Koti Uutisia Aliupseeriliitto vastaa pasifistien painostukseen

Aliupseeriliitto vastaa pasifistien painostukseen

3

Aliupseeriliiton puheenjohtaja Petteri Leino on kritisoinut blogissaan vahvasti yleisen asevelvollisuuden vastaista Ohi on! -liikettä. Leino sanoo kampanjan takana olevan aseistakieltäytyjät, Sadankomitea, Piraattipuolue, Vihreä miesliike, Profeministimiehet ynnä muita marginaalin tyhjänlouskuttajia – väkeä, josta olisi enemmän hyötyä yhteiskunnalle, jos he lähetettäisiin Suomenlahden saarille merimetson jätöksiä siivoamaan.

Ohi on! -kampanjan pääargumentit ovat nykyisen maanpuolustuksen eriarvoisuus ja kustannukset. Leino torppaa väitteet suoralta kädeltä: “Suomalaista asevelvollisuutta tasa-arvoisempaa järjestelmää ei ole. Yhteiskuntaluokasta, varallisuudesta, rodusta, uskonnosta tai koulutuspohjasta huolimatta kuka tahansa voi Suomessa edetä upseeriksi. Suomalainen asevelvollisuus on täysin tasa-arvoinen miesten ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneiden osalta. Näille Ohi on -kampanjan takana oleville järjestöille sukupuolineutraalius on tasa-arvon synonyymi.” Leinon mukaan nykyinen malli maksaa vuodessa 2,2 miljardia euroa, palkka-armeijan kustannusten ollessa ainakin 8 miljardia euroa.

Petteri Leino kannustaa suomalaisia vastustamaan kampanjaa, esimerkiksi toimimattomana pitämänsä kansalaisaloitteen avulla. Blogi on saanut aikaan paljon keskustelua Aliupseeriliiton sivuilla, ja muun muassa Kansan Uutiset on poiminut kirjoituksesta itselleen mieluisimmat kohdat kritiikin alle.

Leino tunnetaan suorapuheisesta ja väkevästä maanpuolustuksen puolustamisesta. Hän on kritisoinut kovaan ääneen muun muassa puolustusvoimien leikkauksia.

 
Lähteet: Aliupseeriliitto, Kansan Uutiset

3 KOMMENTIT

  1. Hah, “Profeministimiehet”, onko naurettavampaa kuultukaan, pakko olla marginaalin marginaalia. Aliupseeriliiton puheenjohtajan kanssa aika pitkälti samoilla linjoilla maanpuolustuksellisien näkökulmien suhteen.

  2. Ei tuossa Ohi on! – kampanjassa ole kyse mistään muusta, muutakuin siitä, että joistakin tuntuu kurjalta suorittaa tärkeä velvollisuus.

Comments are closed.