Koti Uutisia Kotimaa Antifasisti Jari Laine tuomittu Emil Hagbergin pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen

Antifasisti Jari Laine tuomittu Emil Hagbergin pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen

26
Jari Lainetta viedään poliisiautoon vuoden 2016 itsenäisyyspäivänä.

Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2016 Pohjoismainen Vastarintaliike järjesti mielenosoituksen Helsingissä. Tuolloin keskelle mielenosoitusmarssia ilmestyi Vastarintaliikkeeseen ilmeisen vihamielisesti suhtautunut henkilö, ja puhkesi käsirysy. Tämän jälkeen Vastarintaliikkeen Emil Hagberg joutui pidätetyksi ja hänen kätensä sidottiin nippusiteillä ennen poliisiautoon viemistä.

Käsirysyn aloittanut Vastarintaliikkeeseen vihamielisesti suhtautunut henkilö tunnistettiin pian antifasisti Jari Laineeksi. Myös Laine pidätettiin, ja hänet laitettiin tuntemattomasta syystä samaan poliisiautoon kuin Hagberg. Toisin kuin Hagbergin, Laineen käsiä ei ollut sidottu nippusiteillä. Nordfront haastatteli Hagbergiä pian tapahtuneen jälkeen, ja haastattelussa hän kertoi luulleensa ensin jonkun tovereistaan tuodun samaan poliisiautoon hänen kanssaan.

Vastarintaliikkeen Emil Hagberg sekä antifasisti Jari Laine pidätettiin Laineen ilmestyttyä Vastarintaliikkeen mielenosoituksen keskelle ja aloitettua kahakan. Poliisi yritti pitää kadulla Hagbergin ja Laineen erillään toisistaan, mutta hetken kuluttua heidät kuitenkin sijoitettiin samaan poliisiautoon. Vain Hagbergin kädet sidottiin.

– Hänellä oli lyhyiksi leikatut hiukset ja hän oli pukeutunut mustiin, joten luulin hetken hänen olevan yksi omistamme, kertoi Hagberg tuolloin.

Hagberg huomasi sitten, että toisin kuin hänellä itsellään, Laineella oli kädet vapaina.

– Hän mumisi ensin jotain suomeksi ja yritti sitten nostaa pipoani ylös, luultavasti erottaakseen, kuka olin. Tämän jälkeen hän löi minua kasvoihin 15–20 kertaa ennen kuin jollain ihmeellä sain itseni vapaaksi siteistä ja pystyin lyömään takaisin, jatkoi Hagberg.

Hagberg ehti kuitenkin lyödä Lainetta vain pari kertaa ennen kuin poliisi avasi auton ovet ja veti Laineen pois autosta. Poliisi selitti pamput kädessään, että Hagbergiä epäiltiin törkeästä pahoinpitelystä, koska hän oli puolustanut itseään antifasistia vastaan. Hetken kuluttua poliisi ilmoitti kuitenkin Hagbergin pääsevän vapaaksi ja kehotti häntä käymään sairaalassa, sillä Hagbergin nenä oli murtunut.

– Poliisiauto oli aivan täynnä vertani, kertoi Hagberg tapahtuneen jälkeen. Hän oli kuitenkin koko illan hyväntuulinen ja iloitsi onnistuneesta mielenosoitusmarssista.

Lyhyen sairaalakäynnin jälkeen Hagberg palasi tovereidensa luokse osallistuakseen vielä seuraavaan tapahtumaan, 612-marssiin. Laineen kuulusteluissa kävi ilmi, että hän tuli Vastarintaliikkeen mielenosoitusmarssille “lyödäkseen siellä jotakuta turpaan”. Soluttauduttuaan kansallissosialistiseen mielenosoitukseen hän kuitenkin kohtasi voimakasta vastarintaa mielenosoittajilta ennen kuin hän sai tilaisuuden lyödä ketään.

Helsingin käräjäoikeudelle Laine on tunnustanut lyöneensä sidottua Hagbergiä poliisiautossa “viitisen kertaa”. Käräjäoikeuden mielestä oli “erittäin vakavaa”, että Laine kävi tilanteessa puolustuskyvyttömän ihmisen kimppuun. Tästä hyvästä Laine sai kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Pian tapahtuneen jälkeen Laine yritti selitellä sosiaalisessa mediassa pelkurimaista hyökkäystään parhain päin muun muassa sillä, että hän oli päihtynyt ja että poliisi oli sijoittanut hänet samaan autoon Hagbergin kanssa.

