Koti Aktivismiraportit Aktivismia Raumalla

Aktivismia Raumalla

0

Viikko 36 sujui mainosmateriaalin levittämisen parissa Lajon ja Lensun alueilla.

Viikolla 37 oli huumevastaisen kampanjan vuoro. Kyseessä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun Rauman katukuva sai osakseen huumevastaista materiaalia (1, 2, 3), sillä paikallinen huumeongelma on ollut paikallisten huolenaiheena jo vuosia.

Muun muassa syksyllä 2017 levisi valtakunnallisiin medioihin asti tieto Rauman kaduilla liikkuneista hengenvaarallisista muuntohuumeista. Jo alkuvuonna 2017 käsiin räjähtänyt huumeongelma näkyi päihdeongelmaisten tukiasunnoksi tarkoitetun Toivontalon lähiympäristössä varkauksina ja maassa lojuneina huumepiikkeinä. Levottomuudet johtivat lopulta Toivontalon asumiskieltoon.

Poliisihallituksen tilastojen mukaan niin sanottujen huumerattien määrä nousi Raumalla ja sen lähikunnissa yli 2,5-kertaisesti vuodesta 2016 vuoteen 2017. Yleistyvä huumeongelma nosti rumaa päätään myös kesällä 2018, jolloin tuli ilmi useita huumerattitapauksia.

Jo ilmiön pintapuolinen tarkastelu osoittaa, että Raumankin kaltaiset pikkukaupungit tarvitsevat viimeistään nyt järjestäytyneen vastavoiman katujemme rappiokehitykselle.

On aika aktivoitua! pori[at]vastarinta.com