Koti Uutisia Ulkomaat Amerikan vihollisilla suuret yhteiset sotaharjoitukset

Amerikan vihollisilla suuret yhteiset sotaharjoitukset

2

Amerikan globaalin valtapolitiikan merkittävimmät vastavoimat ovat käynnistäneet Omaninlahdella ensimmäiset yhteiset merivoimien sotaharjoitukset. Iranin, Kiinan ja Venäjän yhteishanke on avoin viesti Amerikalle, joka on pyrkinyt alistamaan koko Lähi-idän sionistien valtaan.

Harjoitukset kuvastavat kolmen Amerikan uhkaaman valtion tiivistyvää yhteistyötä. Iranilaisamiraali Gholamreza Tahanin mukaan harjoitusten tärkein päämäärä on osoittaa, ettei Yhdysvallat kykene eristämään Irania muusta maailmasta. Eristämisyritysten takana on juutalaisvaltio Israel, joka on jo vuosikymmenten ajan vaatinut Iranin hallituksen väkivaltaista kaatamista.

Yhdysvallat raivostui Omaninlahden harjoituksista ja ryhtyi uhkailemaan Irania niiden johdosta. Amerikka myös väitti, että harjoitukset uhkaavat “kaikkien kansakuntien vapautta”.

Yhdysvallat on pyrkinyt aiheuttamaan Iraniin talouskriisin pakottamalla muut valtiot boikotoimaan sen öljyä. Tässä Amerikka ei ole kuitenkaan täysin onnistunut, sillä esimerkiksi Kiina on jatkanut öljykauppaa Iranin kanssa. Osa sotaharjoituksista järjestetäänkin Iranin ja Kiinan välisen öljynkuljetusreitin tuntumassa.

Harjoitukset saivat kipinän Yhdysvaltojen omasta sotilaallisesta voimannäytöstä alueella. Amerikka järjesti marraskuussa lahdella operaation, johon se kutsui mukaan ääri-islamistivaltiot Bahrainin, Saudi-Arabian sekä Arabiemiraatit. Samat valtiot ovat kansainvälisen muslimiterrorismin päätukijoita.

Lähde: Financial Times

2 KOMMENTIT

  1. Kaikki valtiot ovat saman jutku eliitin ohjauksessa! Ei tee tuloaan vaan samat pankkiirit tarkoituksella ajavat maailmaa sotaan!

Comments are closed.