Yhtäkään poliisia ei ole asetettu vastuuseen siitä, että väkivaltainen ja päihtynyt antifasisti laitettiin samaan poliisiautoon käsistään sidotun kansallissosialistin kanssa. Eduskunnan oikeusasiamies on tosin moittinut Helsingin poliisia toiminnasta kyseisessä tilanteessa ja kommentoinut, että “parempi tiedonkulku” olisi saattanut estää pahoinpitelyn.

Lähteet: Nordfront, Svenska Yle (1, 2)

26 KOMMENTIT

 1. Jari läskiporsas Laine, eihän tuo iljettävä sika pärjää kellekkään muuten ellei ole kädet sidottuna. Tuollaisia surkeita pellejä ja pelkureita nuo antifasistit on. Ehdollista vankeutta törkeästä pahoinpitelystä, jep jep, jos olisi ollut toisin päin niin kauheet otsikot “natsi hakkasi sivullisen” ja tuomioksi tulisi pari vuotta vankeutta. Pitäisi varmaan mennä moikkaan tuota sikaa.🙂

  • On hänellä kuitenkin enemmän rohkeutta kuin useimmilla tovereillaan, yleensähän punikit hyökkää vain suurella ylivoimalla. Jätkä teki yksin kamikaze-iskun suureen joukkoon kansallissosialisteja. On toisaalta vaikea arvioida onko kyseessä rohkeus vai puuttuuko häneltä täysin itsesuojeluvaisto. Kyllähän hänen olisi pitänyt tietää että ensi iskun jälkeen kaikki käyvät hänen kimppuunsa.

   • Eiköhän se ollut pullosta imettyä rohkeutta se. On saattanut olla muitakin mausteita ryhdistämässä menoa. Ryhti suora askel vakaa, pössyjointti tahdin takaa, hei hei hei!

 2. Jos pahoinpitelijä olisi ollut PVL aktivisti, olisi tullut varma ehdoton, tällaista tasa-arvoista kohtelua “oikeusjärjestelmältä”… tämäkin pahoinpitely on täysin verrattavissa tähän kuuluisaan asemanaukion pahoinpitelyyn, josta napsahti vuosia ehdotonta (((mediamyllytyksen))) kera. Ainahan sitä PVL syytetään väkivallan ylistämisestä, mutta kyllä se on vastapuoli poliisin siunaamana sitä harrastaa ihan oma-alotteisesti, mutta sehän on vain parempaa väkivaltaa…

 3. Kädet ja seuraavaksi jalat nippusiteisiin ja turpaan. 3kk ehtoollista. Voidaan soveltaa kaikkeen. Hienoa!

 4. Tällaiseen tilanteeseen sionistit ovatkin halunneet oikeuslaitoksen mädättää. Se tehtiin demlan ja 60-luvun vasemmistoradikalismin aivokupan avulla. Molemmat tänne tartutti SDP, Suomen historian tuhoisin puolue. Idea löytyy suoraan Sionin viisaiden vanhempien pöytäkirjoista:

  VAPAAMIELINEN MIELIVALTA.

  9. Jotta emme hävittäisi gojimien laitoksia liian aikaisin olemme kajonneet niihin varoen ja koonneet ensiksi käsiimme niitten liikkeellepanevan koneiston vieterit. Ne olivat ennen ankarassa, mutta oikeudenmukaisessa järjestyksessä, mutta me olemme asettaneet niitten tilalle vapaamielisen mielivallan.

  Tällä tavoin heikonnamme oikeudenkäyttöä, vaalijärjestystä, lehdistöä ja henkilökohtaista vapautta, mutta ennenkaikkea kansan sivistystä ja kasvatusta vapaan olemassaolon kulmakivenä.

  VÄÄRIÄ OPPEJA.

  10. Me olemme pettäneet, johtaneet harhaan ja siveellisesti turmelleet gojimien nuorison kasvattamalla sen ehdoin tahdoin väärien periaatteiden ja oppien mukaan.

  LAKIEN TULKITSEMINEN.

  11. Voimassaolevien lakien ulkopuolella ja niitä olennaisesti muuttamatta, mutta vääristelemällä niitä vastakohtaisten tulkintain avulla olemme päässeet suorastaan jättiläismäisiin tuloksiin. Aluksi nämä tulokset näkyivät lakien erilaisissa tulkintamahdollisuuksissa ja sitten lait muuttuivat alkuperäiseen tarkoitukseensa nähden aivan vastakkaisiksi. Valtionjohdon oli mahdotonta enää päästä selville tällaisesta sekasotkuisesta lainsäädännöstä. Tästä asiantilasta kehittyy lakikirjojen edellyttämän lainkäytön tilalle hyvän omantunnon mukaisen lainkäytön teoria.

  http://www.netikka.net/mpeltonen/protokolla2.htm

 5. Miksi ihmeessä Vastarinta sallii noiden marxnistien kirjoitella täällä? Eiväthän nekään anna teidän tai muidenkaan isänmaallisten sanoa mitään omilla foorumeillaan.

