Koti Artikkelit Äärivasemmisto värväämässä alaikäisiä ilmaiskonsertilla Jyväskylässä

Äärivasemmisto värväämässä alaikäisiä ilmaiskonsertilla Jyväskylässä

8

Viime aikoina äärivasemmisto on merkittävästi menettänyt kannatustaan ja toimintakykyään Suomessa. Nyt kuihtumassa oleva liike yrittää kerätä uusia kannattajia houkuttelemalla nuorisoa Jyväskylän Lutakossa pidettävään ikärajattomaan ilmaiskonserttiin.

lutakkorevfrontpahoinpitely
Kuva Revolutionära Frontenin “rasisminvastaisesta” mielenilmauksesta.

Äärivasemmiston toiminta Suomessa on pitkään keskittynyt käytännössä pelkästään kansallismielisten ja maahanmuuttokriitikoiden häirintään ja uhkailuun. Jopa maltillinenkin kritiikki hallituksen harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan tulkitaan “rasismiksi”, jolloin äärivasemmiston kohteiksi on voinut joutua täysin tavallisiakin suomalaisia.

Yksi räikeimpiä esimerkkejä tästä lienee viime itsenäisyyspäivänä Helsingissä nähty äärivasemmiston laiton mielenosoitus, jossa “rasisminvastustajat” heittelivät hätäsoihtuja ja kiviä isänmaalliseen kulkueeseen, jonka osallistujissa oli myös tavallisia lapsiperheitä ja eläkeläisiä. Viime vuoden lokakuussa taas äärivasemmisto pahoinpiteli joukolla lailliseen maahanmuuttovastaiseen mielenosoitukseen osallistuneen aivovammaisen miehen! Turussa niin ikään lokakuussa järjestetyssä Rajat kiinni! -mielenosoituksessa äärivasemmistolaiset pahoinpitelivät kaksi nuorta naista.

Usean vuoden ajan pelottelu ja väkivalta ovat toimineet keskivertosuomalaisiin, eivätkä monet ole uskaltaneet julkisesti vastustaa hallituksen lepsua maahanmuuttopolitiikka. Kuitenkin viime syksynä alkanut pakolaiskriisi sai suomalaisia jalkautumaan kaduille lähes kaikissa kaupungeissa, ja ihmiset lakkasivat välittämästä äärivasemmiston uhkailuista. Edellä mainittu kehitys yhdistettynä väkivaltavasemmiston omaan tohelointiin on johtanut siihen, ettei poliittista väkivaltaa harjoittavalla liikkeellä ole enää samanlaista jalansijaa kuin aiemmin. Huhujen mukaan myös monet sen omista kannattajista ovat tulleet järkiinsä.

Nyt kuihtumassa oleva liike yrittää värvätä uusia kannattajia, ja yhdeksi välineeksi on keksitty nuorison houkuttelu ilmaiskonserttiin. Tulevana lauantaina 3. syyskuuta äärivasemmistolaiset aikovat järjestää Jyväskylässä konsertin, johon on kutsuttu soittamaan venäläinen antifa-yhtye Moscow Death Brigade. Tapahtuma on osa viikonlopun mittaista kiertuetta. Hieman yllättäen Tanssisali Lutakko on päättänyt tarjota tilat Jyväskylän keikalle, ja tapahtuma on avoin myös alaikäisille. “KEIKKA JA PUNK-KIRPPIS OVAT ILMAISIA JA IKÄRAJATTOMIA!!!”, järjestäjät mainostavat Facebook-sivuillaan.

