Koti Uutisia Adolf Hitlerin maalaama työ myyty 130 000 eurolla

Adolf Hitlerin maalaama työ myyty 130 000 eurolla

1

UK_Hitlerin_vesivarityo

Viime lauantaina Nürnbergin kaupungin järjestämässä huutokaupassa kaupattiin suureen hintaan vesivärityö, jonka oli maalannut Kolmannen valtakunnan kansleri Adolf Hitler vuonna 1916. Tarjouksia maalauksesta tuli aina Amerikkaa ja Aasiaa myöten, mutta voittava huuto tuli Lähi-idästä yksityishenkilöltä, joka oli itse paikalla huutokaupassa.

Maalaus on nimeltään “Münchenin maistraatti ja vanha kaupungintalo” ja hintaa sille kertyi 130 000 euroa. Huutokaupassa oli myös myytävänä viisi muuta Hitlerin maalaamaa taulua, joiden hinnat vaihtelivat 5 000–80 000 euron välillä. Yhteensä Hitler maalasi tuhansia tauluja vuosien 1905–1920 aikana pulavuosinaan Wienissä ja Münchenissä sekä länsirintamalla palvellessaan ensimmäisen maailmansodan aikana.

Taulun myyjät olivat kaksi nimettömänä pysyvää sisarusta, jotka ilmoittivat lahjoittavansa myyntituloista 10 prosenttia hyväntekeväisyyteen. Taulun mukaan oli liitetty alkuperäinen kauppakirja, joka oli päivätty 25. syyskuuta 1916, samoihin aikoihin, kun Hitler oli hoidettavana sotasairaalassa Münchenissä haavoituttuaan jalkaan taistelujen yhteydessä.

Teosten alkuperä on myös herättänyt epäilyjä tietyissä piireissä. On muistutettu siitä, miten keräilijä Konrad Kujau aikanaan huijasi historioitsijoita väärennetyillä “Hitlerin päiväkirjoilla” sekä muilla Hitlerin yksityisesineillä, joihin hän oli väärentänyt aitoustodistukset.

Lähde: Reuters

1 KOMMENTTI

  1. Harmittaa, että Saksan yhä harvenevaa kansallisomaisuutta kaupataan ulkomaalaisille kuin pahaisia pölynimureita. Tietysti yksityisomistajalla on oikeus tehdä omaisuudellaan mitä haluaa, mutta silti… Niin paljon saksalaisten historiaa tuhottiin sodan loppukaaoksessa. Liittoutuneiden sikalaumat rosvosivat saksalaisten omaisuutta kuin hunnit. Museot, kirjastot, kirkot, luostarit, taidegalleriat, kartanot ja linnat, jopa monien tavissaksalaisten koditkin, kaikki ryöstettiin ja korvaamattomat taideaarteet rohmuttiin juutalaisten ja upseerien sotasaaliina Yhdysvaltoihin ja Neuvostoliittoon. Näistä vain pieni murto-osa on viitsitty palauttaa. Kuinkahan paljon tänäänkin myydään Saksan kansalle kuuluvia historiallisia arvoesineitä jenkkiläisissä huutokaupoissa?

Comments are closed.