Koti Aktivismiraportit Aktivismia Porissa

Aktivismia Porissa

0
[two_third][tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2014/03/pori210320142.jpg[/imagetab] [/tabs] [/two_third]
[one_third_last]

Viikko 12 “Rasisminvastaisen” viikon viimeisenä päivänä aktivistit jalkautuivat jälleen Porin kaduille levittämään Etelä-Afrikan tilanteesta kertovaa kampanjamateriaalia. Lentolehtisiä jaettiin runsaasti katujen varsille, kauppakeskuksiin ja yksittäisiin liikkeisiin.

Kulunut viikko oli ryhmäläisille toiminnantäyteinen, ja materiaalia jaettiinkin viikon jokaisena päivänä. Porissa “rasisminvastainen” viikko ilmeni suomalaisvihamielisillä keskustelutilaisuuksilla ja muun muassa erilaisilla lapsille ja nuorille suunnatuilla “työpajoilla”.

Blogistaan tunnettu Maryan Abdulkarim kirjoitti löytäneensä Porissa kyytiautonsa tuulilasista “värikkään lapun, jossa oli Etelä-Afrikan lippu taustalla ja tekstiä päällä”. Abdulkarim kuvaili lapun sisältöä rasistiseksi. Sen sijaan, että sisältöön olisi otettu enempää kantaa, päätyi hän muistelemaan Sharpevillen “verilöylyä” Etelä-Afrikassa vuonna 1960. Tuolloin tuhansista mustaihoisista koostunut joukko hyökkäsi poliisiasemalle ja 69 hyökkääjää sai surmansa.

Abdulkarimin totuutta muokkaavat kirjoitukset ovat erinomainen muistutus siitä, että vaikka teemaviikko onkin ryhmän osalta ohi, taistelu Etelä-Afrikan valkoihoisten selviytymisestä ei ole. Etelä-Afrikan valkoihoiset aktivistit pyytävät eurooppalaisia olemaan luovuttamatta, sillä he näkevät, mitä kohti olemme ajautumassa – ja todella tietävät lopputuloksen.

Viikon aikana käydyt keskustelut ja Kansallisen Vastarinnan verkkosivuilla julkaistut artikkelit ovat muistutus siitä, miksi Suomi tarvitsee kansallissosialistista ja aktiivista liikettä. Tasa-arvoaktiivien hermoromahduksista ja kommunistien kaljanhuuruisista puheista huolimatta ryhmä aikoo jatkaa toimintaansa entistä vahvemmin kuluvana keväänä.

[/one_third_last]