Samalla sivulla myös kerrotaan, että keikan yhteistyökumppanina toimii poliittista väkivaltaa julkisesti kannattava Varisverkosto. Punk in Finland -musiikkifoorumilla tapahtumaa mainostaa anarkistinen JKLDIY-järjestö, jonka jäsen Arto Savolainen on tuomittu muun muassa huumausaine-, väkivalta-, ampuma-ase- ja omaisuusrikoksista sekä suorittanut ehdottoman vankeusrangaistuksen. On erittäin huolestuttavaa, että Lutakkoa pyörittävä Jelmu Ry tarjoaa tilat tapahtumalle, jossa on selvästi aikomus värvätä nuorisoa äärivasemmistolaiseen toimintaan. Jelmu Ry:n kanssa yhteistyötä tekee puolestaan Suomen suurin lipunvälityspalvelu lippu.fi, jossa tuskin ollaan ilahtuneita asiakkaan kyseenalaisista yhteyksistä.

Konserttikiertueella mukana oleva Varisverkosto on Suomessa toimivista äärivasemmistolaisista ryhmistä kaikkein innokkain väkivallan puolestapuhuja. Se pyrkii toimimaan anonyymisti, mutta olemme paljastaneet joitain järjestön toimijoita artikkelissa “Kuka uhkailee kirjailijaa?”. Alun perin ryhmä aloitti toimintansa kovalla uholla, ja siitä oli tarkoitus rakentaa samanlainen kuin ruotsalaisesta esikuvastaan Revolutionära Frontenista (RevFront). Jopa järjestön logossa nimi kirjoitetaan VaRis, mikä tulee suoraan lyhenteenä RevFrontin nimen suomennoksesta “vallankumouksellinen rintama”. Suomen äärivasemmisto on järjestänyt lukuisia avustus- ja tukitempauksia RevFrontin jäsenille, kuten Varisverkoston kotisivuilla kerrotaan.

Toimintansa aikana RevFront tuli tunnetuksi muun muassa poliittisten vastustajiensa koteihin suunnatuista yöllisistä hyökkäyksistä, joissa usein loukkaantui myös täysin sivullisia. Järjestön johtohahmoja on epäilty törkeiden pahoinpitelyiden ja laittomien uhkausten lisäksi muun muassa useammasta murhan yrityksestä (1, 2) ja jopa raiskauksesta! Lopulta järjestö kaatui viime vuonna omaan väkivaltaansa ja johtavien jäsenten vankilatuomioihin. Esikuvansa tavoin Suomen “variksellakaan” ei mene kovin hyvin, joten se yrittää nyt saada uusia jäseniä ja luoda näin pohjaa katutoiminalleen, mikä käytännössä tarkoittaa poliittista väkivaltaa ja vastustajien uhkailua.

Alkuvaiheissaan vuonna 2014 Varisverkosto perusti “toimintaryhmiä” eri kaupunkeihin ja julkaisi netissä valokuvia naamioituneista jäsenistään. Sen jäseniä myös osallistui naamioituneina joihinkin äärivasemmistolaisiin ja “rasisminvastaisiin” mielenosoituksiin, joista se on huonolla menestyksellä yrittänyt värvätä osallistujia mukaan toimintaansa. Jopa muut äärivasemmistolaiset suhtautuvat epäilevästi Varisverkostoon, joka on niittänyt mainetta epäonnistuneilla hyökkäysyrityksillään. Ryhmä esimerkiksi uhkaili toistuvasti väärien asuntojen asukkaita pääkaupunkiseudulla ja yritti kerran hyökätä huonolla menestyksellä kansallismielisen katupartion kimppuun rautaputkin varustautuneena.

varis aleksi lilleberg
Varisverkoston Aleksi Lilleberg on antanut tukensa tanskalaisille vasemmistolaisille, jotka estivät väkivalloin mielenosoituksen, johon oli määrä osallistua esimerkiksi Danish Defence Leaguen väkeä.
varis dmitry gurbanov
Kun Suomen Sisu järjesti 15-vuotisjuhlansa, Varisverkoston Dmitry Gurbanov uhosi sosiaalisessa mediassa, että “väkivalta on sallittu metodi” isänmaallisia ihmisiä vastaan.
varis joel esteban lasikari
Varisverkoston Joel Esteban Lasikari on vaatinut toistuvasti aloitteellista väkivaltaa katupartioita vastaan, vaikka katupartiot eivät olisikaan syyllistyneet rikoksiin. Hän on tukenut myös murhan yrityksestä epäiltyä RevFrontin Joel Almgrenia.
varis1
Varisverkosto innostui tänä kesänä uutisista, joiden mukaan äärivasemmisto teki lukuisiin puukotuksiin johtaneen hyökkäysyrityksen Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

