Koti Uutisia Aktivistit pilasivat Japanin valaanpyynnin

Aktivistit pilasivat Japanin valaanpyynnin

2

UK_aktivistit_pilasivat_japanin_valaanpyynnin

Japanin kalastusministeri Yoshimasa Hayashin mukaan Sea Shepherd -järjestön alukset onnistuivat pysäyttämään valaanpyynnin useaan otteeseen. Tavoitteena ollut noin tuhannen valaan saalis jäi vain haaveksi aktivistien toimista johtuen. Valaanpyytäjät saivatkin kauden aikana pyydettyä ainoastaan 103 lahtivalasta.

Valaanpyynti kaupalliseen tarkoitukseen on ollut kiellettyä jo 25 vuotta, mutta Japani jatkaa edelleen vuotuisia pyyntiretkiään. Valaanpyyntiä perustellaan tieteellisellä tutkimuksella. Useat raportit ovat kuitenkin paljastaneet, ettei pyynnillä ole tieteellistä arvoa.

Sea Shepherd -järjestön alukset ovat tunnettuja vuotuisten valaanpyyntiretkien estämisestä. Australiasta Japaniin suuntaavat alukset ovat onnistuneet useana vuonna tekemään hallaa valaanpyynnille. Aktivistit ovat toimineet niin merellä kuin satamissakin pyynnin estämiseksi.

Alla olevassa videossa Sea Shepherd -järjestön alus palaa satamaan otettuaan yhteen japanilaisten valaanpyytäjien kanssa:


Aiheesta muualla:

Iltalehti.fi
RT.com

2 KOMMENTIT

  1. Onko kukaan muu muuten huomannut, että aasialaisissa maissa eläinten oikeudet ovat todella törkeitä? Näissä maissa ei todellakaan arvosteta ollenkaan luontoa. Myös sellainen pikkujuttu on ihmetyttänyt, että luonnonsuojelijat tuntuvat aina olevan valkoisia, oltiin sitä sitten missä päin maailmaa tahansa.

  2. Varsinkin Kiinassa eläinrääkkäys tuntuu olevan kansanhuvia eri muodoissaan. Aasian lisäksi Etelä-Eurooppa on kunnostautunut eläinrääkkäyksissä, esim. härkätaistelut…

    Valaanpyynnistä pakko sanoa, että ei Norjakaan siinä viaton ole.

Comments are closed.