Koti Uutisia Sionismi Amerikka kiristää Venezuelaa rikastuttaakseen Goldman Sachsia ja globaalia juutalaisrahastoa

Amerikka kiristää Venezuelaa rikastuttaakseen Goldman Sachsia ja globaalia juutalaisrahastoa

0
Talouskriisi on johtanut jo väkivaltaisuuksiin Venezuelassa.

Sionisti Donald Trumpin Valkoinen talo jatkaa Venezuelan hallituksen taloudellista kiristämistä. Amerikkalaiset viranomaiset ovat alkaneet etsiä useista eri maista pankkitilejä, joiden kautta Venezuelan epäillään saavan ulkomaista valuuttaa.

Yhdysvallat pyrkii taloudellisen paineen avulla kaatamaan Venezuelan nykyisen hallituksen. Amerikka pitää Venezuelaa vihollisenaan, sillä maa ei ole suostunut ottamaan poliittisia käskyjä vastaan Wall Streetin pankeilta.

Donald Trump on nimittänyt Valkoisen talon johtoasemiin suuren joukon Goldman Sachs -juutalaispankin entisiä työntekijöitä. Eräs heistä on juutalainen valtiovarainministeri Steven Mnuchin. Goldman on lyönyt finanssimarkkinoilla vetoa sen puolesta, että Venezuelan hallitus tulee vaihtumaan. Nyt Mnuchin pyrkii varmistamaan pankin vedonlyöntimenestyksen johtamalla Venezuela-vastaista kansainvälistä taloussaartoa.

Mikäli Mnuchinin ministeriö onnistuu kampanjassaan ja Venezuelaan saadaan järjestettyä vallankaappaus, hyötyvät kehityksestä Financial Timesin mukaan erityisesti Goldman sekä juutalaisen Laurence Finkin johtama ylikansallinen BlackRock-rahoitusyhtiö. Molemmat finanssijätit ovat sijoittaneet valtavia rahasummia venezuelalaiseen velkaan.

Venezuelaa on viime aikoina vaivannut raju taloustaantuma, joka on johtanut nälänhätään ja levottomuuksiin. Lisäksi maata uhkaa kansainvälinen velkakriisi, sillä hallituksen on päätettävä, käyttääkö se vähät rahansa kansan ruokkimiseen vai lyhentääkseen ulkomaisten pankkien myöntämiä lainoja.

Amerikka ja Wall Street vastustavat Nicolás Maduron nykyistä hallitusta, koska sen epäillään asettavan nälkiintyvien kansalaisten edun ulkomaisten pankkien edun yläpuolelle. Mikäli Maduro päättää jättää ulkomaiset velat maksamatta, häviävät Goldman ja BlackRock vedonlyöntinsä.

Tammikuussa oppositiopoliitikko Juan Guaidó päätti aloittaa vallankaappausyrityksen ja julistautui Venezuelan johtajaksi. Amerikka ja muut finanssieliitin alistamat valtiot alkoivat välittömästi tukea Guaidón mielikuvitushallitusta, sillä Guaidóta pidetään ulkomaalaisten pankkien ystävänä.

Maduro on toistaiseksi kuitenkin pitänyt pintansa ja jatkanut Venezuelan todellisena johtajana. Talousjulkaisu Bloombergin mukaan Amerikka pyrkii nyt tuhoamaan Maduron aseman kärjistämällä maan talousongelmia. Amerikan valtiovarainministeriön lähteiden mukaan Yhdysvallat yrittää tukkia kaikki kanavat, joita pitkin Venezuela voisi saada ulkomaalaista valuuttaa. Amerikkalaiset ovat etsineet salaisia venezuelalaistilejä muun muassa Miamin, Panaman ja Caymansaarten pankeista. Venezuela tarvitsee eri valuuttoja muun muassa lääkkeiden ja elintarvikkeiden maahantuontiin.

Mikäli Amerikka kykenee tukkimaan kaikki Venezuelan rahanlähteet, tulee lääkkeiden ja ruoan puute johtamaan väkivallan ja levottomuuksien voimistumiseen. Goldman Sachs ja BlackRock toivovat, että väkivaltaisuuksien myötä Venezuelaan nousee hallitus, jolle ulkomaalaisen finanssieliitin sana on korkein laki.

Lähteet: Bloomberg, Financial Times