Koti Uutisia Kotimaa 1700-luvulta kotoisin oleva katu tuhotaan Turussa

1700-luvulta kotoisin oleva katu tuhotaan Turussa

4

Osa maamme historiaa tuhotaan Turussa, kun 1700-luvulta kotoisin oleva katu ja sen varrella esiin kaivetut vanhojen talojen perustat raivataan pois uuden toriparkin vuoksi. Paikalla arkeologit suorittavat pikaisia kaivauksia ennen kuin pala historiaa tuhoutuu syyttä.

Kaivausten johtaja Kari Uotila kertoo, että toriparkin päätöstä tehdessä kaupunki päätti olla suojelematta paikkaa, kuten se oli aikaisemmin tehnyt 1300-luvulta kotoisin olevan Katedralskolanin tapauksessa.

– Nyt on ajateltu, että Katedralskolanin rauniot katoavat vain meidän sukupolveltamme. Ne voidaan kyllä kaivaa sadan tai kahdensadan vuoden päästä uudestaan esille. Tässä kohtaa kun tähän tilalle tulee toriparkki,niin tämän jälkeen tätä kohdetta ei kyllä enää pysty tutkimaan. Meidän jälkeen tässä on vain syvä kuoppa, kertoo kaivausten johtaja Kari Uotila.

Kaivausten aikana arkeologit ovat kadun lisäksi löytäneet vanhojen talojen ja kaivojen perustoja. Alueelta on myös löydetty tuhansia muita löytöjä kuten esineistöä.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Älkää tuhotko avoimesti muinaisia […]laisia historiallisia monumentteja, mutta älkää myöskään restauroiko niitä. Vuosien kuluessa ne tuhoutuvat itsestään. Huligaanit ja ”antiikin harrastajat” hajottavat ne pala palalta. Teeskennelkää, ettette huomaa tätä, koska olette muka uppoutuneet suurten kansantaloudellisten ongelmien ratkaisemiseen. Kansa ilman historiaa on kuin lapsi ilman vanhempia: hänen identiteettiään voi muokata helposti ja häneen voi istuttaa uuden maailmankuvan.

    Tällä tavalla voidaan vääjäämättä poistaa persoonallisuus kokonaisilta kansoilta; ensin he menettävät historiansa ja perinteensä. Sitten me muokkaamme heidän kulttuuristaan meille edullisen.

    https://www.vastarinta.com/neuvostoliiton-juutalaisten-katekismus-osa-2/

  2. Heh, miten tulikin Makedonialainen Balkanin ja Kreikan historia mieleen tuosta.

Comments are closed.