Koti Uutisia Pohjoismaat 60-vuotiaalle syytteet “vihapuheesta”

60-vuotiaalle syytteet “vihapuheesta”

5

Ruotsissa 60-vuotias mies on saanut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Mies oli Facebookissa kirjoittanut, että “vain joka viidennellä somalilla on älykkyysosamäärä (ÄO) yli 70 pistettä”. Kommentti on syyttäjän mielestä alentava, minkä johdosta se rikkoi Ruotsin lakia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syytteen nostamiseen ei vaikuttanut se, että miehen väitteet ovat tieteellisesti oikeat. Esimerkiksi tutkijat Richard Lynn ja Tatu Vanhanen ovat osoittaneet, että keskimääräinen ÄO Somaliassa on noin 70 pistettä.

Mies ei ole itse myöntänyt syyllistyneensä rikokseen.

Lähde: Nordfront

5 KOMMENTIT

  1. Sitten vaan korkeampaan oikeuteen ja viralliset tutkimukset mukaan aiheesta. Ruotsi on kyllä sekasortoinen maa, Týr-lippu salossa tämänkin muuttaa.

  2. Sama juttu kuin Britannian poliisin tietokannan kanssa; realismi on muuttunut rasismiksi. Jos olisi sanonut että joka viidennellä ruotsalaismiehellä on lättäjalat olisi saanut kehuja ja kausikortin Somalian parlamentin istuntoihin.

  3. Elämme mielenkiintoisia aikoja… Kun totuuden julkilausumisesta saa syytteen.

  4. Ruotsalaismiehen väittämä pisti miettimään. Jos somalien keskimääräinen ÄO on 70, sitä voisi luulla, että vain puolet heistä omaa alemman ÄO:n kuin 70.

    Ruotsalaismies on kuitenkin oikeassa. Oletetaan että 80 prosenttia somaleista omaa ÄO:n 65. Kysymys kuuluu, minkä pitää olla loppujen 20 prosentin ÄO, jotta koko populaation keskimääräinen ÄO olisi 70.

    Saadaan kaava: 80 x 65 + 20 x IQ = 100 x 70

    Vastaus: Älykkäämmän viidenneksen ÄO:n pitää olla 90, jotta koko populaation keskimääräinen ÄO olisi 70.

Comments are closed.