Koti Uutisia 600 000 valkoista eteläbrasilialaista vaati omaa maata

600 000 valkoista eteläbrasilialaista vaati omaa maata

1

uk_etelabrasilia

Lokakuun 1. päivä massiiviset 96 prosenttia eteläbrasilialaisista äänesti eroamisesta lopusta Brasiliasta. Etelä-Brasilia on suurilta osin rodullisesti valkoinen ja koostuu pääasiassa portugalilaisista, italialaisista, saksalaisista ja muista eurooppalaisista. Loput Brasiliasta koostuu joko mustista tai mulateista.

Äänestyksen organisoi liike nimeltä O Sul é o Meu País (‘Etelä on minun maani’), joka ajaa Etelä-Brasilian itsenäisyyttä. Valtavaan kannatukseen on monta syytä: korkeat verot, korruptio ja hallituksen yritykset saada rodut sekoittumaan isommissa kaupungeissa.

“Me etelässä voimme ylläpitää itseämme ja tuottaa rikkauksia. Nykyjään tuotamme vuorittain rahaa veroina ja hyödykkeinä, jotka viedään maasta ilman vastinetta”, totesi eteläläinen yritysjohtaja José Gonçalves.

Äänestys ei ole laillisesti sitova, mutta valkoisten brasilialaisten lähes täydellinen yksimielisyys hallituksen epäonnistumisesta saattaa muutenkin kritisoidun hallituksen entistä huonompaan valoon.

Lähde: White Genocide Project

1 KOMMENTTI

  1. Heidän täytyy organisoitua vahvasti selvitäkseen Brasiliassa. Ainoastaan he pystyvät nostamaan Brasilian nykyisestä suosta.

Comments are closed.