Koti Artikkelit Äärivasemmistolaisen koulukuraattorin luota löydettiin aseita ja poliisiunivormuja

Äärivasemmistolaisen koulukuraattorin luota löydettiin aseita ja poliisiunivormuja

9
Koulukuraattori, äärivasemmistolainen David Bothén.

Keskiviikkona kolme ulkomaalaiseen varasliigaan yhdistettyä henkilöä murtautui erääseen konttiin Tabergin teollisuusalueella Jönköpingin ulkopuolella Ruotsissa. Konttiin oli piilotettu automaattiaseita, poliisin virkapukuja, irtohiuksia ja peruukkeja. Poliisi hälytettiin pian paikalle.

– Todisteet viittaavat siihen, että on suunniteltu törkeää rikosta, poliisilähde kertoo Aftonbladetille.

Koko teollisuusalue eristettiin, ja sitä vartioivat torstain vastaisena yönä raskaasti aseistetut poliisit. Torstaina pidätettiin kolme henkilöä epäiltyinä osallisuudesta asekätköön, ja poliisi teki etsinnän teollisuusalueelle koirien kanssa. Neljättä henkilöä tutkittiin poissaolevana, ja hänet pidätettiin myöhemmin illalla. Jönköpings-Postenin (JP) mukaan myös viereiselle teollisuusalueelle tehtiin etsintä perjantaina.

Nordfront paljasti neljännen miehen olevan 40-vuotias äärivasemmistolainen, koulukuraattorina työskentelevä David Bothén. Bothénin Facebook-tilin mukaan hän on päättänyt sosionomin opinnot Jönköpingin yliopistossa tammikuussa. Maaliskuusta lähtien hän alkoi työskennellä koulukuraattorina Jönköpingin kunnalla Alfred Dalinin yläkoulussa Huskvarnassa. Nyt Bothénia epäillään aseiden luvattomasta hallussapidosta ja törkeän ryöstön valmistelusta.

Aftonbladet jatkaa Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpon olevan nyt tutkinnassa mukana, sillä “tutkinnan kannalta mielenkiintoisilla henkilöillä on yhteyksiä autonomiseen vasemmistoliikkeeseen”. Säpo myös vahvistaa tämän:

– Pitää paikkansa, että tunnemme tapauksen, mutta haluan kuitenkin selventää kyseessä olevan poliisin asia. Saamme tietoa sitten, mikäli on aihetta epäillä, että meistä olisi tiedon hankinnassa apua tai että asia kuuluu meidän toimivaltaamme, sanoo Säpon tiedotuspäällikkö Karl Melin JP:lle.

Maanantaina poliisi suoritti useita kotietsintöjä Jönköpingin ympäristössä, ja niiden jälkeen pidätettiin eräs 40-vuotias mies. Bothén on pidätyskäsittelyssä kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Hänen Facebook-tililtään voi nähdä, kuinka hän on tekemisissä ihmisten kanssa, joilla puolestaan on tunnetut ja tiiviit siteet väkivaltavasemmistoon.

23. lokakuuta Bothén julkaisi pitkän päivityksen, jossa hän kommentoi Trollhättanilla sattunutta kouluiskua. Päivityksessä Bothén kirjoittaa saaneensa “tunteenpurkauksen” uutisten kantauduttua hänen korviinsa:

“Uskon, että massiivinen voimattomuuden tunne valtavan tyhmyyden ja rasistisen vihan edessä sai minut ajattelemaan purkaukseni olevan välttämätön juuri nyt. Hyvän aikaa on tuntunut siltä, että suuri ja äänekäs ruotsidemokraateista ja heidän Internet-aktiiveistaan, muista fasisteista, yhä ruskeammista falangeista useissa porvarillisissa puolueissa, tavallisista Svensson-rasisteista sekä muusta sekalaisesta väestä koostuva rasistien seurakunta muodostaa eräänlaisen jatkuvan taustametelin, jota ei voi sulkea pois mielestään.

Lisänä kasvavaan kyllästymiseen tähän kehitykseen on toiminut se, että yhä suurempi osuus poliitikoista haluaa käynnissä olevassa pakolaiskriisissä lähestyä ruotsidemokraattien vaatimuksia pakolaisten kovemmasta kohtelusta siitäkin huolimatta, että useimmat ruotsalaiset kannattavat vastaanotettavien pakolaisten määrän lisäämistä eikä päinvastoin.”

