Koti Artikkelit Vastarintaliike Aktivistipäivät 2017 Ruotsissa

Aktivistipäivät 2017 Ruotsissa

7

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna järjestettiin aktivistipäivät Ruotsissa. Viikonlopun teema oli “Meidän potentiaalimme”. Tapahtuman aikana pidettiin esitelmiä ja kerrottiin tulevaisuuden suunnitelmista. Paikalla oli myös suomalaisaktivisteja.

Tapahtuman virallinen osuus alkoi lauantaina kello 11 aamupäivällä. Väki toivotettiin tervetulleeksi ja päivän aikataulut käytiin läpi. Tämän jälkeen lavalle nousi liikkeen pohjoismaisen valtuuston puheenjohtaja Simon Lindberg, joka puhui järjestön potentiaalista. Liikkeen viime aikojen suuren kasvun odotetaan jatkuvan Ruotsissa myös tulevaisuudessa, joten järjestön on varauduttava nopeaan kehitykseen siten, että useammat ihmiset ottavat enemmän vastuuta.

Lindbergin jälkeen lavalle nousi Nordfontin päätoimittaja Fredrik Vejdeland, joka kertoi statistiikkaa lehden lukijamääristä ja kasvusta viime vuoden aikana. Tästä hän jatkoi kertomalla, kuinka lehdellä on potentiaalia kasvaa merkittävästi, sillä Nordfrontin käytössä on paljon enemmän toimittajia kuin yhdelläkään muulla ruotsalaisella vaihtoehtomedialla. Siihen on myös helppo rekrytoida väkeä liikkeen jäsenistä, toisin kuin muilla julkaisuilla. Nordfrontilla on myös mahdollisuus päästä raportoimaan sellaisista asioista, joista kaikki eivät pääse uutisoimaan, kuten liikkeen aktiviteeteista.

Vejdeland on nimennyt tulevaisuutta silmällä pitäen kaksi päätoimista vastuualuetta, joiden vastuuhenkilöt tulivat itse kertomaan aiheesta. Ensimmäisenä vuorossa oli Sebastian Elofsson, joka kertoi omasta vastuualueestaan, aktivismiuutisoinnista. Tarkoitus on kirjoittaa yhä enemmän aktivismipainotteista raportointia sekä vastata median roskauutisointiin aina, kun valtamedia liikkeen aktivismeista tuohtuu. Elofsson onkin kerännyt jokaisesta ryhmästä yhden toimittajan tiimiinsä, jotta uutisointi olisi mahdollisimman tehokasta.

Toinen vastuualue on tutkiva journalismi. Tämän tarkoitus on kaivaa mahdollisimman paljon tietoa poliittisista vastustajista sekä vallan väärinkäytöstä, jotta voimme käyttää sitä uutisoinnissamme kertoaksemme asioita, joita ruotsalaisvastainen media jättää kertomatta.

Kolmannen esitelmän piti Robert Eklund. Hän kertoi liikkeen Internet-sivujen uusimisesta sekä tavoista, joilla sivuista tehdään sujuvammat ja paremmin valmistautuneet esimerkiksi hyökkäyksiä varten.

Ruokatauon jälkeen lavalle astui taas Lindberg, joka kutsui kolme henkilöä lavalle: Anders Rydbergin, Freddy Nermanin sekä Magnus Wardmon. Kahdesta ensimmäisestä tehtiin ensimmäisen ja kolmannen ryhmän uudet johtajat vanhojen siirtyessä toisiin puuhiin. Viimeisestä tehtiin uudelleen perustettavan seitsemännen ryhmän johtaja. Tämän jälkeen kaikkien seitsemän ryhmän johtajat tulivat vuorollaan lavalle kertomaan menneestä vuodesta ja ryhmiensä tulevaisuuden suunnitelmista.

Fredrik Vejdeland.
Robert Eklund.

Seuraavaksi Norjan osaston johto kertoi liikkeen toiminnasta maassaan. Vuosi 2016 on ollut aktiivisin vuosi liikkeen olemassaolon aikana, mikä on näkynyt sekä kasvuna että poliittisen poliisin ja poliittisten vastustajien korostuneena häirintänä. Tämä ei kuitenkaan ole lannistanut aktivisteja: ihmisillä on koko ajan yhä enemmän energiaa toimia järjestön hyväksi.

Norjalaisten jälkeen Suomen valtuuston puheenjohtaja Antti Niemi asteli lavalle kertomaan tapahtumista kotimaassaan. Viime vuosi oli sekä paras että myös eniten haasteita sisältänyt vuosi liikkeen historiassa. Suomessa on järjestetty enemmän toimintaa kuin koskaan aikaisemmin; on pidetty suurin kansallissosialistinen marssi sitten 1930-luvun ja saatu enemmän näkyvyyttä kuin milloinkaan. Poliittinen poliisi ilmoitti kuitenkin loppuvuodesta haluavansa kieltää järjestön. Tekosyynä medianäkyvyydelle sekä järjestön kiellolle käytetään huumeongelmansa vuoksi kuollutta Jimi Karttusta, jonka tarina lienee kaikille Kansallisen Vastarinnan lukijoille tuttu.

