Koti Uutisia Äärivasemmistolaisen homoaktivistin “murhayrityksestä” etsintäkuulutettu pidätetty Ukrainassa

Äärivasemmistolaisen homoaktivistin “murhayrityksestä” etsintäkuulutettu pidätetty Ukrainassa

1
Pidätetty nationalisti Andreas Carlsson.
Pidätetty nationalisti Andreas Carlsson.

Maaliskuussa 2014 ruotsalaisnationalistit joutuivat puukkotappeluun joukon äärivasemmistolaisia kanssa Malmössä. Yksi äärivasemmistolaisista oli pari kuukautta sitten lakkautetun, poliittisiin vastustajiinsa systemaattisesti väkivaltaa kohdistaneen Revolutionära Frontenin koejäsen ja aggressiivinen homoaktivisti Showan Shattak.

Shattak haavoittui vakavasti välikohtauksen aikana. Media ja suuri osa kaikesta Ruotsin vasemmistosta nostivat tämän johdosta Shattakin jonkinlaiseksi antirasistiseksi marttyyriksi.

Poliisi etsintäkuulutti Shattakin “murhayrityksestä” Andreas Carlssonin ja pidätti kolme muuta, mutta yksi heistä päästettiin sittemmin vapaaksi. Poliisi ei etsinnöistä huolimatta löytänyt Carlssonia Ruotsista ja hänestä tehtiin kansainvälinen etsintäkuulutus.

Carlssonin epäiltiin oleskelevan Ukrainassa. Etsintäkuulutuksensa jälkeen Carlsson pääsi livahtamaan monet kerrat poliisilta hänen Facebook-tilinsä mukaan. Vain muutamia päiviä Malmön tapahtumien jälkeen Carlsson kirjoitti muun muassa tämän:

“Kuulin, että rynnäkköjoukot tunkeutuivat aiemmin tänään asuntooni aseet paukkuen. Koska osasin ennustaa tätä, olen nyt liikekannalla. Poliisi ei toimi todisteiden ja silminnäkijöiden lausuntojen pohjalta. He toimivat poliittisesti korrektin median ja poliitikkojen painostuksesta.”

Ukrainan poliisi pidätti vastikään Carlssonin ja koska hänet on kansainvälisesti etsintäkuulutettu, pidätyksestä käydään nyt neuvotteluja. “Tiedossamme on, että noin 30-vuotias Ruotsin kansalainen on pidätetty Ukrainassa”, sanoi Ruotsin ulkoministeriön tiedottaja Gabriel Wernstedt.

Lähteet: Nordfront.se, Aftonbladet

1 KOMMENTTI

Comments are closed.