Koti Uutisia Andreas Carlsson tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen

Andreas Carlsson tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen

0
Andreas Carlsson: "Totuus tulee voittamaan!"
Andreas Carlsson: “Totuus tulee voittamaan!”

Andreas Carlssonia ja hänen 29-vuotiasta toveriaan vastaan käydyn “natsihyökkäysoikeudenkäynnin” jälkeen on esitetty paljon kysymyksiä siitä, mitä Malmön Möllevångenilla oikeastaan tapahtui reilut kaksi vuotta sitten.

Tiivistettynä voi sanoa, että eniten vammoja saanut Showan Shattak ja hänen aatetoverinsa eivät suinkaan ole mitään “syyttömiä feministejä”. “Natsit” eivät myöskään hyökänneet heidän kimppuunsa täysin provosoimatta, kuten väitetään. Shattakin hänen ja tovereidensa kertomukset ovat lisäksi sekä liioiteltuja että ristiriitaisia. Syytettyjen kertomukset siitä, että äärivasemmistolaiset hyökkäsivät heidän kimppuunsa ja että syytetyt käyttivät ainoastaan hätävarjelua, ovat puolestaan olleet yhtenäisiä. Tällä perusteella syyttäjän tapahtumakertomuksen voi sanoa olevan puutteellinen.

Vasemmalla Nadim Baalbaki ja oikealla hänen toverinsa Showan Shattak.
Vasemmalla Nadim Baalbaki ja oikealla hänen toverinsa Showan Shattak.

Perjantaina kaksi syytettyä nationalistia tuomittiin. 29-vuotiasta syytettiin Shattakin murhayrityksestä ja erään toisen miehen pahoinpitelystä. Syyttäjä vaati hänelle ensin kahdeksan vuoden vankeustuomiota. Kyseinen nationalisti vapautettiin kuitenkin myöhemmin kokonaan syytteistä; käräjäoikeus oli sitä mieltä, että päätodistaja Nadim Baalbakin antamiin tietoihin tulee “suhtautua varauksella”, sillä Baalbaki on Shattakin läheinen ystävä. Käräjäoikeus lisäsi olevan ilmeistä, että Baalbaki on pimittänyt tuomioistuimelta olennaista tietoa tapaukseen liittyen.

Carlssonia syytettiin Shattakin pahoinpitelystä, erään miehen murhayrityksestä ja erään naisen törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä vaati Carlssonillekin kahdeksaa vuotta vankeutta, mutta käräjäoikeus oli eri mieltä syytteestä murhayrityksestä. Näin Carlsson tuli tuomituksi kahdesta törkeästä pahoinpitelystä kolmen vuoden vankeuteen. Hän joutuu myös maksamaan yli 20 000 euroa korvauksia kahdelle “uhrille”. Tosin Shattak ei tule saamaan penniäkään.

Väkivaltavasemmisto ei epäröinyt käyttää tapausta propagandatarkoitukseen.
Väkivaltavasemmisto ei epäröinyt käyttää tapausta propagandatarkoitukseen.

Eri mediat ovat tuloksetta yrittäneet saada Shattakilta lausuntoa. Aftonbladetille hänen tosin kerrotaan sanoneen, että nationalistin “tuomion lyhyys sai hänet alakuloiseksi” eikä hän “jaksanut kommentoida asiaa enempää”. Shattakin asianajaja Jesper Montan kommentoi TT:lle tapauksen päättyneen “melko epäonnisesti”: “Koko maailmankaan rahat eivät voi korvata sitä kärsimyksen määrää, jonka Shattak on saanut kokea”, Montan jatkoi.

Tuomio on suuri tappio syyttäjä Jenny Lindellille, joka arveli olevan mahdollista, että tuomiosta valitetaan.

Lähde: Nordfront.se