitus, joten en ihmettele tällaisia naurettavia rikosilmoituksia. Vielä naurettavampaa on, jos nuo ilmoitukset johtavat minkäänlaisiin tutkintoihin. Yksi asia paistaa selvästi läpi näiden toiminnassa: Epätoivoisuus.

    • Todella absurdia, että Pohjoismaissa afrikkalaiset ja arabit ovat tällä hetkellä kovassa äänessä tuomitsemassa pohjoismaalaisia kanta-asukkeja ja meidän historiaamme. Miten edes kehtaavat? Tai no, kun katselee näiden ylimielistä apinointia täällä niin en ihmettele yhtään, nöyryyttä ja kunnioitusta näiltä ei löydy pätkän vertaa. Afrikkalainen voi opetella kielen, kulttuurin, tavat sekä kutsua itseään pohjoismaalaiseksi, mutta se ei tee afrikkalaisesta pohjoismaalaista ikinä. Afrikkalainen on afrikkalainen.

  3. Naamasta näkee, ettei noita miehiä ole järjellä siunattu. Siksipä he kuuluvat mihin kuuluvat ja korkein älykkyyden osoitus, mitä he voivat osoittaa. On tehdä rikosilmoitus tai mennä muutoin itkemään poliisille naarmuja naamassa, jotka ovat nurkan takana itse aiheutettuja.

Comments are closed.