Koti Aktivismiraportit Aktivismia Porissa

Aktivismia Porissa

1

Viikolla 5 saimme tietää paikallisten vasemmistonuorten aikovan näyttää toimistollaan keskiviikkona väkivaltavasemmiston hehkuttaman “dokumentin” The Antifascists. Niinpä veimme näpäytykseksi toimistolle vasemmiston omalla iskulauseella olevaa materiaalia. Puoluepoliittisen vasemmistonuorison hyväksyntä ja ihannointi väkivaltaa astetta suoraviivaisemmin kannattavia antifasistisia verkostoja kohtaan on aiemminkin ollut yleisessä tiedossa, mutta he eivät useinkaan julkisesti ilmaise tukeaan antifasististeille näin suoraan.

Nuorisojärjestön kautta kunnallis- ja valtakunnanpolitiikkaan ponnistaneet vasemmistolaiset kuten Li Andersson ja viime eduskuntavaalien tappiosta kenties nolostunut ja julkisuudessa viime aikoina tuskin lainkaan ollut Dan Koivulaakso ovat tunnettuja siitä, että he esiintyvät kameroiden edessä “ääriliikkeiden toiminnasta huolestuneina väkivallan vastustajina”. Kulissien takana he ovat yrittäneet rakentaa Suomeen avoimesti laittomuuksiin kannustavaa äärivasemmistolaista liikettä. Nämä yritykset ovat kuitenkin jääneet melkoisen vaisuiksi.

Satakunnan vasemmistonuoret ilmoittivat keskiviikkona päivällä dokumenttinäytöstä siirrettävän toisena ajankohtana pidettäväksi. He myös ilmoittivat Facebook-tilillään, että dokumentin jälkeen “on myös lupa ideoida teemaan sopivaa seuraavaa tapahtumaa”. Nyt jäämmekin innolla odottamaan, millaista “teemaan sopivaa tapahtumaa” vasemmistonuoret tulevat suunnittelemaan.

Yhteydenotot osoitteeseen pori[at]vastarinta.com

1 KOMMENTTI

  1. Katsoin itse tuon dokumentin (löytyy Youtubesta) ja tuli lähinnä vaivaantunut olo. Ohjaajalle voisi joku kertoa, että jos haluaa tehtä mainoksen, ei sitä kannata dokumentiksi naamioida. Siinä fiilistellään jotain vuosia vanhoja tappeluita, jotka vaikuttavat haastateltaville olevan se itseisarvo, vaikka he julkisesti muuta väittävätkin. Lisäksi “militantin” “antifasismin” vaikutuksia liiotellaan; Kreikassa (joka on toinen niistä maista, johon dokumentti keskittyy) viime viikonloppuna jopa miljoona nationalistia marssi Ateenan kaduilla. Ruotsissa kansallissosialistinen liike kasvaa koko ajan suuremmaksi ja suuremmaksi, eikä “militanttia” AFA-porukkaa ole näkynyt vuosiin hyökkäämässä Vastarintaliikkeen katutapahtumien kimppuun.

    Tuo todennäköisesti toki vetoaa noin 15-vuotiaisiin tai sen tasolla oleviin ikiteineihin, joilla ei ole ymmärrystä reaalimaailmasta.

Comments are closed.