Koti Uutisia Kotimaa Aleksis Salusjärvi: nuoret miehet eivät edes ajattele istuvansa samassa veneessä

Aleksis Salusjärvi: nuoret miehet eivät edes ajattele istuvansa samassa veneessä

5

Suomalainen kriitikko ja päätoimittaja Aleksis Salusjärvi on nostanut nuorten miesten aseman esille Ylen kolumnissaan. Hän kiinnittää huomiota siihen tosiasiaan, että Suomessa 90 prosenttia alle 30-vuotiaista miehistä on lapsettomia ja että yksin asuvien määrä on kaksinkertaistunut 20 vuodessa yli miljoonaan. Tähän trendiin liittyy myös poikien huono koulumenestys.

– Elämme siis keskellä repeämää. Väestön jakaantuminen näyttää synnyttäneen laajan joukon sivuhenkilöitä, ihmisiä, jotka elävät syrjässä valoista, hulinasta ja yhteiskunnan rattaista. Ennen kaikkea nämä ihmiset ovat nuoria miehiä, kirjoittaa Salusjärvi.

Salusjärvi näkee yhteiskunnan, jossa yhä suuremmalla osalla ei ole mitään “kiintopisteitä”. Osattomien nuorten miesten suuri määrä on vaara koko yhteiskunnan vakaudelle. Kolumnisti kirjoittaa kehityksen taustalla olevan tietoisen politiikan seuraukset: leikkaukset julkistaloudesta ja puheet kilpailukyvystä ja kestävyysvajeesta. Vielä 1990-luvulla valtio nähtiin vahvasti kansalaisyhteiskuntana.

– Ihmiselämällä oli vielä sukupolvi sitten itseisarvo. Yhteiskunta nähtiin kokonaisuutena, jossa jokaista tarvittiin. Poliisin ja opettajan työ maksettiin valtion kassasta, jonka tarkoitus oli synnyttää kaikille yhtäläiset mahdollisuudet elää hyvää elämää, perustaa perhe ja unelmoida, Salusjärvi pohtii.

Syrjäytyminen osuu yhteen työelämän paradigmanmuutoksen kanssa, jossa “työlainsäädäntö koskee pilalle hemmoteltuja kiinteissä turvatyöpaikoissa työskenteleviä ihmisiä”. Työsuhteet ovat suoritepohjaisia, itsensä työllistäjien lukumäärä nousee ja velkavetoista “talouskasvua” Suomessa tapahtuu vain muutamassa “kuumassa pisteessä”. Osattomat nuoret miehet ja pätkätyöläiset eivät löydä mitään paikkaa politiikasta, jota tehdään muiden intressien pohjalta, vaikka edellä mainitut muodostavat jo valtavan väestönosan.

Pohjoismainen Vastarintaliike on jo kauan tunnistanut tämän kehityksen todelliset syyt ja vetänyt siitä tarvittavat johtopäätökset. Politiikkaa tulee tehdä kansaa varten, ja se politiikka on räikeässä ristiriidassa suurpääoman ja globalistien kulttuurinmädättäjien etujen kanssa. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen yksi poliittinen päämäärä on täystyöllisyys, joka saavutetaan sellaisella yhteiskunnalla, jossa omalla työnteolla on merkitystä itselle ja lähimmäisille. Kukaan ei mene töihin vain saadakseen globalisteille suurempia voittoja tai auttaakseen muukalaismiehittäjiä valtaamaan elintilaa tehokkaammin. Kansallissosialistinen yhteiskunta luo merkitystä ja on ainut keino asettaa konkreettiset “kiintopisteet” koko kansalle. Siten se on keino “poistaa juurineen” tämä välinpitämättömyydellä aikaan saatu syrjäytymisilmiö.

