Koti Uutisia Ainakin 22:ta tyttöä ahdisteltu Tukholmassa festivaaleilla

Ainakin 22:ta tyttöä ahdisteltu Tukholmassa festivaaleilla

0

UK_We_Are_Sthlm

Poliisi vastaanotti Tukholmassa tällä viikolla vietettävän We Are Sthlm -festivaaliviikon alussa tiistaina seitsemän ilmoitusta seksuaalirikoksista ja torstaina 15. Poliisi on tähän mennessä saanut 22 ilmoitusta, mutta määrän oletetaan nousevan. Poliisi kieltäytyy kertomasta seksuaalirikollisten taustaa.

“Monet kertoivat tapauksista vasta jonkin ajan kuluttua tapahtumasta, mikä antaa olettaa, että niiden määrä nousee”, poliisin tiedottaja Kjell Lindgren kertoo.

Lindgrenin mukaan suurin osa ilmoituksista koskee kourimista väkijoukon keskellä. Poliisi on tunnistanut noin puolet tekijöistä. Lindgrenin mukaan yksi henkilö tuntuisi olevan vastuussa useista ahdisteluista.

Mats Eriksson poliisista puolestaan kertoo, että ilmoitetut päällekäynnit tapahtuivat samaan aikaan kun artisti oli esiintymässä. “On vaikeaa tunnistaa tekijöitä, koska pienelle alueelle oli pakkautunut niin monta ihmistä. Monet sanoivat, että he kokivat ahdistelua, mutta heillä ei ollut käsitystä tekijästä”, Eriksson sanoo.

Vasta Kölnin uudenvuodenaaton joukkoahdistelujen tultua ilmi Tukholman festivaalien järjestäjät myönsivät, että edelliskesän festivaaleilla oli raportoitu ahdistelutapauksia, joissa tekijät olivat siirtolaisia. Myös viime vuonna Tukholman festivaaleilla ahdisteltiin tyttöjä. Tällöin nuorin uhri oli 12-vuotias tyttö.

Lähde: MV-lehti