Koti Uutisia Ulkomaat Afrikkalainen sikarutto leviää ympäri maailman – tartunnan lähteenä rehu

Afrikkalainen sikarutto leviää ympäri maailman – tartunnan lähteenä rehu

0

Kiinassa syntyy vuosittain yli 700 miljoonaa sikaa. PorkBusiness.com raportoi, että sikarutto on saavuttanut useimmat niistä alueista Kiinassa, joilla kasvatetaan sikoja.

Sikaruton leviämisen syyksi arveltiin sitä tosiasiaa, että monet siat ovat karsinoissaan yltä päältä ruoantähteiden peitossa. Asiantuntijat muistuttivat kuitenkin ostetun rehun olevan todennäköisempi tartunnan lähde; virus voi selvitä useita viikkoja esimerkiksi soijajauhoissa.

Saastuneen rehun valmistaja on Tangrenshen Group -konserni, joka on Kiinan eräs suurimmista rehunvalmistajista. Vuonna 2017 konserni myi rehua yli kahden miljardin dollarin edestä. Yhtiö on ilmoittanut saastuneen rehun löytyneen tytäryhtiö Bili Meiyingwei Nutrition Feedstuffin valmistamasta rehusta. Tytäryhtiö tekee reilut kaksi prosenttia koko konsernin tuloksesta.

Sikarutolla saastunut rehu löydettiin rehukokeiden avulla, ja selvisi myös, että saastunutta rehua oli ollut eräällä maatilalla Qingyangissa, joka puolestaan sijaitsee itäkiinalaisen Anhuin provinssin alueella. Kyseessä on ensimmäinen vahvistettu sikaruttotapaus Kiinassa.

Lähde: Nordfront