Koti Uutisia Afgaaniturvapaikanhakija yritti puukottaa kahta miestä Porissa – syyttäjä vaatii ehdollista

Afgaaniturvapaikanhakija yritti puukottaa kahta miestä Porissa – syyttäjä vaatii ehdollista

1

19-vuotias afgaaniturvapaikanhakija yritti puukottaa kesäkuun alussa kahta suomalaismiestä Porin 5. osassa. Afgaanimiehen ja suomalaisten välille tuli tuolloin riitaa, joka päättyi afgaanimiehen yritykseen iskeä veitsellään suomalaismiehiä ylävartaloon ja päähän tappouhkauksia huudellen. Afgaanimies ei kuitenkaan onnistunut osumaan kohteisiinsa.

Turvapaikanhakija otettiin kiinni päivä tapahtuneen jälkeen, ja hän on ollut siitä lähtien vangittuna. Puukotustapaus tuli julki vasta nyt perjantaiaamuna syyttäjän lukiessa afgaanimiehelle syytteet kahdesta tapon yrityksestä, vaihtoehtoisesti molemmissa tapauksissa törkeän pahoinpitelyn yrityksistä. Poliisi ei tapansa ja ohjeistuksensa mukaan ole kertonut välikohtauksesta mitään.

Käräjäoikeus tulee kuulemaan myös muita tilanteessa olleita henkilöitä todistajina. Satakunnan Kansan mukaan käräjäoikeudessa tullaan selvittelemään muun muassa sitä, oliko kyseessä afgaanimiehen kannalta hätävarjelutilanne. Tälle ei todellisuudessa ole mitään perusteita, kuten ei myöskään syyttäjän vaatimalle kahden vuoden vain ehdolliselle vankeusrangaistukselle.

UK_Liinaharja
Liinaharjan vastaanottokeskus.

Liinaharjan vastaanottokeskuksessa Länsi-Porissa 200 turvapaikanhakijaa odottaa tällä hetkellä turvapaikkahakemuksensa käsittelyä. Porista takaisin lähtömaihinsa on vapaaehtoisesti palannut 25 turvapaikanhakijaa, ja kahdeksan kerrotaan olevan kadoksissa. Maahanmuuttovirasto päätti lakkauttaa Satakunnasta kaksi vastaanottokeskusta; Kokemäen vastaanottokeskus laitettiin säppiin torstaina ja Harjavallan vastaanottokeskus suljetaan ainakin tämänhetkisen tiedon mukaan 30. marraskuuta.

Vastaanottokeskusten lakkauttamispäätökset eivät kuitenkaan vaikuta mitenkään Porin tai koko Satakunnan turvapaikanhakijamääriin; lakkautettujen vastaanottokeskusten asukkaat on jo siirretty Raumalle ja Kokemäen yksityiseen keskukseen.

Lähde: Satakunnan Kansa

1 KOMMENTTI

  1. Väkivaltainen torakka automaattisesti rasismin uhri tässäkin tapauksessa??

Comments are closed.