Koti Artikkelit Ajatuksia johtoportaan uudistumisesta

Ajatuksia johtoportaan uudistumisesta

6

Keskiviikkona julkaistiin tiedote, jonka mukaan Klas Lund jättää Vastarintaliikkeen johtajuuden hoidettuaan tehtävää lähes 20 vuotta. Voi sanoa, että uutinen on samanaikaisesti sekä valtavan suuri että suhteellisen merkityksetön.

AK_miksisvl

Klas Lund on monille ihmisille jonkinlainen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ja Ruotsissa ehkä koko kansallisen taistelun synonyymi. Tämän ei tarvitse muuttua mihinkään, sillä Lund tulee edelleen olemaan aktiivinen järjestössä ja kansallisessa taistelussa.

Vastarintaliike ei myöskään tule muuttumaan mitenkään merkittävästi ulkoapäin. On itsestäänselvyys, että jatkamme kasvamistamme, vahvistumme ja muutamille uusille ideoille jää näin tilaa. Olemme järjestö, joka kehittyy jatkuvasti, ja näin olisi tullut tapahtumaan myös, mikäli Klas Lund olisi vielä jatkanut johtajan tehtävissä. Eri ihmiset työskentelevät tietenkin jokseenkin erilaisin tavoin päämääränsä saavuttaakseen, mutta kaiken kaikkiaan olemme sekä vanhassa että uudessa järjestön johdossa koulutettuja samalla tavalla ja tavoitteemme ovat samat.

Meillä on samankaltaiset näkökannat mitä tulee organisointiin, strategiaan ja työskentelytapoihin. Olemme kansallissosialisteja luita ja ytimiä myöten emmekä tee kompromisseja sen suhteen. Uskomme ehdottomasti vaikeamman ja radikaalimman tien olevan ainoa, joka johtaa meidät loppujen lopuksi voittoon. Tiedämme sen, että mikäli haluamme korvata tämän läpeensä sairaan yhteiskunnan, pienet uudistukset ja vanhan järjestelmän ylläpitäminen eivät riitä. Ei, Pohjolan saamiseksi tulevaisuudessa oikeille raiteille tarvitaan vallankumouksellisia muutoksia.

Jos johtaja astuu sivuun ja uudet voimat korvaavat hänet, ei tässä ole mitään mullistavaa eikä automaattisesti mitään negatiivista. Pikemminkin liikkeen on täysin luonnollista uudistua ja ikäpolven vaihtua, jotta taistelu pysyisi elinvoimaisena ja vastarinta veitsenterävänä. Harva suuryrityksen toimitusjohtajakaan on tehtävässään koko elinikäänsä.

Klas Lundin ja meidän muiden välejä ei siis hierrä mikään; päinvastoin olimme yksimielisiä siitä, että uusien kykyjen, uuden energian ja taistelutahdon oli nyt aika korvata vanha. Tämä oli ajatuksena jo silloin, kun minut ja Emil Hagberg valittiin Ruotsin Vastarintaliikkeen valtionjohtoon keväällä, ja tavoitteenamme tulee edelleen olemaan se, että uusia kykyjä hyödynnetään parhain mahdollisin tavoin.

Sanoin puheessani Pohjola-päivillä, että Vastarintaliike on nyt vahvempi kuin koskaan. Pidän sanomastani kiinni: olemme ympäri Pohjolaa aktiivisempi kuin koskaan! Asemamme Pohjolan ainoana todellisena oppositioliikkeenä lujittuu kaiken aikaa, päivä päivältä ja tämä tulee myös jatkumaan.

Kovaa tahtia kiihtyvä yhteiskunnallinen rappio osoittaa, ettei meidänlaistamme järjestöä ja politiikkaamme ole ehkä koskaan tarvittu niin kipeästi kuin nyt. Pohjoismainen Vastarintaliike tulee jatkamaan kasvuaan. Taistelu kansamme vapauttamisen puolesta on vasta alkanut.

 

Simon Lindberg

6 KOMMENTIT

Comments are closed.