Koti Uutisia 16 PVL:n aktivistia syytettyinä riimutakin pitämisestä mielenosoituksessa

16 PVL:n aktivistia syytettyinä riimutakin pitämisestä mielenosoituksessa

13

Syyttäjä Jonas Martinsson on päättänyt syyttää 16 Vastarintaliikkeen aktivistia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteet perustuvat siihen, että nämä aktivistit pitivät 30. syyskuuta Göteborgin mielenosoituksessa yllään takkia, johon on painettu Tyr-riimu. Näin syyttäjä on päättänyt tehdä, vaikka itse oikeuskansleri on ollut sillä kannalla, ettei Tyr-riimun pitäminen ole kiihottamista kansanryhmää vastaan.

“Oikeuskansleri on jo käsitellyt tätä riimuasiaa. Nähdäkseni symbolin käyttäminen tietyssä yhteydessä voi kuitenkin täyttää kiihottamisen kansanryhmää vastaan tunnusmerkistön”, Martinsson kommentoi.

Vaikka aktivistit tuomittaisiin, syyttäjä ei ole itsekään varma, siitä tulisiko symbolin käytöstä siten varsinaisesti laitonta. Martinssonin kommenteista ei selviä, olisiko uskottavaa tai edes mahdollista kieltää muinaispohjoismaista symbolia väitettyjen historiallisten tapahtumien vuoksi.


Lähteet: Nordfront.se, SVT

13 KOMMENTIT

 1. Niin, kyllähän “riimutakki” onkin paljon vaarallisempaa kuin eurooppalaisten “lihamössö” eurooppalaisilla kaduilla muslimi jihadistien “Allahu Akbar” pommi-iskun jäljiltä. Vain umpityhmät ja sokeat paskahousut tekevät tuollaisia päätöksiä.

 2. Logo ei ole kriminalisoitu. Edes hakaristi ei ole ruotsissa kriminalisoitu. On siis todella kaukaa haettua ja epätoivoista syyttää logolla varustetun vaatteen pitäjää niinkin abstraktista asiasta kuin “kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan”. Logossa ei mikään “kiihoita”. Tai jos kiihoittaa niin kiihoittaa liittymään järjestöön.

  Jo kauan aikaa sitten oli selvää että EU on uusi diktatuurinen kommunismi, mutta ilmeisesti “sammakkoa on keitetty niin hitaasti” että se ei sitä huomaa. Kansa ei ymmärrä miten sadistisessa diktatuurissa se elää. Eikä se suurimmalat osalta edes halua tietää.

 3. Kyllä nyt sitten!! Kyllä tuollainen riimunatsi merkki on kiihottamista kansan ryhmää vastaan! Aktivistit pitäisi tuomita terrorismirikoksista, koska kuuluvat Vastarintaliikkeeseen. 🙂 Näin Ruotsin hölmölässä.

 4. Voisiko sanoa, että ruotsalainen yhteiskunta on vähintäänkin epätoivoinen tässä Vastarintaliikkeen vastaisessa jahdissaan?

  Kuinkahan monen muun poliittisen puolueen takkien pitäminen johtaa rikossyytteisiin?

 5. Seuraavaksi herra syyttäjä Jonas Martinsson varmaankin kieltää riimukivet ja vaatii niitä hävitettäviksi. Todellinen idiootti sillä jos jopa itse oikeuskansleri on eri mieltä niin tuskin voittaa juttuaan. Ja jos voittaakin niin valitus oikeuskanslerille ja bingo.

  Ilmeisesti herra on niin tukehtumassa omaan narsistiseen tärkeyteensä että haluaa nimensä historiankirjoihin kaikkivaltiaana pahan voiman nitistäjänä. Saanee nimensä kyllä sinne vuosisadan vajakkina.

  • Tässähän on “oikeus”laitoksen puolelta kyse vain siitä, että he testaavat mitä kaikkia älyttömyyksiä voivat saada läpi lakien nojalla, eli ennakkotapauksista.

 6. Suosittelen syytteen saaneita aktivisteja hankkimaan Norjan maajoukkueen viralliseen edustusasuun kuuluneen villapaidan, missä kyseinen symboli on hyvin selkeästi esillä ja pitämään sitä päällä oikeudenkäynnissä. Siinä on sitten syyttäjällä seliteltävää. 😉

  Tosin olen varma, että syyttäjä on uuskommunistinen homo, joten hän on jo alunperin jäävi nostamaan tällaisia omiin mielipiteisiinsä perustuvia syytteitä.

 7. Mitenkähän syyttäjä käyttäytyisi tänä päivänä jos Ruotsissa joku Dr. Alban tekisi musiikkiaan? Saisiko syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan?

  Tai jos 2 Unlimited esittäisi Ruotsissa “Tribal Dance”, vangittaisiinko heti oikeudenkäyntiä varten vai tulisiko syyte perässä Hollantiin?

  Pitää varmaan ryhtyä soittamaan tilaisuuksissa -90 luvun musiikkia ja katsoa miten poliisien vatsaa vääntää kun eivät tiedä pidättääkö vai tanssiakko.

  • “Pitää varmaan ryhtyä soittamaan tilaisuuksissa -90 luvun musiikkia ja katsoa miten poliisien vatsaa vääntää kun eivät tiedä pidättääkö vai tanssiakko.”

   Pakolaislasten mielenosoituksiin sopisikin aivan loistavasti laulamaan Ruotsin oma poika Dr. Bombay: “Calcutta, tiger took my family!” Sanoitusten ollessa samaa luokkaa partavauvojen nyyhkytarinoiden kanssa.

Comments are closed.