Koti Uutisia Abraham Ukbagabir tuomittu elinkautiseen

Abraham Ukbagabir tuomittu elinkautiseen

3

UK_Ukbagabir

Uutisoimme keskiviikkona Västeråsin Ikeassa kaksi valkoista raa’asti murhanneen 36-vuotiaan Abraham Ukbagabirin oikeudenkäynnin alkaneen. Hänet tuomittiin perjantaina kaksoismurhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Istuttuaan tuomionsa Ukbagabir karkotetaan Ruotsista pysyvästi.

Tuomari Per Kjellssonin mielestä ei ole outoa, että tuomio päätettiin näin pian, eikä asiassa ollut hänen mukaansa mitään monimutkaista: “Olimme harkinneet tuomiota tarpeeksi pitkään ja kaikki motiivit ja argumentit olivat jokaiselle selviä. Mitään syitä odottamiselle ei siten ollut”, lausui Kjellsson.

Rangaistus oli täysin apulaispääsyyttäjä Eva Morénin vaatimuksen mukainen. Ukbagabirin asianajajan Per-Ingvar Ekbladin mielestä rikos pitäisi kuitenkin luokitella törkeäksi pahoinpitelyksi ja törkeäksi kuolemantuottamukseksi.

Tämän lisäksi Ekblad oli sitä mieltä, että Ukbagabirin olisi pitänyt saada aikarajoitettu tuomio. Ekblad perustelee tätä siten, että oikeuspsykiatriset tutkimukset eivät ole poissulkeneet mahdollisuutta, että Ukbagabirilla olisi persoonallisuushäiriö. Mikäli Ukbagabir olisi persoonallisuushäiriöinen, olisi se lieventävä seikka tuomiosta päätettäessä.

Ei ole selvillä, tuleeko Ukbagabir valittamaan tuomiostaan, mutta hänen asianajajansa tulee tätä asiakkaalleen suosittelemaan.

Lähteet: Nordfront.se, SVT

Aiheeseen liittyen:

Västeråsissa järjestettiin mielenosoitus Ikeassa puukotettujen muistolle
Ikea-puukottajasta valvontakameran kuvat julki

3 KOMMENTIT

  1. Miten viharikoksesta ja harkitusta murhasta voi tulla yhtäkkiä törkeä pahoinpitely?

  2. Ekblad ei taida ymmärtää jutun vakavuutta. Kyllä tästä murhatuomio pitäisi antaa, eikä ruotsalaiseen vankilaan, vaan mistä ikinä on tullutkin. Kyllä kypsyy taas…

  3. tällaiset ihmis-saastat pitäis viedä montun reunalle ja nappi otsaan 🙂 nykyään ei uskalla mennä kaupungilla ilman teräasetta taskussa…

Comments are closed.