Koti Aktivismiraportit Aktivismia Lappeenrannassa

Aktivismia Lappeenrannassa

3

Viikolla 21 Lappeenrannan ryhmä kävi tutustumassa päiväretkellä Taavetinlinnan raunioihin ja sen historiaan. Tulemme kesän mittaan tekemään useammankin retken eri historiallisiin kohteisiin ja paikkoihin Etelä-Karjalassa.

3 KOMMENTIT

  1. Kuljin yli 10 vuotta Elias Simojoen patsaan ohi Tampereella enkä tiennyt miehestä mitään. En varmaan ole ainut jonka kotimaanmatkailut ovat samaa tasoa kuin joitain päiviä täällä viettäneellä kiinalaisella turistiporukalla. Suomalaisten ei auta muu kuin herätä ja löytää juurensa uudelleen – mikä pentele se meidän katseemme alunperin käänsi pois kotimaasta?

    • Se on se mainostomistojen pitkäjänteinen työ “ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella” ajatusmaailmasta. Siihen on toisaalta helppo vaikuttaa koska ihminen luontaisesti haluaa sitä mitä ei voi saada. Ja sen minkä ihminen voi saada, sitä se ei halua. Vai moniko ajaisi onnellisena Ladalla jos naapurilla on Ferrari? Ihan esimerkin omaisesti.

      Mitä tulee markkinointiin niin jo -70 luvula ihmettelin kun opettajat kaikissa opinahjoissa höpöttivät että tuleviasuudessa markkinoinnissa ja palveluissa tulee työskentelemään lähes puolet Suomen työvoimasta. Ihmettelin koska palvelu olis silloin märitelty “Palvelu = ilmainen hyödyke”. Mietin että mistä yritykset saavat rahansa jos ihmisiä vain palvellaan. Ja kuka ostaa markkinoijien tuotteita jos niitä ei tarvita. Kerta- ja kestokulutushyödykkeet eroteltiin sevästi toisistaan ja niiden arvo- ja elinaikakaari opetettiin hyvissä ajoin ihmisen taimille. Mietinkin että nyt ei opettajilla mene kovin vahvasti koska kyseiset ammattikunnat kuolevat nälkään.

      Mutta ilmeisesti jo silloin oli tehty päätös siitä että tiettyjä ammattiryhmiä tuetaan valtion varoin niin paljon että koko ytheiskunta saadaan muutettua perustuksiaan myöten. Muutettua niin pitkälle, että kuten nykyään “maksetaan jostain joka ei ole mitään konkreetista”. Eli, nykyään ihmiset ostavat bittivirtaa televisioihin, puhelimiin, musiikiksi jne. He maksaat siitä että eivät saa mitään. CD-levyn voi aina laittaa soittimen ja kuunnella uudelleen ja uudelleen. Bittivirta häviää samalla kun puhelin hajoaa. Monessa taloudessa sisutetaan vuodenaikojen- ja/tai trendien mukaan. Vanhat kalusteet ja matot heitetään roskiin.

      Maamme ei ole rikas moneltakaan osa-alueelta. Miksi sitten tuhlaamme niitä rikkauksia joita ostamme maahamme? Ja miksi emme osaa iloita/nauttia niistä rikkauksistamme joita meillä täälä Suomessa on? Esimerkiksi vesi.

Comments are closed.