Koti Aktivismiraportit Aktivismia Turussa

Aktivismia Turussa

1

26. tammikuuta 2018 Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Turun aktivistiryhmä kokoontui kantakaupungin alueella. Varhaisen perjantai-illan julistetempaukseen oli saatu mukaan myös aktivisteja Uudenkaupungin suunnalta. Ryhmä osallistui maan muiden aktivistien tapaan muistuttamaan kansaa holokaustivalheesta ja siihen liittyvästä valkoisten vastaisesta politikoinnista, jota myös historiapolitiikaksi kutsutaan.

Liittoutuneiden ympärille perustettu YK viettää 27. tammikuuta Vainojen uhrien muistopäivää, jonka viettämisestä on tullut länsimaisen ”arvoyhteisön” eli koko petoksellisen poliittisen eliitin virallinen uskontunnustus. Vihamielinen eliitti yrittää pakkomuistopäivän suurella medianäkyvyydellä tyrkyttää holokaustiuskonnon valhetta myös tavallisille ihmisille, vaikka heillä ei ole koko asian kansa mitään tekemistä. Tätä politisoitunutta holokaustivalhetta vastaan Turun aktivistiryhmä teki perjantain julisteagitaationsa.

Ryhmän jäsenet kiinnittivät valkoisella pohjalla ja mustalla tekstillä olevan ison bannerin keskustan läpi kulkevan vilkasliikenteisen tien ylittävän sillan kaiteeseen. Liikkeen riimutunnuksilla koristellussa julisteessa luki ”Holokaustivalhe” ja sen alla PVL:n verkkosivuosoite.

Valokuvien ottamisen jälkeen poliisin mustamaija kiirehti paikalle. Muiden poistuessa poliisi haastatteli kahta ryhmäläistä. Asiallisen oloiset rivipoliisit eivät suhtautuneet liikkeen aktivismiin ja poliittiseen viestintään vihamielisesti toisin kuin poliittista poliisia (Polpo) edustava poliisijohto. Kuten sanonta kuuluu, ”he tekivät vain työtään”, koska valvontakamera oli tehnyt automaattisen ilmoituksen. Kyse ei siis ollut yli-innokkaiden Stasi-kansalaisten ilmiannosta, joka on hyvä merkki siitä, että suomalaiset suhtautuvat poliittiseen ilmaisuvapauteen positiivisesti. Lyhyen kuulustelun ja henkilötietojen ottamisen jälkeen aktivistit pääsivät lähtemään pois paikalta.

Huolimatta poliisiepisodista juliste jäi sillan kaiteeseen. Poliisit eivätkä heidän jututtamat valokuvaajat sitä poistaneet, vaan sen tulee tekemään luultavasti kaupungin tilalaitos. Tämä tulee tapahtumaan vasta maanantaina, joten turkulaiset autoilijat ja jalankulkijat saavat todistaa holokaustivalhetta koko viikonlopun.

Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan: turku[at]vastarinta.com

1 KOMMENTTI

Comments are closed.