Koti Uutisia Amerikkalaistutkimus: valkoiset vähiten rasistisia

Amerikkalaistutkimus: valkoiset vähiten rasistisia

0

Amerikkalaiset pitävät uuden tutkimuksen mukaan valkoisia vähiten rasistisena etnisenä ryhmänä USA:ssa, vaikka valtamedia ja Hollywood leimaavatkin valkoihoiset jatkuvasti pahantahtoisiksi rasisteiksi.

Tunnetun Rasmussen Reports -mielipidemittaajan mukaan amerikkalaiset pitävät valkoihoisia vähiten rasistisena ryhmänä annetuista kolmesta vaihtoehdosta. 37 prosenttia kyselyyn vastanneista piti mustia rasistisimpana ryhmänä, ja 18 prosenttia katsoi latinoiden olevan kaikkein rasistisimpia. Valkoiset sijoittuivat kolmannelle sijalle 15 prosentilla.

Mielenkiintoista tutkimuksessa on se, että sekä mustat että valkoiset pitivät valtamedian kuvaa valkoisista rasistisimpana ryhmänä vääränä. Mustat olivat valkoisten lailla itse sitä mieltä, että mustat ovat rasistisin etninen ryhmä maassa. Rasmussen Reports kertoo myös, että liberaalit pitävät valkoisia kaikkein rasistisimpina, kun taas konservatiivit ovat äänestäneet mustia. Tutkimus osoittaa niin ikään, että yhä useampien amerikkalaisten mielestä rotujen väliset suhteet ovat pikemminkin huonontuneet kuin parantuneet.

30 prosenttia kyselyyn osallistuneista ei ole äänestänyt mustia, latinoja tai valkoisia lainkaan. Tämä voi merkitä sitä, että heillä on ollut vaikeuksia päättää valintaansa. Se voi myös tarkoittaa, että he olisivat mieluummin äänestäneet jotakin toista ryhmää, kuten esimerkiksi juutalaisia tai aasialaisia.

 
Lähteet: Nordfront, Rasmussen Reports