Koti Aktivismiraportit Aktivismintäyteinenpäivä Turussa

Aktivismintäyteinenpäivä Turussa

1

Suomen Vastarintaliike aloitti vuoden katuaktivisminsa lauantaina 24.3. Turusta reilun kahdenkymmenen aktivistin voimin. Liike valitsi paikaksi Turun kauppatorin, jolla oli myös normaalia toritoimintaa ja joka toimii julkisen liikenteen keskuksena.


Kevät on saapunut Turkuun.

Aktivismi sujui hienosti ja aktivistit saivat aikaiseksi hyviä keskusteluja ihmisten kanssa. Vaikka kaikki eivät samaa mieltä olleetkaan, on toimiva keskustelu paras tapa jakaa liikkeen ideologiaa ja periaatteita. Yksittäisiä huutelijoitakin sattui paikalle, mutta he tyytyivät seuraamaan toimintaa taka-alalta.


Yleisestikin ihmisiä liikkui torilla ihan mukavasti eikä puolenpäivän aikaan alkanut sadekaan haitannut aktivismia. Aktivismin kestettyä pari tuntia poistuivat aktivistit paikalta kävelykadun läpi liput ylväästi liehuen.

Ryhmän poistuessa autoilleen rohkenivat paikalliset “antifasistit” kadun toiselle puolelle ottamaan valokuvia aktivisteista. He pakenivat kuitenkin paikalta juosten huomatessaan tulleensa itse videoiduiksi

Päivä jatkui lounaalla, jonka jälkeen suunnattiin Aboa Vetus -museoon Aurajoen rannalla. Museossa on esillä näyttely keskiaikaisesta Turusta ja sen aikaisen Luostarikorttelin talojen ja kujien rauniot. Mielenkiintoisen museoelämyksen jälkeen tutustuttiin Vanhan Suurtorin ympäristöön ja jokivarren kauniisiin maisemiin.

Illalla järjestettiin kulttuurikeskus Kodissa toveri-ilta, jossa loistavan naposteltavan ja seurustelun lisäksi saatiin nauttia elävästä musiikista, kun Ruotsin Vastarintaliikkeen Henrik Pihlström esitti omia kappaleitaan ja vanhoja klassikoita kitaran säestyksellä. Henrikin levyä on saatavilla Kadulle.com-kaupassa 15 euron hintaan.


Suomen Vastarintaliike kiittää kaikkia tapahtumaan ja järjestelyihin osallistuneita ja erityisesti Henrik Pihlströmiä, joka saapui Ruotsista asti tapahtumaa varten.

 

1 KOMMENTTI

  1. Kelpo video. Musiikkia olisi tosin olla pitempikin pätkä, ehkäpä omana videonaan. Hyvää työtä joka tapauksessa.

Comments are closed.