Koti Uutisia Rotu Afrikkalaiset jatkavat toistensa orjuuttamista

Afrikkalaiset jatkavat toistensa orjuuttamista

0

Valkoiset olivat ensimmäinen rotu, joka pyrki lakkauttamaan orjakaupan lainsäädännöllä. Mustassa Afrikassa moderni orjakauppa kuitenkin elää ja voi hyvin, selviää Reutersin uutisesta.

Valkoisten ihmisoikeus- ja hyväntekeväisyysjärjestöjen ponnisteluista huolimatta mustat jatkavat toistensa orjuuttamista. Usein afrikkalainen joutuu toisen afrikkalaisen orjaksi jo lapsena. Orjien ei anneta käydä koulussa, minkä lisäksi väkivalta, näännyttäminen ja raiskaukset ovat yleisiä ilmiöitä heidän arjessaan.

Kuten roturealistit voivat arvata, orjuus ei ole nykyään missään maailman kolkassa yhtä yleistä kuin mustassa Afrikassa. Reutersin mukaan yli 0,7 prosenttia kaikista afrikkalaisista elää tällä hetkellä orjina. Erityisen suosittu orjuuden laji on seksiorjuus.

Usein orjuus liittyy Libyan kautta Eurooppaan kohdistuvaan ihmissalakuljetusrikollisuuteen. Monet afrikkalaiset ovat joutuneet orjiksi yritettyään tunkeutua Eurooppaan elintasopakolaisina. Salakuljettajat kidnappaavat osan heidän luokseen saapuvista elintasopakolaisista ja myyvät nämä muille afrikkalaisille pakkotyövoimaksi.

Lähde: Reuters