Koti Uutisia Kotimaa 81-vuotiasta kotiaan puolustanutta miestä epäillään tapon yrityksestä

81-vuotiasta kotiaan puolustanutta miestä epäillään tapon yrityksestä

4

Hartolasta kotoisin olevaa 81-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä, koska hän puolusti kotiaan murtovarkaalta. Kaikki alkoi siitä, kun maaliskuun 19. päivänä hänen kotiinsa tunkeutui kommandopipoon naamioitunut mies. Miehellä oli kädessään rengasrauta, jolla hän löi vanhusta päähän.

Isku tuntui 81-vuotiaan omien sanojen mukaan siltä, kuin hänen päänsä olisi puhjennut. Poliisin mukaan isku aiheutti vanhukselle vakavia vammoja ja hän joutui hengenvaaralliseen tilaan. Vanhuksen mukaan häntä ”piestiin kuin vanhaa sikaa”.

Uhriksi joutunut vanhus sai kuitenkin käteensä pistoolin, jolla hän ampui varasta rintaan. Tekijä poistui tämän jälkeen paikalta. Poliisi kertoo asunnossa olleiden aseiden olleen luvanvaraisia.

Kansallisen Vastarinnan lukijoille ei varmaan tule yllätyksenä, että laajan yleison mielestä vanhuksella oli oikeus puolustaa niin itseään kuin omaisuuttaan. Tästä huolimatta miestä epäillään tapon yrityksestä, ja syyttäjä harkitsee nyt syytteiden nostamista.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen kertoo, että tällaisissa tapauksissa syyttämättä jättäminen vaatii syyttäjältä rohkeutta. Rohkeutta ei tunnetusti paljoa ole nykypäivän poliisissa, syyttäjänvirastossa taikka tuomaristossakaan.

– Hätävarjelutapauksissa syyttäjät toimivat yleensä varovaisesti, professori toteaa ja jatkaa:

– Yleensä tuomioistuimet suhtautuvat kielteisesti ampuma-aseen käyttämiseen, mutta on myös tilanteita, joissa se on katsottu hyväksytyksi.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Syyttäjän “varovaisuus” ja kulttuurimarxistinen munattomuus eivät yllätä. Viime aikoina yhteiskunta on ollut aina kaikenlaisen paskasakin puolia pitämässä. Tapauksessa pitäisi huomioida, että murtovaras pahoinpiteli vanhusta hengenvaarallisesti ja oli toiminnallaan siirtänyt itsensä järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle, täten puolustautuminen tuliaseella oli perusteltua.
    Oikeuslaitos tuskin rankaisee “syrjäytynyttä” ja uhriutunutta murtovarasta kovin ankarasti, toisin lienee kotiaan puolustaneen miehen laita. Oikeuslaitoksemme pyrkii kaikin keinoin murtamaan oikeudentajumme ja moraalimme rankaisemalla kunnollisia kansalaisia.

  2. Ei olisi suuri ihme, jos vanhus joutuisi vankilaan, sekä maksamaan korvauksia murtovarkaalle, ja murtovaras pääsisi ehdonalaisella. Oikeuslaitoksessamme kun ei juuri oikeutta uhrit saa, ainakaan kantasuomalaiset, jotka eivät kuulu hyvävelikerhoon.

  3. Ryöstäjälle elinkautinen, vanhukselle kunniamerkki ja kylpyläloma.

    • Näinhän se kuuluisi mennä, vaan eipä taida onnistua. Rikollisen etu ja oikeudet, nuo vasemmiston korulauseet…

Comments are closed.