Koti Uutisia Alaikäinen maahanmuuttaja yrittää raiskata suomalaistyttöjä Lahdessa

Alaikäinen maahanmuuttaja yrittää raiskata suomalaistyttöjä Lahdessa

5

UK_kaksi_poliisia

Kansallisen Vastarinnan toimitus on viime päivinä saanut useita lukijavinkkejä Lahdessa tapahtuneista raiskauksen yrityksistä. Saman alle 15-vuotiaan afrikkalaispojan epäillään käyneen suomalaistyttöjen kimppuun näiden ollessa koulumatkalla. Viranomaiset ovat suhtautuneet kuitenkin vähätellen asiaan. Erityisesti juuri viranomaisten ja Suomen oikeusjärjestelmän hampaattomuus tapauksen yhteydessä on närkästyttänyt toimitukseen yhteyttä ottaneita ihmisiä.

Joulukuun alussa maahanmuuttajataustainen tekijä yritti raiskata suomalaisen koulutytön Lahden Kärpäsessä, jonne tyttö oli saapunut linja-autolla ennen aamukahdeksaa. Tyttö jatkoi matkaansa kävellen kohti koulua, ja läheisen myymälän edustalla päivystänyt tekijä lähti seuraamaan tyttöä. Jonkun aikaa seurattuaan tekijä yritti raiskata uhrinsa, mutta tyttö onnistui rimpuilemaan irti ja hälyttämään apua.

Tekijää ei saatu verekseltään kiinni, mutta poliisi antoi julkisuuteen tarkat tuntomerkit epäillystä. Vielä tuolloin henkilön arveltiin olevan iältään 15–20-vuotias. Poikkeuksellisesti lähes kaikki suomalaiset valtamediat, jotka tapauksesta uutisoivat, julkaisivat poliisin antamat tuntomerkit sellaisenaan, mukaan lukien sen, että epäilty oli mustaihoinen.

Seuraavalla viikolla tekijä jäi kiinni juuri yleisövihjeiden ansiosta, mutta hän paljastuikin alle 15-vuotiaaksi. Poika tunnusti jutun, mutta koska hän ei ikänsä vuoksi ole rikosoikeudellisesti vastuussa tekemisistään, asia ei etene syyttäjälle.

Nyt Lahdessa tapahtui vastaavanlainen päällekarkaus reilu viikko sitten. Tällä kertaa rikosnimikkeenä on pahoinpitely, mikä tosin voi vielä tutkinnan edetessä muuttua. Sinänsä rikosnimikkeellä ei ole paljoakaan merkitystä, koska poliisi epäilee teosta samaa alle 15-vuotiasta maahanmuuttajaa, joka ei edelleenkään ole rikosoikeudellisessa vastuussa. “Emme voi varmaksi sanoa, ennen kun kaikki toimenpiteet on tehty, mutta näyttäisi siltä, että kyseessä on sama henkilö”, kertoi tutkinnanjohtaja Markku Vornanen.

Uudemman hyökkäyksen uhriksi joutuneen tytön äiti teki hyökkäyksestä rikosilmoituksen netissä ja kävi vielä seuraavana arkipäivänä poliisilaitoksella keskustelemassa asiasta. Laitoksella hänelle oli sanottu, ettei “asialle oikein voi tehdä mitään”. Koska sekä tytär että äiti tiesivät epäillyn tekijän ulkonäöltä, päättivät he jatkaa asian selvittelyä itsenäisesti poliisin osoittauduttua välinpitämättömäksi. Äiti saikin Facebookin avulla tietää tekijän nimen ja ilmoitti sen poliisille, minkä jälkeen asian poliisitutkinta lähti etenemään.

Jos tiedät tästä tai vastaavanlaisista tapauksista enemmän kuin mitä valtamedia on halukas kertomaan, otamme mielellämme vastaan uutisvinkkejä!

Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat

5 KOMMENTIT

  1. Missä on lastensuojelu?

    Rikoslaissa pikkasen vikaa, samaa käytetty pikkurikoksissa jo vuosia; tunnustä sä kun et ole 15 vuotias….

  2. Jos poliisi ei tee mitään, niin kaipa se pitää sitten luoda joku uusi taho, mikä hoitaa nämä asiat.

  3. Kansallismielisiä katupartioita? Pitämään huoli, että oikeus tapahtuu!

  4. Toivottavasti tuo elukka saadaan kiinni ja joutuu vankilaan Valjakkalan yms. käsittelyyn.

Comments are closed.