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

 1. 30 vuotias ei ole enää mikään nuori, kuten ei 18 vuotiskaan lapsi.
  On tosi, että työllistyminen mennee hyvävelikaupalla pitkälti, joko vanhemoien työpaikoille tai heidän suosituksestaan heidän ystäväpiiriin.
  Vanhemmat ovat myös osaltaan syyllisiä siihen että aikuiset jälkeläiset eivät osaa hallita elämäänsä, kun kaikki on valmiiksi pedattu eteen, mitään ei juurikaan ole itse tarvinnut tehdä, pelkkää suorittamista.
  Rahan kylväminen ja ajattelumalli “nuorena pitää mennä”, aiheuttaa juuri tällaisen kiintopisteetömän elämisen sitten kun pitäisi oikeasti alkaa rakentamaan sitä omaa elämää ja hakea paikkaansa, koska kaikki on ennen ollut muiden valmiiksi osoittamaa ja ajattelemaa.
  Tällaista ajattelumallia vielä vahvistetaan kouluissa, koska sielläkin on jätetty hyvin vähäiselle huomiolle itsenäinen eläminen sekä itsensä kehittäminen, kaikki on vain suurimmilta osin tietyn jargonian suorittamista hyväksytysti.

  • Kyseessä olikin alle 30-vuotiaat ja virhe on korjattu. Kiitos korjausehdotuksesta.

 2. Yhteiskunta on muuttunut radikaalisti työtätekevästä “hauskanpitoon”. Ja se muutos on tapahtunut lyhyessä ajassa.

  Kun alettiin mainostamaan IDOLS-viihdeohjelmaa ja kutsua ihmisiä koelauluihin niin yleisesti keskusteltiin siitä miten harva oikeasti osaa laulaa tai viihdyttää. Ja että kuinka moni kehtaa mennä itseään nolaamaan julkisesti kameran eteen. Mutta ehkä jo siinä vaiheessa Amerikkalainen viihdeteollisuus oli tehnyt tehtävänsä ja jo ensimmäisessä IDOLS:issa oli todella paljon henkilöitä jotka halusivat helppoa elämää ja parrasvaloja. Ja siitä se sitten lähti. Suoman kansan rappeutuminen ja henkisen selkärangan kieroutuminen. Ihmiset näkivä pikavoittoja ja juhlia ja helppoa elämää kaikkialla. Ja tulos on nähtävissä nyky yhteiskunnassa.

  Syrjäytyminen on yksi mädättyneen yhteiskunnan lieveilmiöistä. Enää eivät normaalit ihmissuhteet riitä vaan kansalaiset luokitellaan sen perusteella paljonko omistaa tai paljonko saa palkkaa. Ja sillä kuinka paljon paistatellaan parrasvaloissa. Ihmisten käsitys elämästä ja onnesta on vääristynyt. Se on matarialisoitunut. Kuvitellaan että helppo elämä olisi hienoa ja täydellistä. Miksi sitten idoleilla ja staroilla on poikkeuksetta huume- ja päihdeongelmia jos kerran se parrasvaloissa ja suurissa seteleissä pyöriminen on niin hienoa ja tavoiteltavaa?

  Yhteiskunnan alimpien askelmien tasolla: ydinperheissä, tapahtuu hajoaminen. Ja sen seurauksena koko yhteiskunta hajoaa pikku hiljaa. Nyky yhteiskunta on jo alkanut hajoamaan. Se näkyy siitä että suurimmalle osalle ihmisiä esim. renkaan vaihto on ylivoimainen tehtävä. Ei osata edes hengissäpysymisen perusasisoita.

  • Uusavuttomien Nintendoplaykkarisukupolvi alkaa aikuistua. Nämä kyseiset henkilöt joista Salusjärvi kirjoittaa ovat uhreja. Heidän aikanaan alkaneen tasapäistämisen ja kaiken sallivan vapaan ja “luovan” kasvatuksen uhreja.

   Kaikki kannettiin eteen valmiina; pappa betalar och mamma lagar mat. Tuo renkaanvaihto on lievä esimerkki. Kun parikymppinen ei saa kengännauhoja kiinni tai tiedä miten vettä keitetään niin ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

 3. Eiväthän suomalaiset saa lisääntyä, eivätkä tehdä lapsia. Suomalaiset telaketju-feministit vihaavat suomalaisia lihaa syöviä valkoisia miehiä, jotka lähtökohtaisesti riistävät ja suorastaan murhaavat länsimaisia alistettuja naisia, joita lyödään sekä hakataan lakkaamatta suomalaisissa kodeissa, josta tietysti vielä kärsivät lapsetkin näiden psykopaattien ja omien lastensa hyväksikäyttäjät.
  Asia on luonnollisesti aivan toinen Afrikasta ja Lähi-idästä tulleiden kädellisten kanssa.

Comments are closed.