Koti Uutisia Kotimaa Alaikäistä poikaa pahoinpideltiin ja kidutettiin Helsingissä

Alaikäistä poikaa pahoinpideltiin ja kidutettiin Helsingissä

7

Poliisi tutkii harvinaista nuorisorikosta, jossa alaikäinen poika ryöstettiin, hakattiin ja kidutettiin velan takia. Useita nuoria henkilöitä epäillään syyllistymisestä törkeään pahoinpitelyyn, törkeään vapaudenriistoon ja ryöstöön.

Asiaa tutkiva poliisin nuorisoryhmä epäilee, että nuorukainen oli houkuteltu asuntoon, jossa hänen kimppuunsa oli käyty. Väkivallan tavoitteena oli poliisin epäilyjen mukaan ollut yritys periä uhrilta velkoja. Uhrilta anastettiin myös hänen omaisuuttaan.

Tutkinnan aikana on selvinnyt, että poika pistettiin käsirautoihin, minkä jälkeen häntä alettiin pahoinpidellä ympäri kehoa. Tämän jälkeen häntä myös kidutettiin.

– Lisäksi hänen kaulallaan on pidetty veistä ja häntä on vesikidutettu siten, että hänen kasvoilleen on laitettu pyyhe ja sen jälkeen hänen kasvoilleen on laskettu suihkutiloissa hanasta vettä, sanoo nuorisoryhmän tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Epäillyt ovat iältään 15–18-vuotiaita. Yli 15-vuotiaat on määrätty matkustuskieltoon. Kahta paikalla ollutta nuorta poliisi kuulee todistajina. He ovat mitä ilmeisemmin alaikäisiä, sillä poliisi mainitsee, että alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan, joten heitä ei ole voinut pidättää eikä heitä ole voinut vaatia vangittaviksi.

– Poliisin tietojen mukaan kaikki osalliset olivat samaa kaveriporukkaa tai ainakin tunsivat toisensa jollain tasolla. Epäselvää kuitenkin on, miksi vähäinen velkasumma johti näin vakaviin rikosepäilyihin, Forss sanoo.

Lähde: Helsingin Sanomat

7 KOMMENTIT

 1. Pitäisi kyllä tuo rikosoikeudellisen vastuun rajaa laskea sinne 12 ikävuoteen, oppisivat olemaan.
  Ei osaa kuvitellakkaan, minkälaisia vanhempia noilla vekaroilla oikein on ja mitä he ovat jättäneet opettamatta tai opettaneet (myös omalla esimerkillään) toisten kohtelusta/ rahan lainaamisesta.
  Kuitenkin lapset ja nuoret opetetaan korruptioon jo varhaisessa iässä, hankitaan kännykät, mopot, ajokortit ja joka joulu palkitaan ylenpalttisesti kaikista tiedostamattomista kolttosista.
  Lopujen lopuksi kun vanhemilla ei ole tällaista velvoitetta, vaan se on enemmän elämisen taitoja ja sitä miten pärjätään elämässä sekä toisten kanssa, mikä on oikein ja mikä väärin, perusasioita sekä niiden kunnioittamista.
  Tietty jos näilä vanhemmillakaan ei ole eväitä annettu omaa kotoaan, niin vaikeahan niitä on opettaa.

  • Kyllä, nykyään alle 15v käyttävät tilannetta härskisti hyväksensä. Ja jos on kotoa käsin lusikalla annettu, huono on (fyysisesti) aikuisena lapiolla pyytää. Herää myös kysymys, miten opitaan velanottoon jo alaikäisenä? Useinhan on kyse tajuntaa laajentavien aineiden kaupasta, mistä lie nyt.

   • Uskoisin, että juuri tuolla lahjonnalla luodaan pohja ja tarve samalla mammonan haluamiselle, vanhemmat myös keskustelevat avoimesti esim.uuden kesämökin, lomamtkan, auton firman uudesta lainasta ts. velasta, tästä ei pitkä matka ole oivallukseen etttä velallahan sitä mammonaa saa.
    Toki toinen on kateus, kavereilla on ja itsellä ei, kuitenkaan siitä ei puhuta oikeilla nimillä kotona ja selitetä juurta jaksain että onko tarvetta ja onko oikeasti varaa.
    TS. vanhemmat luovat sen kasvupohjan ajattelulle velasta ja mammonasta ihan omilla esimerkeillään ja puheillaan, toisena tulee vastikkeeton/ ajattelematon lahjonta, ei kyseenalaisteta vaan pienen itkupotkuraivarin jälkeen annetaan periksi sekä maksetaan laskut.
    Miten sitten tällaiset vekarat ajautuvat huonoihin kuvioihin, onkin monisyinen asia, syitä ja lankoja on niin paljon kuin henkilöitäkin. Kaverikontrollia ei enää nykyään harrasteta, eli oteta uutta kaveria hieman “puhutteluun” jolloin taustaakin voi kartoittaa, puhumattakaan että vanhemmat ovat enemmän lapsilleen kavereita kuin auktoriteetteja ja vanhempia.

 2. Minä veikkaan että tässä on kyse huumekaupan velkojen perimisestä. Juuri tuon ikäisiä käytetään huumeiden kuriireina ja keinot ovat suoraan kuin isommilta. Niissä piireissä kun ei kysytä. Jos tämä on huumeiden velkojen perintää, niin kaveri on ihan oman polkunsa valinnut. Muut syyt tällaiseen velkojen perimiseen tuntuvat kovin oudoilta. Tuskin tupakkiaskin tai kossupullon hintaa näin kovakouraisesti ryhdytään perimään.

 3. Olikohan PVL:n Rami Joukanen asialla? Hän on kuitenkin jo tuomittu vammaisen ihmisen kidutusmurhasta aiemmin.

   • Selvä tapaus. Oli Joukasen sormenjäljet löydetty siitä vedestä, jota uhrin kasvoille oli suihkutettu.

Comments are closed.