Niemen jälkeen lavalle tuli liikkeen islantilainen jäsen, joka kertoi maansa historiasta ja poliittisesta ilmapiiristä. Hän kertoi myös halustaan rakentaa liike kotimaahansa.

Lindberg palkitsi tilaisuudessa Vastarintaliikkeen suomalaisen aktivistin Jesse Torniaisen kunnianosoituksella kiitoksena rohkeudesta ja uskollisuudesta liikkeelle. Yleisö nousikin taputtamaan seisaaltaan hänen noutaessa palkintonsa.

Liikkeen puoluejaoston johtaja Pär Öberg piti seuraavaksi esitelmän itseluottamuksesta. Emme voi kasvaa täyteen potentiaaliimme, jos emme luota itseemme. Hän kertoi asian psykologisesta puolesta: vihollisemme haluavat, että meillä olisi huono itsetunto, koska se hyödyttää heitä. Huono itsetunto vaikuttaa moniin asioihin. Jos katsomme asiaa liikkeen kannalta, se voi vaikuttaa esimerkiksi kaduilla näkymiseen, kirjoittamiseen, puheiden pitämiseen ja niin edelleen. Hän jatkoi kertomalla, miten itseluottamusta voi lisätä.

Ennen seuraavaa ruokataukoa lavalle nousi jälleen Simon Lindberg, joka piti voimakkaan puheen täydellisestä aktivistista. Hän kertoi hyvinkin yksityiskohtaisesti, millaisia edellytyksiä täydelliseltä aktivistilta vaaditaan ja kuinka jokainen aktivisti voi saavuttaa täyden potentiaalinsa liikkeen hyväksi. Puheen päätteeksi ihmiset nousivat seisten taputtamaan.

Antti Niemi.
Simon Lindberg.
Haakon Forwald.

Päivän päätteeksi osallistujille kerrottiin vielä 16:sta eri työstä, joihin haettiin henkilöitä, jotka voisivat hoitaa tehtäviä täysipäiväisesti, jotta voisimme saavuttaa täyden potentiaalimme myös näillä alueilla. Tämän jälkeen paikallaolijat pystyivät jättämään hakemuksen siihen tehtävään, joka itseä eniten kiinnosti. Hakemuksia tuli useita kymmeniä, ja hakijoista parhaat tullaan valitsemaan heille sopivimpaan tehtävään.

Päivän virallinen ohjelma oli tämän jälkeen päättynyt. Ihmiset jatkoivat sosiaalisen ohjelman parissa pikkutunneille asti.

Aamupalan jälkeen sunnuntaiaamuna keskusteltiin vielä liikkeen tulevaisuuden suunnitelmista, joista tullaan aikanaan kertomaan myös yleisölle, kunhan aika on oikea. Tämän jälkeen pelkästään aktivisteja pyydettiin jäämään saliin, minkä jälkeen he saattoivat kysyä mitä tahansa suoraan liikkeen johdolta ilman, että välissä oli turhaa byrokratiaa. Keskustelua syntyikin laajalti eri aiheista.

Keskustelun päätyttyä oli aika lopettaa tämänvuotiset aktivistipäivät Ruotsissa. Tapahtuma on kehittynyt ja kasvanut tasaiseen tahtiin, ja niin tapahtui tälläkin kertaa tapahtuman ollessa suurempi kuin viimeksi. Varman tasaisen kasvun strategia selvästi toimii.

 

Toimitus

7 KOMMENTIT

  1. Huomaa, että liike kehittyy päivä päivältä enemmän ja enemmän!

  2. Mistä saan tietää missä ja milloin liike harjoittaa katuaktivismia? Voisin tulla ihan paikan päälle tutustumaan.

  3. Onnea Jesselle ja kaikille muille liikkeen aktivisteille, jotka tekevät esimerkillistä työtä päivästä toiseen!

  4. Kuulissa on myös pari puolimannea joten ei ihme vaikka olis sekarotuisia (mulatteja). Enkeleissä ja bandiiteissa tuskin on yhtäkään mustalaistaustaista puhumattakaan puolineegereistä. Ainakin alkuperäiset säännöt kieltävät mustaihoisten ja sekarotuisten pääsyn Helvetin Enkeleihin.

    Silloin kun tämä muuttuu, niin yhteiskunta on lopullisesti loppu!!

Comments are closed.