Koti Uutisia 2 500 syyrialaispakolaista majoitettu autolauttaan Kosilla – 40 mellakkapoliisia ylläpitää järjestystä

2 500 syyrialaispakolaista majoitettu autolauttaan Kosilla – 40 mellakkapoliisia ylläpitää järjestystä

6
UK_Kos
Syyrialaispakolaisia jonottamassa Eleftherios Venizelos -autolautalle Kosilla.

Kreikan hallituksen vuokraama autolautta Eleftherios Venizelos tulee majoittamaan 2 500 syyrialaispakolaista Kosille, missä myös heidän pakolaisstatuksensa selvitetään. Saarelle on tuotu 40 mellakkapoliisia ylläpitämään järjestystä.

Viime viikon lauantaina puolestaan noin 50 henkeä Afganistanista, Pakistanista ja Iranista tappeli keskenään Kosin poliisilaitoksen edessä haavoittaen useita poliiseja. Kosin pormestari Kiritsis piti tämän jälkeen epätoivoisen puheen:

“Tämä on viimeinen tälle valtiolle kohdistama varoitukseni. Kosille on pakkautunut nyt yli 7 000 laitonta maahanmuuttajaa eikä ongelman ratkaiseminen ole enää mahdollista. Varoitan siitä, että todellisen verilöylyn mahdollisuus ja sen johtaminen täysin hallitsemattomaan tilanteeseen on todellinen. Hallituksen olisi kannettava vastuunsa – kuljettamalla välittömästi laivalla nämä 7 000 laitonta maahanmuuttajaa pois Kosilta. Poliisin erikoisjoukkojen on tultava Kosille ollen kaiken aikaa valmiudessa ehkäisemään potentiaalisia konflikteja. Tämä järjetön maahanmuuttajien tunnistusprosessi on lopetettava. Kosille saapuu päivässä 600–800 maahanmuuttajaa, emmekä selviydy tällaisesta […].”

Tänä vuonna Välimeren on ylittänyt jo lähes 250 000 ihmistä, joista noin puolet on saapunut Kreikan saarille.

 

Lähteet: MV-lehti, Xaameriki.wordpress.com

6 KOMMENTIT

 1. Eihän tuosta tule helv*ttiäkään. Heitän nopalla että kahden viikon päästä siellä rytisee kunnolla.

  • Masentavaa luettavaa tuo pormestarin tilitys.
   Kosilla tilanne on räjähdysherkkä ja paikalle lähetetään vain 40 mellakkapoliisia.
   Kukaan ei tunnu välittävän kosilaisista?

 2. No nyt saatiin ne sentään laivaan. Seuraava askel on seilata Välimeren toiselle puolelle ja päästää nämä takaisin luontoon.

 3. Ehkäpä kreikkalaisilla on vetelät housuissa ja heistä ei ole vastarintaan edes aseettomia torjumaan.

  Skenaario. Kreikkalaiset antavat kutsumattomille vierailleen Kreikan passit sekä muutama sata euroa matkarahaa EU:maihin matkustamiselle. Kreikkahan voi rahoittaa operaation saamillaan lainarahoilla. Kun lainarahat loppuvat, Kreikka saa lisää lainaa EU-mailta.

 4. Hyvinvointivaltioiden ongelma. Kuinka estää fuuga Eurooppaan? Venäjällähän tällaista ongelmaa ei ole? Putin on sen verran brutaalimpi otteissaan, tai Kiina? Ihmisoikeudet päässeet hukkumaan, siinäpä vastaus. Tai hukkukaa paskaan.

Comments are closed.