Koti Aktivismiraportit Aktivismia Pirkanmaalla

Aktivismia Pirkanmaalla

15
[two_third][tabs slidertype=”images” auto=”yes” autospeed=”4000″] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre180620122.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre180620123.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre180620124.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre180620125.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre180620126.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre180620127.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre180620128.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre1806201219.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre1806201210.jpg[/imagetab] [imagetab width=”400″ height=”300″]http://www.vastarinta.com/wp-content/uploads/2012/06/tre1806201212.jpg[/imagetab] [/tabs] [/two_third] [one_third_last]

18.6.2012 Pirkanmaan aktivistit jalkautuivat Pispalan alueelle. Alue on siitä mielenkiintoista seutua, että sieltä löytyy paljon vihervasemmistolaista tieltä eksynyttä, mutta myös paljon vauraampaa asukasta. Aktivismin aikana tämä räikeä vastakkainasettelu tuli erittäin hyvin esille. Ilma oli kaunis, ja toiminnasta saatiinkin napattua onnistuneita kuvia. Aktivistit poikkesivat katsomassa myös millaista vetelehtimistä “taidekommuunissa” harrastetaan hirvikadulla. Paikka mainostaa itseään vaihtoehtoisena kaikenlaisen taiteen kehtona, mutta ei käytännössä poikkea jätelavojen sisällöstä mitenkään. Aktivistit päättivät jättää asukkaille postilaatikkoon vaihtoehtoista lukemista. Lopuksi aktivistit saivat vielä huomata toisen vastaavan roskalavan, joka oli nimetty “pauhouse” ja kuvitettu käsittämättömillä töherryksillä ja tuotoksilla.

Raportin loppuun lisättiin tästä kuva, jotta lukijat voivat antaa oman mielipiteensä näkemästään, vaikka kuva ei kerrokaan sitä kaikkea, mitä paikanpäällä paloi verkkokalvoille. Onneksi tilanne ei ole aivan toivoton alueella, ja aktivistien tuleekin katsoa kohti tulevaisuutta ja pyrkiä tuomaan suomalaisille vaihtoehtoista mallia nykyisen rappiokulttuurin tilalle. Kaiken kaikkiaan on kuitenkin ilo havaita, että Pirkanmaan ryhmä kasvaa hitaasti mutta varmasti nyt ja tulevaisuudessa!

Aktivoidu Sinäkin ja ota yhteyttä!

pirkanmaa[at]vastarinta.com

[/one_third_last]

15 KOMMENTIT

 1. Hienoa, että Pispalaan jaettiin jotain kaunista ja painavaa sanottavaa poiketen alueen yleisestä ilmapiiristä joka kulminoituu tuossa röttelössä.

  Vastapäätä kouluani on melkein aivan samanlainen mörskä jota joudun katselemaan yleensä viisi päivää viikossa. Kuvaamataidonopettaja tietysti mainostaa tuollaista roskaläjää luokilleen ja siellä vieraillaan tämän tästä.

  • Tulemme varmasti toistekin! Ja muista Maria, että voit myös itse lähteä mukaan taisteluun paremman huomisen puolesta.

 2. Petteri,liittyisin tällä minuutilla, jos ikä riittäisi.Olen vasta 17. Se, mitä alle 18-vuotias voi tehdä, on aika vähän. Se, etten voi tehdä vielä paljon mitään, painaa mieltä oikeastaan joka päivä. Kello käy koko ajan.

  En asu aktiivisella alueella, mutta olen ajatellut muuttaa Tampereelle 18-vuotispäivän lähestyessä.Vaikka tänne Satakuntaankin olisi tärkeää toimintaa levittää..

  • Maria, eihän ikä eikä asuinpaikka ole mikään este. Voihan sitä esimerkiksi ostaa kadulle.comista materiaalia ja levittää sitä omilla kotikulmilla. Myös tukijäsenyys kannattaa ostaa. Jokainen pienikin teko on askel kohti pohjoisen vapautta!

 3. Mariankin kannattaisi katsoa peiliin. Onko hieman liikaa yleistä vihaa ilmassa? se mitä sinä pidät roskana voi olla jollekkin jotain aivan muuta.

  • Voitko tosissasi väittää, että on vihaa vastustaa kulttuurimme rappeuttamista?

   • Tukijäsenyys ei paljon maksa ja sillä voi vaivatta tehdä oman pienen osansa, jos itse aktivismi syystä tai toisesta ei tällä hetkellä onnistu. Suosittelen vahvasti!

 4. Hei. Olen kaiketi yksi teidän vihanne kohteista, sillä pidän Pispalasta juuri sellaisena kuin se on, kotoisana ja inspiroivana. Pispalaan on hyvä mennä juuri sen elämän monimuotoisuuden, värikkyyden ja hyväksyvän ilmapiirin vuoksi. Miksi te toisenlaista elintapaa tahtovat ette voi rakentaa omaa unelmaanne ja antaa (meidän) toisten tehdä työtä omamme eteen?