Tällä hetkellä ryhmän toiminta pohjautuu lähinnä poliittisten vastustajien vakoilemiseen sosiaalisessa mediassa, mutta se haluaisi toimia myös kaduilla. Nettisivuillaan Varis kertoo tavoittelevansa asemaa, jossa se voisi toteuttaa aloitteellista väkivaltaa fasisteiksi nimeämiään kansalaisia vastaan. “Työmme koostuu muun muassa mielipidevaikuttamisesta, keskusteluista, tapahtumien järjestämisestä sekä tarvittaessa fyysisistä yhteenotoista fasistien kanssa”, sivuilla kerrotaan. Ryhmä myös kerää “solidaarisuusapua” useille ulkomailla vankiloissa oleville äärivasemmistolaisrikollisille.

Pidämme erittäin omituisena sitä, että selvästi poliittista väkivaltaa ja häirintää kannattavalle ryhmittymälle tarjotaan tiloja värväystilaisuuksia varten. Erityisen huolestuttavaa on, että Jyväskylässä jopa alaikäisiä houkutellaan mukaan ikärajattomilla konserteilla, joissa mukana häärii Varisverkosto. On tietenkin mahdollista, etteivät konserttikiertueen järjestäjät ole kertoneet tapahtumapaikkojen tilanvuokraajille, millainen poliittinen luonne tapahtumalla on.

Mikäli olet huolissasi suomalaisvastaisesta poliittisesta väkivallasta ja alaikäisten rekrytoinnista siihen, voit ottaa yhteyttä Tanssisali Lutakkoa isännöivään Jelmu Ry:hyn ja kysyä heidän kantaansa asiaan.

 

Puhelin: 014 617 866
Sähköposti: info[at]jelmu.net
Facebook: https://www.facebook.com/lutakkoclub/
Twitter: https://twitter.com/Lutakkoclub
Henkilökunta: http://www.jelmu.net/yhteystiedot

 

Toimitus

8 KOMMENTIT

 1. Täytyypä laittaa palautetta. En usko, että Lutakon henkilökunta on ollut täysin tietoinen siitä, millaista tapahtumaa sinne ollaan järjestämässä. Vai kannattavatko he todella poliittisesti motivoituneita väkivalta- ja jopa henkirikoksia?

  • Tuskin on Lutakkoa kiinnostanut keikkaa bookatessa poliittiset taustat. Komupunkit saavat häkellyttävän paljon sympatiaa keikkapaikoilta koska työntekijöinä on usein ihmisiä joilla on jo valmiiksi joko sympatiaa tai suhteita vihervasemmistoon ja punk-piireihin.

   Kiertue käy myös Lahdessa Torvessa ja Helsingissä Nosturin alakerran Elmubaarissa. Niitäkin kiinnostaa varmasti taustat!

   http://elmunbaari.fi/
   http://ravintolatorvi.fi/

   Varisverkosto aiheutti viime vuotisen “natsirokkikaustin” levittämällä valheellista propagandaa. Levittivät myös tietoa väärästä henkilöstä “järjestäjänä”. Valtamediat uskoivat tiedot sen ihmeempiä lähdekritiikkiä tai varmistuksia tekemättä.

 2. Voin kuvitella mikä media mylläkkä syntyisi jos Sisu tai Vastarinta pitäisi samankaltaisen tapahtuman. Nyt ainoastaan vaihtoehtomediat tulevat tästä uutisoidaan…

 3. Nämä vassarit ovat todella mielenkiintoista porukkaa. Ensin tehdään omassa elämässä vääriä päätöksiä. Ja kun nähdään niiden vaikutusten seuraukset kuolemaan asti, niin sitten öönötetään muitakin “samaan veneeseen”. Se varmaan jollain tapaa tuntuu paremmalta kun ympärillä on muitakin elämänsä tuhonneita ja tuhlanneita henkilöitä. “Hei, mennään yhdessä kirkkoveneellä koskeen!!”. Ja kun kaikki kuolee niin se oli kollektiivinen päätös eikä kukaan yksinään tehnyt väärää päätöstä. …Darwinismia parhaimmillaan.

