Koti Aktivismiraportit Aktivismia kansanmurhaa vastaan

Aktivismia kansanmurhaa vastaan

1

21.–27.3. Punainen Risti ja Suomen eliitti viettävät “rasisminvastaista viikkoa”. Itsenäisyyttä vaativat suomalaiset viettävät sen sijaan valkoisten kansanmurhan vastaista viikkoa. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa: #Kansanmurha #Milloinviimeksi

Helsingissä käytiin sunnuntaina asettamassa vilkasliikenteisen tien varrelle banderolleja ja suuria julisteita.

hkirasvas1 hkirasvas2 hkirasvas3

Pirkanmaalla aloitettiin rasisminvastainen viikko banderollikampanjalla, johon oli haettu inspiraatiota samalta päivämäärältä mutta vuodelta 1918, jolloin Tampere julistettiin sotatilaan.

trerasvas1

Samana iltana Jyväskylän aktivistiryhmä kävi eristämässä monikulttuurikeskus Glorian ja Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän-aluetoimiston sisäänkäynnit.

jklrasvas1 jklrasvas2 jklrasvas3 jklrasvas4

Lahdessa jaettiin päivällä Saksalan alueen kotitalouksiin juuri julkistettua Vastamedia-julkaisua. Illalla kiinnitettiin tarkasti valittuihin kohteisiin tarroja, joiden tarkoituksena on herätellä ihmisiä pohtimaan valkoisten kokemaa rasismia. Päivän päätteeksi kiinnitettiin vilkasliikenteisen kadun yli kulkevaan siltaan kaksi puhuttelevaa banderollia.

lahtirasvas1 lahtirasvas2 lahtirasvas3

Voit tukea kampanjaviikkoamme esimerkiksi jakamalla artikkeleitamme sosiaalisessa mediassa tai levittämällä tulostettavia lentolehtisiä omalla paikkakunnallasi. Tahdomme kannustaa suomalaisia omatoimiseen aktivismiin erityisesti kansanmurhan vastaisella viikolla! Lentolehtisiä voi tulostaa kampanjasivulta ja DIY-sivulta.

Huom.! Flyereiden tekstit saattavat näyttää sekavilta Internet-selaimessa, mutta pdf-lukuohjelmalla ja tulostettaessa ne näkyvät normaalisti.

1 KOMMENTTI

  1. Hienoa toimintaa! Toivottavasti mahdollisimman monet osallistuvat tekemiseen, sillä pienilläkin teoilla on merkitystä ja puroista kasvaa joki.

Comments are closed.