Koti Uutisia Kotimaa Aloite Yle-veron kumoamisesta

Aloite Yle-veron kumoamisesta

4

Kansalaisaloite.fi -sivustolla kerätään tällä hetkellä nimiä aloitteeseen, joka tähtää Yle-veron kumoamiseen. Tällä hetkellä sen on allekirjoittanut noin 9 000 suomalaista. Mikäli aloite saa kasaan tarvittavat 50 000 allekirjoitusta, on lain mukaan eduskunnan otettava se käsittelyyn.

”Eduskunnan on ryhdyttävä toimenpiteisiin Yle-veron lakkauttamiseksi. Jatkossa Yleisradio voi hankkia rahoituksensa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla. Kun Yle-vero lopetetaan, veroaste laskee ja suomalaisille jää palkasta enemmän rahaa käteen”, aloitteen alullepanijat tiivistävät.

Voit tutustua aloitteeseen tarkemmin ja allekirjoittaa sen osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4144

4 KOMMENTIT

 1. Hoh hoijaa. Mitä tähän sanoisi. Ajatus on hyvä mutta aloite on kirjoitettu mielipiteenä. Ja kun se on kerran käsitelty niin sen jälkeen sitä ei tarvitse käsitellä enää uudestaan. Ei tällainen esitys mene läpi. Jo ensimmäinen lause “eduskunnan on ryhdyttävä toimenpiteisiin” varmistaa se että asia ei etene lakivaliokunnista eduskunnan käsittelyyn. Sillä, “toimenpiteisiin ryhtyminen” on esim. sitä että aloite kirjataan saapuneeksi. Muuta ei tarvitse tehdä.

  Kun näitä ajatuksia pistetään papreille niin tulisi katsoa mallia esim. Finlexistä ja sieltä lakimuutoksista. Sekä ulkoasu että sanamuoto. Alustus voi olla mielipiteen tasolla. Mutta asia pitää olla kirjoitettu siten että se voidaan sellainenaan hyväksyä nuijan kopautuksella. Muuten ne eivät johda mihinkään. Paitsi mielipahaan.

  Tässä tapauksessa alustuksessa olisi ollut hvä kertoa mistä valtio kerää puuttumaan jäävät verot. Ja toisaalta, perusteluista ehkä se kaikkein tärkein kohta jätettiin pois: Yleisradion tehtävänä on sivistää kansalaisia. Nythän se ei sitä tee.

 2. Taloustieteellisestä näkökulmasta YLE-vero on aivan käsittämätön tekele. En ymmärrä mitä sillä pyritään savuttamaan. Tosin ilmeisesti sen rooli ei ole taloudellinen lainkaan vaan mielikuvallinen.

 3. YLEn Aamu-TV: Missä menevät “rasismin” ja sananvapauden rajat?

  Kuvassa somali ja joku vitunvirkkaaja. Aaargh.

  Onneksi en ole katsonut TV:tä vuosiin. Kalevan kisat aioin kyllä katsoa huomenna.

  • YLE — Ulkolinja: Venäjän trollitehtaassa.

   Venäjän trollitehtaissa tehdään ja levitetään valeuutisia ja väärää tietoa järjestelmällisesti erityisesti Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

   Mikä YLE sitten on? Läjä paskaa?

Comments are closed.