Koti Uutisia Äärivasemmisto yritti hyökätä Rajat kiinni! -mielenosoituksen kimppuun

Äärivasemmisto yritti hyökätä Rajat kiinni! -mielenosoituksen kimppuun

9

Helsingin Tapanilassa on muodostunut jo perinteeksi järjestää Rajat kiinni! -mielenosoituksia Tapanilan erän “pakolaisille” tarjoamaa ilmaista kamppailulajikoulutusta vastaan.

Vasemmistolaiset päätyivät juoksemaan karkuun saamatta mitään aikaiseksi.
Vasemmistolaiset päätyivät juoksemaan karkuun saamatta mitään aikaiseksi.

Tapahtumat ovat sujuneet pääasiassa rauhallisesti ilman suurempia välikohtauksia, mutta torstaina äärivasemmistolaiset yrittivät hyökätä fyysisesti mielenosoittajien kimppuun.

Noin viiden hengen mustiin pukeutunut joukko oli lähestynyt mielenosoitusta ja heittänyt 4–5 lasipulloa ihmisiä kohti. Samalla rasisminvastustajat huusivat espanjankielisiä kommunistisia iskulauseita. Lasipullot eivät tiettävästi osuneet kehenkään. Pian muutama mielenosoitukseen osallistunut lähti astelemaan vasemmistolaisia kohti, jolloin hyökkääjät lähtivät välittömästi karkuun onnistumatta vahingoittamaan ketään. Mitään suurempaa käsirysyä ei päässyt syntymään.

Tapahtuma on saanut sosiaalisessa mediassa reilusti näkyvyyttä. Todennäköisesti näkyvyydellä on ainoastaan positiivinen vaikutus jatkossa järjestettäviin mielenosoituksiin. Puolivillaisen hyökkäysyrityksen motiivi onkin kummastuttanut monia.

Valtamedia ei ole kirjoittanut lainkaan hyökkäysyrityksestä. Mediat repivät jättimäisiä lööppejä, kun kansallismieliset järjestävät täysin laillisia katupartioita, mutta “rasismin vastustamisen” nimissä suoritettu väkivalta sensuroidaan. Myöskään poliisi ei ottanut ketään hyökkääjistä kiinni. Paikalla olleiden mukaan poliisi lisäksi kielsi mielenosoittajia ottamasta karkuun juosseita hyökkääjiä kiinni.

Myös Tampereella vastustettiin rasismia kuluvalla viikolla koomisin ottein. Erään paikallisen rapun oveen oli tehty “rasisminvastainen” tägi. Kuvan tägistä Twitteriin ladannut henkilö epäilee, että vandalismin kohteena olisi ollut paikallinen perussuomalaisten kunnallispoliitikko.

Rasisminvastustaminen oli kovasta yrityksestä huolimatta pysähtynyt lasiseen rapun oveen.

14153386

Epäonnistuneet tempaukset kertovat kaiken oleellisen äärivasemmiston tilasta Suomessa. Viime syksynä rasismia vastustettiin Tampereella pahoinpitelemällä aivovammainen mies. Tällöinkään poliisi ei ottanut ketään kiinni, vaikka se oli järeästi paikalla. Myös valtamedia hautasi tapauksen, jotta maahanmuuttovastainen liike ei olisi saanut lisää julkista sympatiaa.

Turussa pahoinpideltiin syksyllä kaksi nuorta naista rasisminvastaisen mielenosoituksen yhteydessä. Vieressä ollut poliisi ei edes yrittänyt ottaa tekijää kiinni, vaikka tapahtuma nähtiin parin metrin päästä. Valtamedia vaikeni jälleen.

Itsenäisyyspäivänä äärivasemmisto näytti “voimansa” järjestämällä 612-kulkuetta vastustaneen Vapaus pelissä -mielenosoituksen. Tätä tapahtumaa he ovat itsekin jälkikäteen kutsuneet farssiksi, sillä kovasta yrityksestä huolimatta he eivät onnistuneet kertaakaan ottamaan kunnolla edes kontaktia mielenosoitukseen. Lopulta 130 vesisateessa kastunutta äärivasemmistolaista päätyi putkaan.

Kun Vapaus pelissä -tapahtumaan osallistuneet turkulaiset järjestivät “lakitukikokouksen” kiinniottojen vuoksi, meni paikalle myös muutama kansallismielinen kuuntelemaan, mitä heillä oli sanottavaa. Kansallismieliset eivät käyttäytyneet millään tapaa uhkaavasti tai aggressiivisesti, mutta poliisia vihaavat “antifasistit” päättivät siitä huolimatta soittaa poliisit paikalle turvakseen.

Monen kuukauden hiljaiselon jälkeen vasemmisto yrittää taas vastustaa kansallismielistä liikettä. Toistaiseksi se on päätynyt lasioven sotkemiseen ja nolosti epäonnistuneeseen hyökkäysyritykseen. Ainut lohtu on ollut se, että viranomaiset ja valtamedia eivät ole edes yrittäneet saattaa vasemmistoa vastuuseen rikoksistaan.

Lähteet: Twitter, Facebook, MV-lehti

9 KOMMENTIT

 1. Ei hitto miten noloja pellejä rasisminvastustajat ovatkaan!

  Kun sananvapautta vastaan yritetään hyökätä, niin siitä täytyy pitää entistä tiukemmin kiinni.

 2. Hyvä, että kuvaajat saivat tuon tilanteen videolle, niin äärivasemmisto ei pääse tapansa mukaan valehtelemaan tapahtumien kulusta.

 3. Koska joku kertoo näille apuraha-anarkisteille että poliisit ovat heidän suojanaan, ei meidän? Huonostipa olisi 612 käynyt 8 kertaisella alivoimalla. Antifasistien edesottamuksia on hulvatonta seurata. Voidaankohan takkuun odottaa selvitystä tästä aktiosta, ja miten pelokkaan kansallismieliset joutuivat etenemään poliisisaattueessa sen jälkeen kun urheat proletaarit olivat lannistaneet heidät vihaisella mulkaisulla? Oletan että tapahtumaa seurasi kolmen punikin huutelu ojasta miten kadut kuuluvat heille samalla kun parisataa normisuomalaista kävelee ihmetellen ohi.

 4. Rasisminvastustajien raportti tapahtumasta:
  “Spontaanisti kokoontuneet paikalliset työmiehet häätivät fasistit ulos Tapanilasta, minkä jälkeen suoritimme taktisen vetäytymisen. Ilman poliisia fasismi olisi murskattu lopullisesti! Kadut kuuluvat matuille! No Parmesan!”

  • Odotin jotain vastaavaa tekstiä eilen. Ilmeisesti paikalla kuvatut videot saivat äärivasemmiston runosuonen sykkimään tällä kertaa kuitenkin tavallista vaisummin. Ensi kerralla sitten!

   Onkohan tuo punikkien raportoinnin “peruskaava” muuten Aleksi Lillebergin laatima? 🙂

 5. Toi noiden karkuun juokseminen näyttää samanlaiselta “taktiselta vetäytymiseltä” kun lokakuussa 2014 Mannerheimin patsaan juurella Helsingissä.

 6. “vasemmistolainen väkivalta on vaan niin paljon parempaa.”
  -Li Andersson

Comments are closed.