 4. Kyseessä on silkka rikollisjärjestö, jonka toimijat pitäisi asettaa syytteeseen. Jo nyt tähän on rikosoikeudelliset perusteet olemassa. Kaikki on vain siitä kiinni, ettei demla-oikeudella ja elitiin sylikoirana olevalla “paremman väkivallan” harjoittajat nauttivat Valtiovallan erityissuojelusta sekä luonnollisesti samoista voimista koostuvat media komppaa näitä piirejä hanakasti. On myös ilmiselvää, että “herrojen” ja “rouvien” omat poispilatut kersat harjoittavat ns. “yhteiskunnallista vaikuttamista” ja purkavat anarkistista hävittämisvimmaa ilman, että siitä olisi heille mitään seuraamuksia, paitsi se, että tätä vandalismia ylistetään kieroutuneesti. Tämä on juuri vaarallista, koska anarkistivasemmiston teot tulevat entistä räikeämmiksi ja lopulta tapahtuu myös henkien menetyksiä, niin sivullisten kuin itse “pääkohteidenkin”. Tätä kaikki muistuttaa Maon pahasti aikaansaamaa “Kulttuurivallankumousta” Kiinassa 1960-luvulla, jolloin opiskelija kiihdytettiin radikaaliin vihaan kaikkea “kapitalismia” ja “taantumusta” vastaan, joka kohdistui vanhempaan ikäluokkaan, jotka olivat itseasiassa täysin “kunniallisia” ihmisiä ns. “vanhankaartin vallankumouksellisia”, eivätkä missään nimessä olleet muuta kuin kommunisteja. Näissä levottomuuksissa ja mielivaltaisissa lynkkauksissa kuoli satoja ihmisiä täysin syyttömänä, heidät yksinkertaisesti tapettiin mielivaltaisen “oikeudenkäynnin” jälkeen, joka itseasiassa oli kenttäoikeus, jossa “nuoriso” langetti tuomiot yksioikoisesti. Tältä vainolta ei säästynyt kukaan, eivät edes vanhukset, päinvastoin. Lopulta “kulttuurivallankumous” riistäytyi Maon käsistä ja hän määräsi Kansanarmeijan lopettamaan levottomuudet ja palauttamaan järjestyksen kaduille ja kampuksille. Tämä kaikki vain siksi, että Maon edellisten vuosikymmenten epäonnistumiset poliittisissa kampanjoissaan laski hänen suosiotaan ja hän halusi palauttaa asemansa käyttämällä itse aiheuttamaansa epäjärjestyksen tilaa syrjäyttämällä vastustajiaan kommunistisessa puolueessa.

  • Maon aikana nuoriso tappoi toisiaankin. Vaikka kaikki oli kommunisteja niin toiset vaan oli joko väärällä tavalla tai liian vähän kommunisteja.
   Mitä enemmän oli lynkannut toisia kommunisteja sitä parempi kommari oli itse.

 5. Otin yhteyttä sähköisesti järjestäjiin. Saatana että tälläistä anarkistitapahtumaa ei Jyväskylään kaivata. Täällä on näissä punikkikommareissa jo ihan tarpeeksi kestämistä. Kaupunkinuoriso on hemmetin alttiita tälle anarkismille ja vasemmistolaisuudelle. Se kun sopii näille pullamössö diipadaapaa tyhjäpäille hyvin. Kaupungissa ei tarvi huolehtia itsestään niin tälläiset uusavuttomat paskat on sitten tuloksena. Perkele!

 6. Ei antifasiteja Jyväskylään, ei antifasisteja mihinkään! Roskasakkia!

Comments are closed.