Koti Uutisia Ääri-islamistit aikovat myydä siepattuja koulutyttöjä orjiksi Nigeriassa

Ääri-islamistit aikovat myydä siepattuja koulutyttöjä orjiksi Nigeriassa

1

Nigeriassa ääri-islamistinen Boko Haram -ryhmä on ilmoittanut siepanneensa 223 koulutyttöä, jotka aiotaan myydä orjiksi. Viranomaiset ovat saaneet nyt osakseen kansainvälistä kritiikkiä, koska tyttöjä ei ole kyetty löytämään.

Abubakar Shekau.
Abubakar Shekau.

“Toimitin tyttönne pois. Tulen myymään heidät Allahin nimeen”, kertoi islamistiryhmä Boko Haramin johtaja Abubakar Shekau. Lähteenä oli video, jonka uutistoimisto AFP sai käsiinsä. Videolla Shekaun kerrotaan todenneen, ettei tyttöjen olisi pitänyt olla koulussa lainkaan ja että heidän myymisensä on Allahin tahto.

Tytöt siepattiin Koillis-Nigeriassa Chibokin kylässä sijaitsevaan kouluun kohdistuneen iskun yhteydessä 14. huhtikuuta. Tytöt siirrettiin kyseiseen kouluun lukuvuoden loppukokeiden ajaksi, sillä Boko Haram oli terrorisoinut väkivallalla maan muissa osissa.

Nigerian hallitus on saanut osakseen kritiikkiä sekä maan sisällä että kansainvälisesti, koska se on epäonnistunut jäljittämään tytöt ja rankaisemaan sieppaajia. Nigerian presidentti Goodluck Jonathan on luvannut medialle, että tytöt tullaan saamaan vapaiksi, mutta hän joutui samalla myöntämään, ettei viranomaisilla ole käsitystä heidän olinpaikastaan.

Boko Haram on tehostanut toimintaansa viime kuukausina. Koulutyttöjen sieppaus tapahtui samana päivänä, jolloin järjestön jäsenet surmasivat 75 ihmistä pommi-iskussa maan pääkaupungissa Abujassa. Maanantaina ääri-islamistit taas iskivät Kamerunin rajalla sijaitsevaan kaupunkiin panssaroiduilla ajoneuvoilla ja tulittivat asukkaita, jotka yrittivät paeta terroristeja Kamerunin puolelle. Silminnäkijätietojen mukaan iskussa kuoli useita ihmisiä ja rakennuksia poltettiin maan tasalle.

Islamilaista valtiota tavoittelevan Boko Haramin (suom. ‘länsimainen koulutus on syntiä’) kerrotaan vieneen kaikkiaan noin 1 500 ihmisen hengen. Ryhmä tunnetaan etenkin kouluihin ja kirkkoihin kohdistuvista hyökkäyksistä. Viime vuoden syyskuussa ainakin 40 opiskelijaa kuoli maatalousoppilaitoksen asuntolaan tehdyssä iskussa, ja kesäkuussa samankaltainen hyökkäys vaati 22 kuolonuhria.

Lähteet: Nordfront.se, RT, Helsingin Sanomat, Yle

1 KOMMENTTI

  1. Tuskin mikään oksettaa samalla tavalla kuin tuollaisten moraalittomien tekojen tekeminen jonkun kuvitteellisen jumalan nimeen, joka pyhittää kaikki mahdolliset keinot.

Comments are closed.