  Toisaalta, tämä osoittaa ketkä oikeasti ovat sananvapauden puolella. PVL on, marxnistit eivät.

  Ja kuten tavallista, marxnisti ei mitenkään kykene kumoamaan väitteitäni kun laitan lähteet mukaan joten mitä jää jäljelle? Hyökkäys paskapussiepisodia vastaan. Heh, hyvin tuntuu tuo julkisuustemppuni toimivan, edelleen. Eivätkä marxnistit edes tajua miten mainostavat koko ajan. 😀

  • Ei kenelläkään ole aikaa vahtia kommentteja vuorokauden ympäri. Tosin kuin monet luut PVL:än kaverit tekee muutakin kuin roikkuu koneen vieressä. Aktivismi vie aikaa, ja töissä pitää myös käydä. Se, että tälle sivulle tuotetaan näin paljon uutisia on suorastaan ihme ottaen huomioon kuinka paljon se vie aikaa. Kovaa työtä paiskoo PVL.

  • Tollanen voi mennä puolustamaan ydinvoimaa (((toimittaja))) taustansa kera.

 6. Toivottavasti Jari tunnetaan nyt 🙂

  Mielellään kuulen kuinka tuttavuus jatkuu 😀

 7. Eikö tuo tapaus mennytkään aivan “polpon ilmoituksella”. Jos tuosta vielä sakkokin pitää maksaa, se tilitetään todennäköisesti takaisin tilille. En viitsinyt edes tuota törky -juttua lukea, sillä olen sen tuoreeltaan lukenut. Kyseisen anarkistin naamavärkki on sitä laatua, että siinä lähtee kaikki mielenkiinto kun sen näkee. Jos se pitäisi olla ensimmäisenä joka aamu kun silmänsä avaa. Ei hyvää päivää olisi koskaan, vaikka 10 aurinkoa paistaisi.

 8. Kumisilmä vieläkin kehuskelee, kuinka “mämämä mä hakkasin nazzzin ihan ite”, kaikille jotka jaksaa kuunnella. Aika “rohkea” poika (ei voi sanoa mies).

  Runkku-Jari, jos luet tän, tiedä, että pahimman vihollisesi muija istui äskettäin ihan vieressäsi, rassi taskussa.

  Oikein iloista kesää sinne Kirkkonummelle ämmälles, teinille ja kissoille!

  • Tee kansallissosialistinen teko ja lopeta kissojen vihaaminen. Vie vaikka vettä ulkokissoille. PVL laittaa nykyään muijat rassin kanssa asialle? Ehkä on pakko, kun miehet ovat vätyksiä.

   • Kaikki eläimet on ihania, mutta tuskin kumisilmä osaa kohdella kisujaan oikein. Siksi nimimerkki Kissanvihaaja, kyllä Kaikki muut kisut on erittäin jees

 9. Muuta minne muutat, Jari hannari, me pysytään kartalla….

  • Kissat on kivoja. Laine on tyhmä. Laineella on kissoja jotta huushollin keskimääräinen ÄO saataisiin nousemaan toiselle kymmenelle.

  • Kuka pystyy vihaan eläimiä? Kissat on ihania! No Läski Laine on elämämkoululainen, jonka ÄO ei taida yltää edes kehitysvammaisen tasolle.

 10. Ei Jariin kannata liikaa uhrata aikaa. Sen verta turhake isossa mittakaavassa. Mielummin käyttää aikaa siihen, että ihmiset saadaan ymmärtämään, että vastarintaliike on monissa asiakysymyksissä ainoa vaihtoehto, jos halutaan Suomen kansan ja suomalaisten sukujen parasta.

 11. Missä Laine asuu? Kävisin mielelläni keskustelemassa asiasta hänen kanssaan.

 12. Käy ihan oikeasti sääliksi. Ei Läski-Lainetta vaan hänen lukuisia nimikaimojaan jotka saattavat joutua huonoon valoon tämän ihramöykyn hyllyessä sankariteosta toiseen. Oli aikoinaan alaisena eräs näistä nimikaimoista ja oli ihan asiallinen heppu, mies paikallaan.

Comments are closed.