Koti Uutisia Ulkomaat Afganistan palauttaa Saksasta tulleen afgaanin takaisin Saksaan

Afganistan palauttaa Saksasta tulleen afgaanin takaisin Saksaan

3

Saksa palautti “afgaanipoika” Mortaza D.:n, jonka Saksassa kertynyt rikosrekisteri koostuu 23 rikoksesta. Afgaaniviranomaiset kuitenkin lähettivät 23-vuotiaan Mortazan takaisin Saksaan heti hänen laskeuduttua maahan. Afganistan ei halunnut enää kuulla koko Mortazasta mitään.

Mortaza on syyllistynyt Saksassa muun muassa ryöstöön ja pahoinpitelyyn. Hän sekä muita kotimaahansa palautettavia järjestivät välikohtauksen lentokoneessa, ja paikalla olikin pian sata poliisia, kaksi tulkkia ja yksi “ihmisoikeusaktivisti”. Joukkiota ei sillä kertaa onnistuttu saamaan pois Saksasta.

Passipoliisi tarkasti Mortazan tiedot Kabulissa ja kieltäytyi päästämästä miestä maahan. Syyksi he ilmoittivat “terveyssyyt” erään saksalaisen virkamiehen Bild-lehdelle antaman lausunnon mukaan. Passipoliisi väittää myös, että on ylipäätään kiistanalaista, onko Mortaza edes afgaani.

Saksalaislähteet puolestaan kiistävät Mortazalla olleen terveydellisiä ongelmia ja kommentoivat hänen käyneen läpi useita terveydellisiä tutkimuksia ennen lentoa Kabuliin. Sitten viimeisimmän rotumuukalaisaallon Eurooppaan 2015 Saksa on onnistunut palauttamaan maahan useita rikollisia afgaaneja. Saksalaisviranomaisten mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun Afganistan kieltäytyy vastaanottamasta omia kansalaisiaan.

– Tämä oli totaalinen yllätys, kommentoi Saksan sisäministeriön puhemies Steve Alter Bild-lehdelle.

Alterin mukaan Mortazan identiteetti vahvistettiin Afganistanin konsulaatissa ennen hänen palauttamistaan maahan, ja hänen identiteettinsä selvittelyt ovat tietojen mukaan olleet päteviä. Vaikeudet vahvistaa rotumuukalaisten identiteettejä ovat ongelma, joka tekee heidän palauttamisistaan huomattavasti hankalampaa.

On raportoitu, että miehestä tiedettiin hyvin vähän. Hänen koko nimensä ei ollut tiedossa eikä myöskään hänen ikänsä tai kansallisuutensa. Ensin arvailtiin hänen olevan Algeriasta tai Marokosta, mutta ainoa asia, josta oli näyttöä oli se, että hän on tullut Saksaan jo vuonna 1998 ilman mitään identiteettiselvityksiä. Tämän vuoksi häntä ei ole voinut pidättää, vaikka häntä on Saksassa syytetty monesta eri rikoksesta.

Saksan poliisi on tehnyt tammi–toukokuun 2018 aikana tietojen mukaan 23 900 palautusta, ja näistä palautuksista 12 800 on epäonnistunut eri syistä. Useimmiten rotumuukalaiset välttelevät palautuksiaan ja vain “katoavat”.

Lähde: Nordfront

3 KOMMENTIT

  1. Eikö Sksala ole munaa kieltäytyä vastaanottamasta palautettua? Kieltääkö B’naiu B’rth?

Comments are closed.