Koti Uutisia Äärivasemmistolaisia kiinni väkivallanteoista Ruotsissa

Äärivasemmistolaisia kiinni väkivallanteoista Ruotsissa

0

Ruotsin poliisi pidätti keskiviikkoaamuna äärivasemmistolaisen terroristiverkosto Revolutionära Frontenin jäseniä Eskilstunassa, Tukholmassa ja Göteborgissa.

Viime viikon torstaina nostettiin syytteet kuutta äärivasemmistolaista vastaan. Syytetyt ovat Dennis Miraballes, Oscar Glad, Adam Taylor, Mia Mikkelsen, Björn Felix Wännerdahl ja Nikie Hallenberg. Syytteitä on nostettu muun muassa pahoinpitelyistä, vahingonteoista, laittomista uhkauksista ja tuhopolton yrityksistä. Edellä mainituilla on kytköksiä sekä RF:ään että AFA:aan, ja ainakin Miraballes ja Glad ovat avainhenkilöitä Revolutionära Frontenin toiminnassa. Miraballes istuu tälläkin hetkellä vankeudessa.

Miraballes toisena vasemmalta äärivasemmistolaistovereidensa kanssa.
Miraballes toisena vasemmalta äärivasemmistolaistovereidensa kanssa.
Mia Mikkelsen. Hänen tiedetään ainakin vuokranneen auton ja toimineen kuskina RF:n matkustettua Tierpiin uhkailemaan SvP:n jäseniä ja vandalisoimaan heidän kotejaan. Mikkelsen on todennäköisesti osallistunut myös itse rikollisuuteen.
Mia Mikkelsen. Hänen tiedetään ainakin vuokranneen auton ja toimineen kuskina RF:n matkustettua Tierpiin uhkailemaan SvP:n jäseniä ja vandalisoimaan heidän kotejaan. Mikkelsen on todennäköisesti osallistunut myös itse rikollisuuteen.

Perjantaina vangittiin poissaolevana tunnettu äärivasemistolainen Dennis Thelning tapon yrityksestä viimevuotisen Kärrtorpin mellakan yhteydessä. Thelningillä on takanaan pitkä rikosrekisteri; helmikuussa 2011 hänet tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, väkivaltaisesta vastarinnasta ja teräaseen hallussapidosta kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Saman vuoden maaliskuussa tuomio langetettiin vielä muun muassa ryöstöstä, laittomasta uhkauksesta ja huumerikoksesta.

Tämän viikon torstaina RF:n johtohahmon, taparikollisen Joel Bjurströmer Almgrenin syytettä nostettiin tapon yrityksestä murhan yritykseksi. “Viidakko-Joel” iski kansallismielistä mielenosoittajaa veitsellä Kärrtorpissa. Tätä epäillään myös väkivaltaan yllyttämisestä ja teräaseen hallussapidosta. Bjurströmer Almgren tunnustaa iskeneensä veitsellä vastamielenosoittajaa, mutta väittää tehneensä tämän itsepuolustukseksi. Mikäli syyte murhan yrityksestä menee läpi, tuomio pitenee useammalla vuodella.

RF-aktiivien julkaistuista chat-keskusteluista paljastuu antifasistisen toiminnan koko kirjo kaikessa sekopäisyydessään, väärien talojen sotkemisesta humalaisten naisten raiskauksiin.

Viimeisin käänne äärivasemmiston häiriökäyttäytymisen historiassa on rähinöinti eilen käynnistetyssä kuutta äärivasemmistolaista vastaan käytävässä oikeudenkäynnissä Västeråsissa. RF-sympatisoijat naamioivat itsensä ruokatauon aikana ja alkoivat käyttäytyä aggressiivisesti Vastarintaliikkeen aktivisteja kohtaan, jotka yrittivät saattaa toveriaan oikeussaliin. Sitten poliisi tuli väliin ja pidätti sekä neljä äärivasemmistolaista että viisi Vastarintaliikkeen aktivistia. Paikallismedia VLT kirjoitti tapauksesta otsikolla “Poliisi pidätti kymmenkunta äärioikeistolaista”.

Nordfront sai yhteyden Julius Blombergiin, joka kertoi hänen ja kolmen muun aktivistin olevan 14 poliisin ympäröimänä käräjäoikeussalin sisäänkäynnin edessä. Poliisi ei halunnut päästää heitä oikeussaliin.

Myöhemmin tavoitettiin aktivisti Oscar Bergström, joka kommentoi hänen itsensä ja viiden muun aktivistin olleen pidätettyinä joitakin tunteja, mutta heidät vapautettiin vastikään. Bergström kertoo aktivistien voivan hyvin, mutta Nordfrontin kameramieheltä vietiin kamera tämän yritettyä kuvata oikeudenkäynnissä.

 

Lähde: Nordfront.se