Koti Uutisia Aktivisteja epäillään “ilkivallasta” Kärrtorpissa

Aktivisteja epäillään “ilkivallasta” Kärrtorpissa

1

Kolmea Ruotsin Vastarintaliikkeen aktivistia epäillään “ilkivallasta” jonkun spreijattua poliittista sanomaa Kärrtorpin lukion seinään. Tapaus on saanut suurta julkisuutta, ja Nordfront otti yhteyttä yhteen pidätetyistä aktivisteista.

UK_Karrtorp-gymnasium

Kolme aktivistia otettiin Tukholmassa kiinni maanantain vastaisena yönä. Poliisi epäilee aktivistien spreijanneen Nordfront.se-osoitetta ja muuta poliittista sanomaa Kärrtorpin lukion seinään.

Aftonbladetin ja muun ruotsalaisvihamielisen median mukaan todistaja ilmoitti poliisille jonkun “töhrivän” koulun seinää. Poliisi kertoo löytäneensä spraymaalipurkkeja aktivistien repuista ja että aktivistit olisi otettu kiinni tekopaikalla. Metro kuitenkin paljastaa, ettei tämä tapahtunutkaan koululla.

Aktivistit otettiin kiinni ja kuulusteltaviksi, mutta he ovat tällä hetkellä vapautettuina, vaikka ovatkin epäiltyjä.

“Epäselvyyksiä on tapauksen suhteen, muttei ole syytä pitää heitä kiinniotettuina”, kertoi Donnie Dierks, Söderortin poliisin asemapäällikkö Aftonbladetille.

Sillä aikaa, kun aktivistit olivat kiinniotettuina, poliisi teki kotietsinnät heidän asuntoihinsa. Poliisi vei myös aktivistien matkapuhelimet, mikä on yleistynyt Kärrtorpin välikohtauksen jälkeen. Aftonbladetin mukaan tutkinta jatkuu ja asemapäällikkö Dierksin mukaan poliisi käyttää paljon resurssejaan tämän “rikoksen” selvittämiseen.

“Suoritamme teknillisen tutkimuksen töhryn suhteen selvittääksemme, onko se maalattu lähipäivinä”, sanoo Dierks.

Nordfront oli yhteydessä yhteen aktivisteista:

Voitko kertoa mitä tapahtui?

– En voi kertoa paljon tapauksen yksityiskohdista juuri nyt.

Oletteko tunnustaneet tai kiistäneet rikoksen?

– Kiistäneet.

Minkä luulet poliisilla olleen syynään kotietsintöihin? Eikö tämä ollut tarpeetonta?

– Kyllä oli. Luulen, että he tekivät etsinnät saadakseen meidät liitetyiksi aikaisempiin propagandalevityksiin alueella. Lisäksi ihan vain tehdäkseen kiusaa ja yrittääkseen löytää tietoa.

Tiedätkö poliisin takavarikoineen jotakin etsinnän aikana?

– Huomasin kyllä tavaroita puuttuvan kotoa, mutta poliisi ei ole kommentoinut asiaa. Poliisi myös sulki tyttöystäväni lukkojen taakse vessaan etsinnän ajaksi. Kun poliisi oli lopettanut etsinnät, tyttöystäväni kysyi, mitä he olivat ottaneet. Poliisi vastasi, että katso, mitä puuttuu. Sen verran tiedän, että poliisi otti matkapuhelimen, tabletin ja propagandamateriaalia. Samankaltaisia tavaroita vietiin myös kahden muun pidätetyn aktivistin kotoa.

Mitä mieltä olet siitä, että poliisi käyttää niin paljon resurssejaan selvittääkseen Vastarintaliikkeen propagandan levittäjät Tukholmassa?

– Se on sikamaista, en keksi mitään muuta sanottavaa tähän.

Mitä luulet, tuomitaanko teidät vai vapautetaan?

– Vaikea sanoa, mutta he ainakin yrittävät kovasti saada meidät tuomituiksi.

Tuleeko tämä vaikuttamaan poliittiseen toimintaasi?

– Kyllä tulee. Nimittäin sillä tavalla, että olen vielä motivoituneempi ja olen entistä useammin ulkona iltaisin ja öisin!

Kiitos vastauksistasi!

– Eipä kestä.

Lähde: Nordfront.se

1 KOMMENTTI

Comments are closed.