Koti Aktivismiraportit Aktivismia Eurooppa-päivänä

Aktivismia Eurooppa-päivänä

2

Helsingissä annettiin EU-lipun maistaa sitä, mitä EU:n olemassaolo tarkoittaa koko Euroopalle.

Porissa jaettiin Vastamedia-lehteä ihmisille hyisessä ja osan aikaa lumisateisessa säässä kaupungin keskustassa. Lisäksi pystytettiin pöytä, jolle laitettiin esille liikkeen materiaalia. Maahan kiinnitettiin EU:n lippu, jotta ihmisten oli mahdollista kävellä sen yli ja äänestää näin “jaloillaan” itsenäisyyden riistävää EU-politiikkaa vastaan.

Vaikka keli oli huonohko, ihmiset suhtautuivat aktivismiimme pääosin mielenkiinnolla. Ihmisiä jäikin keskustelemaan kanssamme muun muassa EU-politiikan järjettömyydestä sekä muukalaisinvaasiosta.

Noin tunnin jälkeen Vastamediaa siirryttiin jakamaan kaupunginkirjaston eteen. Kirjastossa oli jaettu koko Eurooppa-päivän “EU-aiheista tietoutta”, ja lapsille ja nuorille suunnattu EU-aiheinen näyttely “Kiinnostaako Eurooppa?” oli ollut esillä viikon ajan.

Saapuessamme jakamaan Vastamediaa kirjastossa oli juuri näytetty elokuva Kiehumispiste, joka kuvauksen mukaan “esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvanpaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen”. Tunteisiin vetoava elokuva keskittyy kuitenkin pääosin levittämään turvapaikanhakijoista ja “antirasismista” kaunisteltua kuvaa sekä esittämään opposition, kansallismieliset, asiastaan tietämättöminä ja kaljamahaisina juntteina.

Lehtien jaon jälkeen siirryttiin vielä kirjaston sisälle levittämään materiaalia.

2 KOMMENTIT

  1. Loistavaa!! Näitä lipunpolttajaisia pitäisi olla enemmän ja niitä tulisi ladata nettiin mm. ranskan- ja saksankielisillä otsikoilla. Sen jälkeen eurooppa on valmis toimimaan.

    Tuo lipun yli kävely oli loistava oivallus. Toivottavasti siitäkin on materialia youtubeen. Näkevät eurooppalaiset ettei pieni ja piskuinen suomi oli vasallivaltio

Comments are closed.