  Joskus talvella olin juuri lähtenyt Hirvitalolta eräästä hauskasta tapahtumasta kun kuulin että sisään oli sumutettu ilokaasua tai jotakin muuta myrkyllistä ainetta. En tiedä onko teidän yhteisönne tämän takana, mutta tapaus järkytti aika lailla. Jos halutaan taistella paremman Suomen puolesta, se ei kyllä tapahdu väkivallan ja vihan avulla. Päin vastoin sellainen vie meitä pelon ilmapiirin suuntaan ja kaikki paha on lähtöisin pelosta.

  Ja muistetaan että vastavoimia kuuluu olla aina, se on edityksen laki.

  • Mitähän luulet, että tuonakin kyseisenä iltana on tehty, jos ei rakennettu omaa unelmaa?

   Väkivalta ei myöskään kuulu Vastarintaliikkeen toimintaan muutoin kuin itsepuolustustarkoituksessa.

  • Juuri Pispalan kaltaisille alueille meidän pitääkin levittää informaatiota. Ihmiset elävät kyseisillä alueilla omassa kuplassaan, jossa monikulttuurisuus tuo mukanaan vain hyviä asioita.
   Tilastotiedot siitä, että kaikenlainen rikollisuus(raiskaukset, varkaudet, yleinen turvattomuus) lisääntyy hurjasti sitä mukaan kun muista kulttuureista tulleiden ihmisten määrä kasvaa Suomessa, ohitetaan täysin.
   Tämä on aivan käsittämätöntä. Meillä on siis tieto siitä, että yhteiskuntamme tulee muuttumaan koko ajan vaan turvattomampaan suuntaan ja me hyväksymme tämän ja pahimmillaan jopa edesautamme tällaista kehitystä. I
   Ihmisten Suomessa on herättävä ennenkuin on liian myöhäistä.

  • Totaalisen off-topic, mutta ilokaasu ei varsinaisesti ole “myrkyllista kaasua”. Ilokaasua käytetään yleisanestesiassa yleisesti jopa 2:1 seoksena. Tuloksena on lähinnä euforinen olo, enkä usko että Pispalassa oltiin ihan eristetyssä kammiossa jonne olisi vedetty vakuumi, että varsinainen vaaratilanne yltiömäiseen ilotteluun kaasun vaikutuksesta olisi päässyt syntymään, sillä kaasun päästessä huoneilmaan se tietenkin sekoittuu ilmankaasuihin ja kaasumolekyylien jakautuessa ilmankehään diffuusion mukaisesti sen konsentraatiokin pienenee aika nopeasti.

   Vaikkakin aika kaukaa haettua syyttelyn makua ylläolevassa kommentissa varsinkaan kun ei henkilö ei tiedä mitä ensinnäkin sinne oli sumuteltu ja kenen toimesta.

 5. Hei emmak,

  Korjaan heti alkuun, että emme “vihaa” ketään. Ajatuksemme ei lähde siitä, että ihmisten tulisi vihata toisiaan vaan siitä, että meidän tulee rakastaa omaa kansaamme ja edistää sen olemassaoloa.

  Sinulla on oikeus mielipiteisiisi ja aivan samalla tavoin minulla on oikeuteni omiin mielipiteisiin. Tässä tapauksessa mielipiteemme ovat siis eriävät. Tämä on ollut yksi syy meille tuoda alueen “taidetta” esille. Me olimme erimieltä sinun kanssasi tuosta taiteellisuudesta ja sen kauneudesta ympäristöön, joten toimme sen lukijoille esille raportissamme. Nyt jo varmaan huomaat, että raportti on tehnyt tehtävänsä ja saanut ihmiset liikkeelle.

  Tuohon sumutustapaukseen sen verran, ettei asia liity meihin mitenkään. Liikkeemme ei harrasta hyökkäävää toimintaa mitään tahoa vastaan, vaan toimimme ainoastaan itsepuolustukseksi.

 6. Kuka teistä asuu Pispalassa? Voisitte levittää kyseenalaista ilosanomaanne omilla nurkillanne ja jättää perinteisen vasemmistolaisen työläiskaupunkiosan (viimeisiä paikkoja, joita punaiset sisällissodassa puolustivat porvareita vastaan) rauhaan. Täällä ei kukaan kaipaa halpaa nationalismianne, tarratkin on näköjään hävinneet saman tien. Osta vaan, Marja, ‘tukijäsenyys’, niin saavat pojat tulla töhrimään turhaan uudelleenkin.

  • Tulemme taas, kun meillä on selvästikin siellä kysyntää. Otamme vain runsaammin materiaalia ensi kerralla, että kaikki halukkaat saavat oman tarransa/julisteensa kotiin vietäväksi.
   P.s Niitä saa myös ostettua ihan liimaamattomina kadulle.comista..

Comments are closed.