Bothén jatkaa valittamistaan kirjoittamalla, että vastaanottokeskukset palavat ja että yhä useammat eduskuntapuolueet haluavat kutistaa maahanmuuttoa Ruotsiin. Valituksensa lopussa hän kiittää muun muassa sellaisia henkilöitä, jotka käyttävät väkivaltaa äärivasemmiston poliittisia vastustajia kohtaan:

“Näiden sanojeni jälkeen haluan kiittää kaikkia teitä, jotka todella jaksatte tehdä jotain pahuutta ja tyhmyyttä vastaan esimerkiksi organisoimalla pakolaisten vastaanottoa, tappelemalla fasisteja vastaan, lukemalla läksyjä pakolaislasten kanssa tai väittelemällä ruotsidemokraattien kanssa turuilla ja toreilla. Kiitos teille, jotka teette sekä suuria että pieniä tekoja.”

Bothénin Facebookissa “tykkäämien” sivustojen joukossa on useita äärivasemmistoon liittyviä verkostoja, projekteja ja kampanjoita, kuten “Free Joel”, Göteborgs Antifascistiska Front, SAC-syndikalisterna, Jönköpingin äärivasemmistolainen kirjakahvila, Allt åt alla Jönköping sekä Researchgruppen.

Myös Alfred Dalinin yläaste sai kuraattorinsa Bothénin pidätyksen jälkeen tietää työntekijäänsä kohdistuvista rikosepäilyistä.

– Olemme järkyttyneitä tiedoista, kommentoi koulun rehtori Christin Lund JP:lle.

Rehtori ei ole mitenkään muuten halunnut kommentoida asiaa, vaan on sanonut koulun odottavan lisää tietoja ennen kuin he päättävät, mitä asian kanssa tehdään. Poliisi on myös puolestaan ollut medialle hyvin vaitonainen tutkintaan liittyvistä kysymyksistä.

Näin ollen on ainakin vielä tällä hetkellä epäselvää, onko poliisilla teoriaa siitä, mitä ryhmä äärivasemmistolaisia oli suunnitellut tekevänsä automaattiaseilla ja poliisin virka-asuilla. Jönköpingin poliisin tiedottajan Thomas Agnevikin mukaan poliisi on tutkinnassaan “hyvin arkaluontoisessa vaiheessa”.

Lähteet: Nordfront, Aftonbladet, Jönköpings-Posten (1, 2, 3)

9 KOMMENTIT

  1. Voimattomuuden tunne rasismin edessä sai hänet valmistelemaan terrorismia?
    Se näyttää olevan tyypillinen piirre muilla roduilla, että vastuu omista teoista käännetään aina toisaalle. “Rasistinen kohina” pakotti 😀.

  2. Ruotsin poliisi on ilmiselvästi vaihtanut puolta ja liittoutunut pahojen ihmissyöjänatsizombisikapossujen kanssa kun äärivasemmistolainen on pidätetty ja hänen tekemisistään aloitettu ihan tosimielessä rikostutkinta. Min’oon ollut tähän asti siinä uskossa että vasemmisto ei voi syyllistyä mihinkään laittomaan.

  3. Tällaisia saastoja pääsee kouluihin töihin? Psykopaatti, ei voi muuta sanoa. Olisi varmaan itse suorittanut kouluampumisen jos olisi ehtinyt

  4. Äärivasemmisto on terroristijärjestö. Helvetti, ihmettelen vaan miten joillakin voi olla noin paljon päässä vikaa,huh huh. “Suurin osa ruotsalaisista haluaa lisää pakolaisia.” No tottakai! Eiköhän asia ole täysin toisinpäin. Punarkit ovat aivan yhtä kehitysvammaisia kaikkialla. ÄO on samalla tasolla kuin somaleilla ja mustalaisilla.

  5. Tämä koukkunokkahan on kuin Merilahden koulun rehtorin veli. Kuinka yllättävää että molemmilla on sama agenda. Opettaa lapsia kasvamaan kieroon ja sen jälkeen terrorisoidaan yhteiskuntaa.

    • Sama tuli mieleen. Epäilyttävän näköinen nenä, niin kuin on myös Merilahden koulun rehtorilla.

Comments are closed.