Koti Uutisia Äärivasemmisto jäi valheesta kiinni Ranskassa

Äärivasemmisto jäi valheesta kiinni Ranskassa

2

Kesäkuun alussa Ranskassa tapahtui yhteenotto äärivasemmistolaisten ja kansallismielisten välillä. Yhteenoton seurauksena yksi äärivasemmistolainen menehtyi. Nyt on käynyt ilmi, että tapaus taltioitui sittenkin videolle, josta näkee, että kuollut äärivasemmistolainen olikin itse hyökännyt kansallismielisen kimppuun.

Heti yhteenoton jälkeen äärivasemmisto valehteli, että kyseessä olisi ollut murha ja että väitetty kansallismielinen hyökkääjä olisi käyttänyt vaatemyymälässä syntyneessä tappelussa nyrkkirautaa. Jopa Suomessa toimivat vasemmistoaktiivit yhtyivät näihin väitteisiin – ilman sen kummempaa todistusaineistoa. Myös kansainvälinen media julkaisi tarinoita nuoresta aktivistista, joka joutui “uusnatsien” murhaamaksi. Valehtelu oli helppoa, sillä oli lähes varmaa, että yhteenotto ei ollut tallentunut mihinkään valvontakameraan.

Nyt tutkijat ovat kuitenkin saaneet käsiinsä videomateriaalia tappelusta. Videolta käy ilmi, että saamaansa nyrkiniskuun sairaalassa menehtynyt äärivasemmistolainen ei ainoastaan provosoinut konfliktia, vaan itse asiassa hyökkäsi selästä päin 20-vuotiaan Esteban Morellon kimppuun. Morello kääntyi ympäri ja löi hänen kimppuunsa aikonutta äärivasemmistolaista sillä seurauksella, että jälkimmäinen menehtyi.

Ranskalaislehti Le Pointin mukaan kuolleen äärivasemmistolaisen tovereiden tietokoneilta löytyi tutkinnan yhteydessä valokuvia Morellosta ja tämän tyttöystävästä, mikä voi tarkoittaa sitä, että vasemmistolaiset ovat tarkoituksella hakeutuneet kansallismielisten kanssa samaan paikkaan haastamaan tappelua. Alun perin ryhmien kohtaamista vaatemyymälässä pidettiin sattumana.

Tämä epäonnistunut valehtelukampanja herättää väistämättä kysymyksen siitä, kuinka monta itsepuolustustilannetta äärivasemmisto on onnistunut kääntämään “uusnatsien hyökkäykseksi”.

 

Lähteet: The Local, France 24

 

Aiheesta lisää:

Äärivasemmistolaisen kuolema Ranskassa herättää kysymyksiä

2 KOMMENTIT

  1. …Ja kuten yleensä, kansainvälinen media hiljenee ja tapaus vaipuu unholaan ilman, että alkuperäisiä väärinkäsityksiä vaivauduttaisiin oikomaan.

    Tärkeintä kuitenkin lienee, että punaisetkin tietävät, että Clément Méric sai tasan sen mitä ansaitsikin! Onnea Morellolle!

  2. Hah, tää tulikin meille kaikille täytenä yllätyksenä, että punikit vetää marttyyrin viitan yllensä kun suunnitelmat ei menneetkään niin kuin pitää.

Comments are closed.